Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi, Nuggetsi i Cavsi kompletirali rostere za trening kamp

Playmaker Isaiah Cousins je potpisao djelomično garantiran jednogodišnji ugovor za Sacramento Kingse. Isaiaha su Sacramento Kingsi izabrali kao 59. izbor ovogodišnjeg drafta. Spomenut ćemo da su pravo na taj izbor Kingsi dobili od San Antonio Spursa koji su prošlog ljeta iz Kingsa doveli Raya McCalluma, a zauzvrat Kingsima proslijedili pravo na izbor u drugoj rundi drafta 2016. godine. Isaiah je na dvije utakmice za Kingse na ljetnoj ligi postizao prosječno 6 koševa, 4 skoka i 3,5 asistencija za 25,1 minut po utakmici.

Dvadesetdvogodišnji Isaiah je nakon srednje škole koju je pohađao u rodnom New Yorku proveo četiri sezone na sveučilištu Oklahoma gdje je u zadnjoj senior sezoni postizao 12,7 koševa, 4,5 skokova i 4,5 asistencija u prosjeku na 37 utakmica, što je bilo dovoljno čelnicima Kingsa da ga izaberu na ovogodišnjem draftu.

Konkurenti na poziciji playa u Kingsima će mu biti Darren Collison koji će vjerojatno biti član prve petorke i nedavno pristigli kontroverzni Ty Lawson.

Pored Sacramento Kingsa, i Denver Nuggetsi su potpisali nove igrače za trening kamp i predsezonu. Denver je potpisao Jarnella Stokesa i Robbieja Hummela.

Jarnell Stokes je potpisao djelomično garantiran jednogodišnji minimalni ugovor s Nuggetsima. Jarnell je prošlu sezonu većinom proveo u D-Leagueu, gdje je izabran za MVP-a prošle 2015/2016 sezone. Službeno je počeo sezonu za Memphis Grizzliese, ali su ga već na samom početku sezone s Benom Udrihom poslali u Miami Heat. Zadnji dan trade deadlinea 2016. godine je poslan u New Orleans Pelicanse, ali ni tamo nije uspio da se izbori za minutažu, pa je otpušten i nastavak sezone je proveo u D-Leagueu. Nakon tradea Joffreyja Lauvergnea u Oklahomu Jarnell će imati više šanse da se izbori za mjesto na rosteru Nuggetsa za sezonu 16/17.

Robbie Hummel je potpisao djelomično garantiran dvogodišnji ugovor s Nuggetsima. Prošlu sezonu igrao je u Italiji za Olimpiju iz Milana gdje je postizao 8,4 koša, 4,6 skoka, 0,9 asistencija u prosjeku za 22,9 minuta po utakmici. Spomenut ćemo da je prije Olimpije igrao dvije sezone (2013/2014. i 2014/2015.) igrao za Minnesota Timberwolvese.

Cleveland Cavaliersi su također potpisali jednog igrača koji će se na predsezonskom trening kampu boriti za svoje mjesto na rosteru za narednu sezonu. Cavsi su potpisali beka Markela Browna.

Markel je odigrao dvije sezone za Brooklyn Netse gdje je postizao 5,9 koševa, 2 skoka i 1,5 asistenciju za 15,8 minuta u prosjeku na ukupno 65 utakmica. Netsi su se odrekli prava na Markela početkom srpnja ove godine, te je on otad postao nezaštićeni slobodni igrač.

Potpisom Markela, Cavsi su kompletirali roster za narednu sezonu, no nije sigurno hoće li biti još potpisa ovakvih rubnih igrača. Ostalo je još jedno upražnjeno mjesto, no njega vjerojatno čuvaju za J.R.Smitha s kojim još nisu produžili suradnju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE