Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi potpisali Ronda i Belinellija

Nakon svoje prve sezone van Celticsa, razigravač i bivši NBA šampion Rajon Rondo odlučio se za put u Kaliforniju, točnije u glavni grad iste. Naravno, mislim na Sacramento Kingse koji su napokon uspjeli nekoga potpisati. Nakon što su bili odbijeni od par igrača, ovaj dan može biti koliko toliko uspješan za Kingse s obzirom na to da su potpisali dva igrača koja im mogu dati mnogo. Početi ćemo sa Rondom, i šta on može donijeti Kingsima.

Rajon Rondo je elitni razigravač kojem su brojevi ove godine malo opali. Kao igrač nikada nije bio vrsni scorer (samo dvije sezone imao šut preko 50%) ali je imao odličan osjećaj za pas te je imao flair odnosno neku vrstu atraktivnosti u svojoj igri. Šut za tri poena nema, odnosno šutira za tri poena vrlo malo zbog toga što taj dio igre nikada nije razradio ali je imao određeno napredovanje prošle sezone u dresu Bostona i Dallasa. Međutim, njegov stav je još jedna “glavobolja” za trenera Kingsa Georgea Karla koji svakako mora da se brine o jednoj tempiranoj bombi DeMarcusu Cousinsu.

Rondov odlazak iz Mavsa bio je skoro pa siguran nakon njegovog indolentnog ponašanja na parketu u prvoj i drugoj utakmici ovogodišnjeg playoffa, a imao je incident sa trenerom Mavsa Rickom Carlisleom. Govoreći kako Rondo ima ozljedu leđa, Rick ga je povukao iz ekipe do kraja playoffa i tada smo svi znali da je to kraj vremena Rajona Ronda u Dallasu. Sada je na godinu dana u Kingsima gdje će pokušati igrati bolje i potpisati poboljšani i vjerojatno zadnji veliki ugovor u svojoj karijeri, s obzirom da se radi o 28-godišnjem igraču čija je igra ionako već počela da opada.

Ovu godinu će igrati za 10 milijuna dolara. Vrijeme je da se dokaže kao bolji igrač, i to će pokušati u Kingsima. Pričalo se o ponudi Lakersa zbog velikog prijateljstva s Kobe Bryantom ali do toga nije došlo. Četverostruki all-star u karijeri je zaradio 60,7 milijuna dolara, a zadnju godinu u Dallasu odrađivao je kao dio petogodišnje ekstenzije potpisane s Celticsima u studenom 2009.

Drugi potpis Kingsa je Talijan Marco Belinelli. Ovaj sharpshooter je bivši šampion u šutiranju trica i bivši osvajač prstena sa San Antonio Spursima gdje je i proveo zadnju sezonu. Bivši je igrač Warriorsa, Raptorsa i New Orleans Hornetsa, te u zadnje tri godine Chicaga i San Antonia. Poprilično jednodimenzijalan igrač koji se “hranio” sistemom u San Antoniu, zbog čega je bio vrlo dobar dvije godine.

Imao je odličnu godinu kada su Spursi uzeli titulu, ali su mu svi brojevi opali ove godine, zbog čega uprava Spursa nije inzistirala na njegovom dolasku. Ipak, Kingsima treba šut za tri poena na rosteru, s obzirom na to da su bili treći najgori tim po pogođenim tricama prošle sezone u NBA ligi.

Belinelli bi mogao da igra sličnu ulogu kao Marcus Thornton jer je to njemu sličan igrač, koji je također jedan dio svoje NBA karijere proveo u Sacramentu. Marcus je jednodimenzionalni igrač koji je imao više poena u prosjeku, ali sa slabijim procentima šuta. Obojica su na poziciji beka šutera i obojica nemaju ništa drugo da ponude osim svog streaky šuta pa tako mislim da u upravi Kingsa znaju šta dobijaju za novac koji je Ranadive uložio u Talijana

Moram se složiti sa kolegom Lazarnušićem koji je u svojoj kratkoj analizi spomenuo da je Belinelli ubojitiji sa klupe kao nešto što je J.R. Smith bio za Cavse ove godine. Ugovor je dug tri godine i vrijedan 19 milijuna dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE