Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi i dalje na Istoku, Sixersi protiv Grizzliesa

Nakon još jedne iznimno zanimljive veèeri u ovoj sjajnoj sezoni danas ipak malo manje utakmica na rasporedu nego inaèe. U pet, koliko nas veèeras oèekuje susreta, ne bi trebalo biti puno dvojbe oko pitanja pobjednika u susretima Indiana – New Orleans i Miami – Sacramento. Ali zato bi trebalo biti zanimljivo u Clevelandu gdje dolazi preporoðeni Detroit i u Memphisu gdje gostuje Philadelphia. A za kraj veèeri nas èeka poslastica, susret Portlanda i San Antonija, nakon što su obje ekipe i juèer imale zahtjevne protivnike.

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons  01.00

Pred sam kraj 2011. godine Cleveland je gostovao kod Detroit i odnio lagano pobjedu 105:89. Tada još Byron Scott nije imao okosnicu ekipe i kod Cavaliersa se unatoè pobjedi nije znalo  koja je èija uloga. Danas su stvari ipak dosta drugaèije, uz nešto slabiji omjer, 12-17, ipak zna kostur ekipe i poneki mladi igraèi su opravdali njegovo povjerenje. Prvenstveno se to odnosi na Kyriea Irvinga koji igra veæ sada zrelo i postao je voða momèadi. Uz njega puno koristi ima i od veterana Jamisona koji uredno odraðuje svoju rolu. Scott je pronašao i ulogu Sessionsu koji bez problema igra i u paru sa Irvingom. U zadnjoj utakmici je i drugi rookie, Tristan Thompson pokazao dobru igru. Za pola sata je ubacio 15 poena i uhvatio 12 skokova. Gibson i Parker su i dalje na day-to-day listi i dvojbeni su za veèerašnji susret. Detroit (11-22) dolazi u odliènom raspoloženju. Ostvarili su 7 pobjeda u zadnjih 9 utakmica a u posljednjoj su još jednom dobili Boston kojemu Pistonsi oèito ne leže. Greg Monroe je bio solidan sa 17 poena i 10 skokova a imao je solidnu pomoæ i od ostalih suigraèa, pogotovo Stuckeya (16) i Princea i Jerebka koji su se zaustavili na brojci od 13 poena.

Ovo æe svakako biti zanimljiva utakmica dvije ekipe koje su u procesu stvaranja i teško je odluèiti se za favorita. Mi æemo ipak dati manju prednost domaæinu iako je Detroit u boljoj formi.

Indiana Pacers – New Orleans Hornets  01.00

Pacersima (19-12) su dobro došle ove dvije domaæe utakmice protiv znatno slabijih protivnika (Nets, Bobcats) da se oporave od neugodnog niza poraza i vrate se pobjedama. Veèeras im dolazi još jedna takva ekipa pa se oèekuje nastavak niza i 20. pobjeda. Protiv Bobcatsa su bili odlièni s 50% šuta i èak 55 uhvaæenih skokova u odnosu na njihovih 31. U tom segmentu igre su meðu najboljim momèadima lige ponajviše zahvaljujuæi Hibbertu, Westu i Hansbroughu. Ono što ih najviše zabrinjava je slab ukupni postotak šuta od samo 43% i samo 18 asistencija po utakmici što ih svrstava na 28. poziciju u ligi. Dolaze im Hornetsi (7-24), bivša Westova ekipa sa kojima se još nisu sastali ove sezone. Njih je juèer porazila Oklahoma 101:93 u susretu gdje su bili podreðeni od samog poèetka. Nitko se posebno nije istaknuo iako su imali pet igraèa sa dvoznamenkastim brojem poena, no to je više bio odraz Williamsovog rotiranja nego kvalitetnog uèinka. Nakon Indiane i sutra imaju veæ novo gostovanje što æe im biti treæa utakmica u tri dana pa ne možemo oèekivati neki bolji uèinak ove limitirane ekipe. Tek nakon pauze æe im se vratiti igraèi od kojih se puno oèekuje pa vjerojatno jedva èekaju èetvrtak i poèetak odmora. Chris Kaman æe imati pune ruke posla sa visokom linijom Pacersa i to bi trebalo presuditi u korist domaæina.

Indiana je u velikoj prednosti i oèekujemo laganu pobjedu jer su jaèi na svim pozicijama.

Miami Heat – Sacramento Kings  01.30

Heat (25-7) je u strašnoj formi i nakon pobjede u nedjelju protiv Orlanda su zasjeli na èelnu poziciju Istoène konferencije. Trenutno su vlasnici najduljeg niza pobjeda nakon San Antonija od 6 utakmica u kojima su protivnike dobijali sa dvoznamenkastim brojem poena. Protiv Orlanda su pokazali kako su nauèili lekciju od prošlog poraza i odliènom i agresivnom igrom na oba polja došli do lagane i sasvim zaslužene pobjede. O igrama Jamesa i Wadea više ne treba trošiti puno rijeèi. Obojica su na MVP razini i kad je tako Spoelstra nema puno briga. Naravno, treba pohvaliti i ostatak momèadi, pogotovo playmakera Chalmersa i igraèe sa klupe, dva segmenta koja su bila kritièna prošle sezone. Uz Denver su najbolja napadaèka momèad lige sa nešto više od 103 poena po susretu ali su zato najbolja ekipa po postotku šuta od èak 49%. Veèeras ugošæuju ekipu koja je totalna suprotnost Miamiju. Kingsi (10-21) imaju najgoru obranu lige i najslabiji postotak ubaèaja iz igre i zato ovaj njihov omjer još dobro i izgleda. Svakako ih muèi igra u gostima gdje su na 3-16 omjeru a nakon veèerašnjeg gostovanja sutra idu na još jedno. U nedjelju su izgubili sa pola koša razlike kod Clevelanda uz odliènu predstavu mladog Isaiah Thomasa, rookieja koji je bio posljednji izbor na prošlogodišnjem draftu. Zabio je 23 poena, imao 11 asistencija i 8 skokova te pokazao kako nema prevelike razlike izmeðu njega i 1. picka i da je dosta ekipa pogriješilo što ga nisu ranije odabrali. Bio im je to peti poraz u nizu a ne vjerujemo niti da æe ga veèeras prekinuti jer gostuju kod najbolje ekipe lige.

Miami je apsolutni favorit i predviðamo uvjerljivu pobjedu.

Memphis Grizzlies  –  Philadephia 76ers  02.00

Memphis Grizzliesi  (18-15) su sinoæ poraženi kod Houston Rocketsa 93:97 i time im je prekinut  niz od 4 uzastopne pobjede. Bila je to izjednaèena utakmica koja mogla i završiti pobjedom Memphisa.  U zadnju se èetvrtinu ušlo sa egalom, no onda gosti u prvih 6 minuta ne postižu koš iz igre, a Houston odlazi na +8 koje su mirno zadržali do kraja. Rudy Gay je opet bio najbolji strijelac s 23 koša. Danas im u goste dolaze Philadelphia 76ersi, a oni su bivša ekipa Marreesea Speightsa koji zamjenjuje ozljeðenog Zacha Randolpha i bilježi dobre partije. Speights  u zadnjih 8 utakmica ima double-double prosjek od 12 koševa i 10 skokova po utakmici, a ovo æe mu biti prvi susret sa bivšom momèadi nakon tradea. Philadelphia  (20-12) je nakon odliènog starta u sezonu poèela malo kaskati i trenutno su na 3 poraza u nizu. Zadnji kod Minnesota Timberwolvesa bio je pomalo glup. Naime, kod rezultata 91:90 za Philadelphiu  Andre Iguodala je napravio prekršaj na Kevinu Loveu samo 0,1 sekundu prije kraja i Love je mirno pogodio bacanja te donio pobjedu svojoj momèadi. Jrue Holiday je bio najbolji strijelac Philadelphie s 20 koševa. Žele li kod Memphisa ostvariti pobjedu,  Jrue Holiday i Louis Williams æe morati biti na visokoj razini efikasnosti. Danas æe opet biti bez Spencera Hawesa koji  još uvijek nije spreman za igru, a njegov povratak se oèekuje nakon All-stara.

Malu prednost dajemo Memphis Grizzliesima koji kod kuæe igraju dosta dobro, dok je razina igre Philadelphije pala i ne blistaju u zadnje vrijeme.

Portland Trail Blazers  – San Antonio Spurs  04.00

Sedam koševa. Toliko su juèer zabili igraèi Portlanda (17-15) u  prvoj èetvrtini (29:7) kod Los Angeles Lakersa, što je negativni rekord kluba. Bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj su ih domaæini jednostavno razbili i u jednom trenutku su Lakersi imali i 30 koševa prednosti. Do kraja utakmice je Portland uspio ublažiti poraz i utakmica je završila rezultatom 92:103, što izgleda vrlo dobro. Nicolas Batum i LaMarcus Aldridge sa po 18 koševa bili su najbolji u porazu. Danas im u goste dolaze San Antonio Spursi (23-9) protiv kojih kod kuæe imaju 7 uzastopnih pobjeda. San Antonio je trenutno na 11 pobjeda zaredom, a juèer su u gostima svladali Utah Jazz sa 106:102 iako su sredinom 3.èetvrtine zaostajali 11 koševa razlike.  Tony Parker je bio izvrstan s 23 koša i 11 asistencija, dok su Tim Duncan i Matt Bonner ubacili po 20 koševa. Tim Duncan æe danas imati vrlo težak posao, a to je, (pokušati) zaustaviti LaMarcusa Aldridgea da ne ubilježi svoj prosjeèni uèinak od 22 koša po utakmici. Juèer su nastupili  bez Manua Ginobilija i Thiaga Splittera kojih neæe biti ni danas.

11 pobjeda zaredom nije mala stvar, no svakoj seriji doðe kraj, a San Antonijeva bi mogla stati danas. Portland je im tradicionalno neugodan protivnik i bit æe to vrlo tvrda utakmica u kojoj prednost dajemo domaæima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE