Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi novome igraèu ugovorom ogranièili težinu

Nekadašnja zvijezda sveuèilišta North Carolina u svom novom ugovoru ima neuobièajenu stavku. Kingsi su ga odluèili novèano stimulirati za mršavljenje preko ljeta.

Sean May prije nekoliko godina bio je velika NCAA zvijezda i odveo je sveuèilište North Carolina do naslova prvaka pri èemu je bio najbolji igraè finalne utakmice. Na draftu je izabran kao 13. pick 2005. godine i od tada se nije baš proslavio, ali ni naigrao.

Do danas je May odigrao ukupno tek 82 NBA utakmice i èitavo vrijeme se muèio s održavanjem forme koju nikada nije povratio nakon operacije koljena u rookie sezoni. U Charlotti su veæ odustali od njega pa je potpisao ugovor sa Sacramento Kingsima kao slobodan igraè, no Kingsi su odluèili staviti posebnu stavku u ugovor vezanu upravo za njegovu formu.

Naime, May je potpisao jednogodišnji ugovor za minimalan iznos koji iznosi nešto više od 880 tisuæa dolara, ali pod posebnim uvjetima. Puni iznos dobit æe tek ukoliko se bilo na poèetku treninga 30. rujna, bilo na poèetku sezone 27. listopada, pojavi u klubu s manje od 120 kilograma. Tom nesvakidašnjom mjerom Kingsi su se odluèili osigurati od razbacivanja novcem na nespremne igraèe pa æe May dobiti 100 tisuæa dolara manje ukoliko ne zadovolji ovaj uvjet.

Na kraju poželimo nekada perspektivnom centru što manje hamburgera i pizza ovo ljeto, a što više treninga.


Latest Posts

NE PROPUSTITE