Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi poslali Thorntona u Netse za Terryja i Evansa

Danas je dogovorena razmjena igrača između NBA ekipa Sacramento Kings i Brooklyn Nets. Novi igrač Netsa postat će Marcus Thornton, a u suprotnom smjeru idu Jason Terry i Reggie Evans.

Dogovor je postignut, očekuje se tek da ga ekipe i službeno potvrde, što bi se moglo dogoditi do kraja dana. Prema američkim izvorima, u razmjenu neće biti uključeni nikakvi izbori drafta.

Kingsi su od početka sezone, dolaskom novog vlasnika i promjenom kompletnog vodstva ekipe, bili aktivni na tržištu te su prije tri mjeseca doveli Rudyja Gaya, a približavanjem roka za razmjene igrača ponovno su se aktivirali. Ova razmjena navodno nije jedina koja je u planu te bi uskoro i Jimmer Fredette mogao dobiti novu ekipu.

Thornton je ove sezone odigrao 46 utakmica za Kingse, od čega je započeo u njih 26, budući da trener Mike Malone često iskušava nove početne petorke. Prosjeci od 8,3 poena, 2,7 skokova i 1 asistencije su mu najslabiji u karijeri te je jasno zašto ga se Kingsi žele riješiti. Kada se u obzir uzme i podatak da će ove sezone zaraditi 8, a sljedeće 8,5 milijuna dolara, ovaj se njihov potez može smatrati punim pogotkom.

U Netsima se nadaju da će Thornton “oživjeti” i pružati više utakmica poput one protiv Indiane kada je zabio 42 poena i pokazao da nije zaboravio igrati košarku. Netsi slično mogu reći za Jasona Terryja, koji ove sezone također igra ispod očekivanja i bilježi najlošije brojke u karijeri od 4,5 poena i 1,6 asistencije po utakmici. Imao je raznih problema s ozljedama, a s 36 godina na leđima očito je da se njegovi košarkaški dani bliže kraju.

Reggie Evans je također uvelike razočarao ove sezone te bilježi 2,7 poena i 5 skokova po utakmici, što su među najslabijim brojkama njegove karijere. Obje ekipe su razmijenile igrače koji nisu ispunili očekivanja te se nadaju da ih mogu vratiti “u život”.

Ovom razmjenom salary cap Netsa bit će povećan za oko 800.000 dolara, no kako su iznad granice poreza na luksuz, morat će platiti dodatnih 2,7 milijuna dolara, što je još jedan od dokaza da njihov vlasnik Mikhail Prokhorov ne mari za novce (Netsi izdvajaju uvjerljivo najviše novca za plaće od svih NBA ekipa).

Latest Posts

NE PROPUSTITE