Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi i 76ers-i prvi dogovorili zamjenu igraèa

Završetkom NBA Finala i sezone 2009/2010 otvara se do sada jedan od najzanimljivijih prijalaznih rokova u povijesti lige. Veliki broj slobodnih agenata, meðu kojima su i najveæe zvijezde lige, i sigurno veliki broj razmjena igraèa izmeðu klubova garantira mnoga osvježenja u ekipama za sljedeæu sezonu.

I dok se glavne zvijezde prijalaznog roka još odluèuju gdje æe nastaviti karijeru, sporedne transakcije izmeðu klubova veæ su poèele. Prvi transfer ovoga prijelaznoga roka dogovorili su Philadelphia i Sacramento. Tako æe se u rosteru Kingsa sljedeæe sezone naæi centar Samuel Dalembert dok su Andres Nocioni i Spencer Hawes novi igraèi 76ers-a.

Dalembert, Kanaðanin roðen na otoku Haiti, po završetku ove sezone upisao je svih 82 nastupa za Philadelphiju, od toga je startao 80 susreta. Statistika mu je u prosjeku 8.1 koševa i 9.6 skokva po utakmici. Problematièni Argentinac Nocioni (prošle godine je uhiæen zbog vožnje u pijanom stanju) je startao u 28 utakmica prošle sezone, a ukupno je igrao u 75 utakmica. Njegova statistika je bila 8.5 koševa, te 1 asistencija i 3 skoka po utakmici. Treæi igraè u tradeu je mladi centar Spencer Hawes sa statistikom 10 koševa, 6.1 skokova te 2.2 asistencija po utakmici u sezoni 09/10, u kojoj je igrao u 72 utkamice, od toga 59 ih je startao.

Kingsi su bez sumnje dobili ono što su htjeli, jednog iskusnog, defanzivnog igraèa koji je zbog nezadovoljstva u Philadelphiji tražio novi klub. Njegovo znanje sigurno æe pomoæi jednoj od najmlaðih ekipa u ligi.

S druge strane, upitno je što æe ovaj transfer donijeti Philadelphiji, osim jako dobre pokrivenosti na poziciji niskog krila, za koju æe od sada konkurirati i dobar šuter Nocioni, te pomlaðivanja ekipe dolaskom Hawesa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE