Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi idu stopama Spursa

Već smo par puta pisali o Becky Hammon, trenerici koja je vodila Spurse u Ljetnoj Ligi do titule i prvom ženskom full-time asistentu u povijesti NBA lige. Sada, nama svima najzanimljivija franšiza Kingsi je dodala Nancy Lieberman kao drugu asistenticu ljepšeg spola u NBA ligi.

Međutim, kako kod Kingsa ništa nije jednostavno i nekontroverzno, Nancy je imala štošta da kaže za Sacramento i razloge što su je dodali u svoj trenerski tim: „Da Becky nije trenirala u Ljetnog ligi i pobijedila, ja sada ne bi imala ovaj intervju bez obzira na to da li sam kvalificirana za ovaj posao, a ja znam da jesam.  Ponekad treba nešto da se desi što niko nije očekivao da bi se fokus stavio na nešto. Meni ne smeta da budem Larry Doby (drugi Afro-Amerikanac koji je igrao u MLB ligi, nakon Jackiea Robinsona). Ono što su uradili Popovich i Becky nevjerojatno je bitno, posebno za mene. Sada sam dobila šansu da radim ono što želim, ono što volim, i ono za šta se pripremam čitav svoj život. Napokon su se otvorile oči trenera u ligi ali ne očekujte sada ulazak mnogo žena u timove. Ipak, ponosna sam na Becky, i ponosna sam na sebe.“ Nancy mora biti malo više fer prema Kingsima. Trener George Karl počeo je razmišljati o dodatku ove trenerice još u veljači, te je ona bila sa organizacijom Kingsa tokom Ljetne Lige u Las Vegasu, davno prije nego što je Hammon osvojila titulu sa Spursima.

Kingsi pod Vivekom Ranadiveom rade vrlo čudne i na trenutke smiješne stvari. Sjetimo se samo trenera Mikea Malonea koji je sada trener Denver Nuggetsa a u Kingsima je dobio otkaz iako je počeo sa omjerom 11-13 što je odlično za roster koji je imao na raspolaganju. Također, dali su „običnim“ ljudima da izaberu koga bi oni uzeli na draftu i jednom sretniku čija analiza bi se svidjela Ranadiveu dala bi se šansa da bude dio war-rooma Kingsa tokom draft noći. Dodatak Vlade Divca kao vođe uprave iako nema nimalo iskustva ne treba ni spominjati, kao ni suludu ideju da igraju 4 na 5 obranu da bi jedan igrač čekao ukradenu loptu i kontru na centru. Ipak, dodavanje Nancy kao trenerke nije baš smiješan potez, već pohvalan u smislu da su možda, zajedno sa Spursima, počeli jedan zaista dobar trend u NBA ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE