Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi aktivni na draftu, Cousins očajan

Momčad Sacramento Kingsa sinoć je bila jedna od najaktivnijih na draftu. Najprije su obavili zamjenu s Charlotte Hornetsima u koje su poslali Talijana Marca Belinellija, a zauzvrat dobili 22. izbor prve runde kojim su izabrali beka Syracusea Malachija Richardsona. Malachi je na Syracuseu proveo samo jednu sezonu u kojoj je na 37 utakmica bilježio 13,4 koša, 4,2 skoka, dvije asistencije i 1,1 ukradenu loptu u prosjeku. Ovaj trade neće moći biti službeno izvršen prije 1. srpnja kad igrači službeno mogu pregovarati s momčadima i na taj način sebi osigurati bolji ugovor.

Kada je počeo draft, pojavila se priča da Sacramento pregovara s nekoliko momčadi u želji da se riješi 8. izbora. Kad je došao red na njih da biraju, izabrali su krilnog centra Washingtona Marquesa Chrissa. Odmah nakon toga pojavila se priča da su Chrissa Kingsi poslali u Phoenix za beka Bogdana Bogdanovića. Bogdan je prije neki dan već najavio neće ovog ljeta u NBA ligu. Možemo slobodno reći da su u pitanju dolari. O tom smo već pisali prije nekoliko dana. Ubrzo je postalo jasno da su uz pravo na Bogdana Kingsi dobili i 13. izbor na draftu kojim su Phoenix Sunsi za njih izabrali na iznenađenje svih grčkog centra Georgiosa Papagiannisa, 28. izbor kojim su također Phoenix Sunsi za njih izabrali krilnog centra s Kentuckyja Skala Labissierea, te izbor druge runde drafta 2020. godine koji su Phoenix Sunsi dobili od Detroit Pistonsa prošlog ljeta kad su poslali Marcusa Morrisa da oslobode prostor za potpisivanje novih igrača. Na taj način su Sacramento Kingsi su postali uz Boston i Detroit najaktivniji na samom draftu.

Vrijeme će pokazati koliko će se ovi potezi odraziti na uspješnost franšize. Već se zna da je prva zvijezda momčadi i jedan od najboljih centara lige DeMarcus Cousins iskazao nezadovoljstvo na Twitteru izborom grčkog centra Papagiannisa. S Kingsima očito nikad nije dosadno.

Latest Posts

NE PROPUSTITE