Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi kod Blazersa, nastavljaju li Bucksi sa pobjedama?

Nakon juèerašnjeg dana sa dva velika iznenaðenje dolazi nam ponedjeljak i novih 10 susreta. Sixersi i Wizardsi se sastaju po treæi puta ove sezone a gledat æemo i dvoboj velikih rivala Bostona i Orlanda u TD Gardenu. Bucksi doèekuju Hawkse nakon juèerašnje velike pobjede nad Heatom a Phoenix æe pod noge Dallasu.

Philadelphia 76ers – Washington Wizards  01:00

Bit æe ovo treæi ovosezonski dvoboj ove dvije ekipe. U oba susreta su slavili Sixersi i to dosta uvjerljivo. No Wizardsi su ipak malo drugaèija ekipa od prije desetak dana pa æe domaæini morati pripaziti na to. Sixersi (11-5) imaju odlièan omjer kod kuæe gdje su dobili sedam a izgubli samo jedan susret, i to onaj od Denvera u produžecima. Doug Collins ima problema na centarskoj poziciji gdje bi veèeras mogli ostati samo na Battieu. Hawes i Vuèeviæ su upitni radi ozljeda pa bi Wizardsi (2-14) tu mogli tražiti šansu. Oni su juèer izgubili od Bostona na svom parketu 100-94. Opet je sjajan bio Wall sa 27 poena, 10 skokova i 8 asistencija. Ponovo je Saunders veæinom koristio nisku vanjsku liniju i to je skoro urodilo plodom. Veèeras su mu svi na raspolaganju pa nema nekih dodatnih briga osim kako unaprijediti nivo igre na razinu više.

Ovo bi trebala biti još jedna lagana pobjeda domaæih Sixersa jer su pokazali kako bez problema pobjeðuju u ovakvim utakmicama.

Boston Celtics – Orlando Magic  01:30

Doc Rivers ima velikih problema sa ozljedama u momèadi tako da bi veèeras mogao zapoèeti utakmicu bez dva kljuèna startera. Rajon Rondo nije igrao zadnje dvije utakmice a Ray Allen je juèer napustio dvoboj protiv Wizardsa sredinom druge èetvrtine radi ozljede gležnja. Kada se tome dodaju izostanci rotacijskih igraèa Doolinga i Wilcoxa možda i ne èudi tako slab omjer Celticsa (6-9). Juèer je sjajan bio Paul Pierce sa 34 poena, 10 asistencija i 8 poena. Problem je to što on ovakve utakmice rijetko kad u zadnje vrijeme odigra i zato nedostaje pravi rezultat. Veèeras æe biti na pravom iskušenju jer im u goste stiže Dwight Howard sa svojim Orlandom (11-4). Oni imaju èak pet uzastopnih gostujuæih pobjeda a kada dodamo da Kelti u zadnjih 6 domaæih imaju 5 poraza dolazimo do zakljuèka da je Magic favorit. Nakon tri dana odmora slijedi im težak raspored no Van >Gundyja može veseliti što osim Turkoglua nema nikakvih problema sa ozlijeðenim igraèima. On æe jedini biti upitan za veèeras što znaèi da bi opet Reddick mogao na beka šutera a Jason Richardson na nisko krilo.

Unatoè domaæem parketu za kojeg smo ustanovili da više nije neosvojiva utvrda prednost dajemo gostima koji æe na krilama Howarda i Davisa pod košem pokušati stvoriti razliku gdje su domaæini najtanji.

Chicago Bulls – New Jersey Nets  02:00

Chicago (15-3) je uz Boston trenutno ekipa koja ima najviše problema sa ozljedama. U prošlom susretu su nastupili redom bez Rosea, Lucasa, Noaha i Gibsona a njima bi se mogao pridružiti i Deng koji je uganuo zglob. No prošlogodišni MVP je izjavio kako bi trebao biti spreman za veèerašnji ogled i to je nabolja moguæa vijest za Thibodeaua. Bullsima svejedno unatoè izostancima rezultat ne trpi i to sve zahvaljujuæi širini klupe gdje uvijek netko drugi uskoèi i odigra svoju rolu. Tako su u zadnjoj pobjedi nad Bobcatsima zadovoljili Hamilton sa 20 poena, Asik sa 15 skokova i novopridošli Mike James sa 9 poena i 10 asistencija u 16 minuta. Netsi su juèer došli do svoje 5 ovosezonske pobjede i sa 12 poraza drže 11. poziciju Istoène konferencije. Dobili su takoðer Bobcatse nakon što su na poluvremenu vodili 16 razlike. Dobar je bio novak Marshon Brooks sa 20 poena i 6 skokova, a dobru utakmicu je ponovo odigrao Deron Williams koji je ubilježio 19 poena, 10 asistencija i 9 skokova. Trebao bi to biti zanimljiv dvoboj dva sjajna playmakera Rosea i Williamsa.

No Bullsi su na ostalim pozicijama uvjerljivo bolji i trebali bi na kraju slaviti pobjedu. Ove sezone nemaju problema sa slabijim ekipama i skoro sve takve utakmice su dobili bez puno muke.

Milwaukee Bucks – Atlanta Hawks  02:00

Bucksi su juèer napravili najveæe iznenaðenje veèeri. Dobili su u gostima Miami Heat i pokazali kako imaju ekipu koja je spremna pomrsiti raèune bilo kome. Unatoè jako teškom rasporedu dosad imaju solidan 6-9 omjer i mogli bi bez problema uæi u play-off ako nastave sa takvom igrom. Nije to bila sjajna šuterska veèer nego su jednostavno iskoristili greške domaæina i došli do pobjede. Najbolji strijelac ekipe je opet bio Brandon Jennings sa 23 poena. Malih problema sa ozljedom ima Stephen Jackson no on bi trebao biti spreman. U goste im stižu Hawksi (12-5) koji su na 4-4 izvan svoje Arene. U subotu su svladali Cavalierse sa 27 poena razlike i odmorili sve kljuène igraèe. Najviše je zabio onaj od koga se to i najviše oèekuje, Joe Johnson 25 poena, a pomogli su još puno Teague i Pargo sa 14. Èak su priliku dobili igraèi koji inaèe služe samo za popuniti roster, Sloan i Stackhouse koji je u NBA ligi od 1995. godine i još uvijek ima motiva za igrom.

Atlanta bi mogla iskoristiti umor domaæina radi juèerašnje teške pobjede u Miamiju i doæi do pobjede. Trebala bi to svejedno biti tvrda utakmica sa malim zbrojem poena.

New Orleans Hornets – San Antonio Spurs 02:00

Hornetsi su najlošija napadaèka ekipa lige sa samo 85 poena u prosjeku. Zato i ne èudi siromašan omjer od samo 3 pobjede i èak 13 poraza. No još gore zvuèi niz od 7 uzastopnih poraza a gledajuæi im raspored to bi se moglo protegnuti i na dvoznamenkasti broj. U subotu im je Dallas nanio poraz u negledljivom susretu punom pogrešaka 83-81. Treba izdvojiti Okafora koji je bio odlièan sa 16 poena i 17 skokova a Landry je predvodio sve strijelce sa 19 poena. Spursi su pak izgubili u subotu od Houstona u gostima 105-102 u zanimljivom dvoboju. Sjajan je bio Tony Parker sa 24 poena i 13 asistencija a nije zaostajao puno ni Tiago Splitter sa 25 poena i 10 skokova. No to im nije bilo dovoljno za pobjedu i trenutno su na 10-7 omjeru. Popovicha muèi igra na gostujuæim parketima jer tamo imaju samo 1-6 score i nadaju se kako æe to popraviti u veèerašnjem ogledu. Novijih ozljeda nemaju pa bi trebali biti svi igraèi na raspolaganju.

Sprsi æe sigurno htjeti popraviti svoj omjer na gostovanjima a nema bolje prilike od Hornetsa koji kod kuæe imaju samo jednu pobjedu i èak osam poraza.

Oklahoma Thunder – Detroit Pistons 02:00

Oklahoma (13-3) se nakon iznenaðujuæeg poraza od Washingtona, pobjedom 84:74 protiv New Jersey Netsa vratila na pobjednièke staze. Utakmica je otpoèetka išla u jednom smjeru i Oklahoma je lagano došla do pobjede, a najbolji su bili Westbrook sa 21 i Durant sa 20 koševa. Danas im u goste stižu Detroit Pistonsi (4-13) koji su u subotu kod kuæe dobili Portland Trail blazerse 94:91. Iako prije utakmice nisu bili favoriti  Pistonsi su odigrali vrlo dobro, a najzaslužniji za uspjeh je Rodney Stuckey koji odigrao najbolju utakmicu dosad i upisao 28 koševa . Trener Frank je mogao biti zadovoljan viðenim na terenu, no danas æe im trebati puno bolja igra ako žele do pobjede kod najbolje ekipe zapada. Will Bynum i Charlie Villanueva su dalje izvan pogona.

Oklahoma je veliki favoriti u ovoj utakmici i sve osim uvjerljive pobjede domaæina bi bilo veliko iznenaðenje.

Minnesota Timberwolves – Houston Rockets 02:00

Domaæini (7-9) su zadnje gostovali u Salt Lake Cityu kod Utah Jazza i upisali poraz 98:108, kojim su prekinuli seriju od 3 pobjede. Iako su imali èak 7 dvoznamenkastih igraèa nisu upisali pobjedu, a najbolji od njih je bio rookie Ricky Rubio sa 17 koševa i 11 asistencija. Njihov najbolji igraè Kevin Love je zabio 15 koševa, no uz jako loš šut. U zadnje dvije utakmice je zabio 32 koša uz ukupan šut 10/37 što je manje od 30%. Za današnju utakmicu su im upitni Barea, Webster i Beasley. Rocketsi  (9-7) su u nizu od 6 pobjeda, a zadnju su upisali kod kuæe u teksaškom derbiju protiv San Antonio Spursa  105:102. Imali su 6 dvoznamenkastih igraèa od kojih je najuèinkovitiji je bio Kevin Martin sa 25 koševa. Kod Houstona jedino Samuel Dalembert ima sitnu ozljedu gležnja, no trebao bi nastupiti.

Vrlo teška utakmica za prognoziranje, ali malu prednost dajemo domaæinima, bez obzira što Houston ima 6 pobjeda zaredom. U gostima pružaju  puno lošije partije nego na svojem parketu. Danas oèekujemo pravoga Kevina Lovea pa bi se mogao pokušati over na njega.

Dallas Mavericks – Phoenix Suns 02:30

Aktualni prvaci (10-7) su na èetiri uzastopna gostovanja upisali polovièan uèinak 2-2. Zadnju utakmicu su gostovali kod slabašnih New Orleans Hornetsa i pobjedili 83:81. U toj utakmici (kao i u nekoliko sljedeæih) su igrali bez svojeg najboljeg igraèa Dirka Nowitzkija, koji je odluèio sanirati ozljedu koljena. Izostanak su najbolje iskoristili Lamar Odom i Delonte West koji su upisali svaki po 16 koševa. Osim spomenutog Dirka danas neæe biti ni Vincea Cartera koji još nije sanirao ozljedu stopala. Phoenix (6-9) je nakon New Yorka šokirao i Boston Celticse pobjedom u TD Gardenu 71:79. Poljak Marcin Gortat je bio najzaslužniji za pobjedu upisavši double-double, 24 koša i 13 skokova. Danas im je dobra prigoda da upišu i treæu gostojuæu pobjedu zaredom.

Dallasu lagana prednost, no pitanje je kako æe odigrati bez Dirka. U New Orleansu su se provukli, a danas im stiže “vruæi” Phoenix.

Portland Trail blazers – Sacramento Kings 04:00

Nakon pet uzastopnih gostovanja (omjer 2-3) Portland Trail blazersi (9-7) se vraæaju na domaæi teren. U zadnjoj utakmici su pomalo iznenaðujuæe izgubili od Detroit Pistonsa 91:94. Loše su krenuli u utakmicu i kad je Detroit otišao na +13 nisu se uspjeli vratitii. Najbolji je opet bio LaMarcus Aldridge sa 25 koševa. Danas im u goste stiže Sacramento koji je prava prigoda da upišu novu pobjedu. Sacramento Kingsi su nakon dvije odliène utakmice protiv Indiane i San Antonia, upisali težak poraz 95:128 kod Memphis Grizzliesa. Nisu imali odgovor na igru Memphisa koji je iz igre gaðao 54%. J.J. Hickson i DeMarcus Cousins sa po 19 koševa bili su najefikasniji u momèadi Kingsa. Za današnju utakmici su upitni nastupi Johna Salmonsa i Marcusa Thorntona.

Portland je favorit u ovoj utakmici i teško æe Sacramento do novog podviga kao protiv San Antonia.

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies 04:30

Golden State Warrirosi (5-10) su u petak na svom terenu vrlo nesretno izgubili protiv Indiana Pacersa 91:94. Warriorsi su imali priliku za pobjedu deset sekundi prije kraja. Utakmicu je u rukama imao Monta Ellis kojem George Hill naizgled èisto uzima loptu i postiže koš plus slobodno bacanje. Usporena snimka je kasnije pokazala kako je Hill igrao namjerno nogom i tako oteo loptu Ellisu, no to je slaba utjeha poraženim Warriorsima. Ellis je bio najbolji strijelac sa 25 koševa, a u ekipu se nakon ozljede vratio Stephen Curry i postigao  12 koševa. Memphis Grizzliesi (9-6) su poprilièno lako dobili Sacramento Kingse 128:95. Memphis je tako ubilježio šestu pobjedu zaredom u kojima limitira protivnike na 88 koševa u prosjeku. Najbolji je bio Rudy Gay sa 23 koša, a dobri su bili još Mike Conley i O.J. Mayo sa po 22 koša.

Memphis je lagani favorit, no povratkom Currya Golden State je dobio važnu kariku i biti æe ih teško pobjediti.  Možemo oèekivati jednu brzu košarku u kojoj bi moglo biti dosta koševa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE