Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi još godinu dana ostaju u Sacramentu

Joe Maloof, jedan od braæe suvlasnika košarkaškog kluba Sacramento Kingsa, potvrdio je u ponedjeljak da æe njegov klub još godinu dana ostati u gradu u kojem boravi od 1985. godine.

Obitelj Maloof time je pozitivno reagirala na nastojanja gradonaèelnika Kevina Johnsona, nekadašnju igraèku zvijezdu Phoenix Sunsa, da u kalifornijskom gradu zadrži jedinu profesionalnu sportsku momèad koja ondje egzistira.

Vlasnici su inaèe tražili naèin za preseljenje u drugi kalifornijski grad, Anaheim, i to stoga jer im gradske vlasti ranije nisu izlazile ususret pri projektu gradnje nove, ekonomski održivije dvorane.

“Gradonaèelnik je objasnio NBA-ovoj Komisiji je premještanje da ima plan za poèetak izgradnje nove dvorane unutar godine dana. Ne dogodi li se to, sljedeæeg ljeta definitivno selimo klub”, kazao je Maloof.

Johnson, koji je 1992. godine igrao finale NBA lige (poražen od Chicago Bullsa) pod vodstvom trenera debitanta Paula Westpahla, danas upravo trenera Sacramenta, posljednjih dana intenzivno je poèeo raditi na zadržavanju momèadi u gradu. U tom je kontekstu omoguæio klubu dodatnih 10 milijuna dolara temeljem sponzorskih ugovora.

Latest Posts

NE PROPUSTITE