Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi šalju Tyrekea Evansa u Pelicanse

Sinoć je dogovorena nova razmjena u NBA ligi. U igri su tri igrača i tri ekipe – Sacramento Kingsi, New Orleans Pelicansi i Portland Trail Blazersi.

Kingsi će putem sign-and-trade dogovora poslati svog zaštićenog slobodnog igrača Tyrekea Evansa u Pelicanse u zamjenu za Greivisa Vasqueza. Kako bi se razmjena mogla obaviti, bit će uključeno još nekoliko igrača, tako da će Robin Lopez i Terrel Harris iz Pelicansa otići u Blazerse, a Portland će New Orleansu poslati još Jeffa Witheya. U ovoj razmjeni Sacramento će još dobiti dva buduća izbora druge runde od Portlanda.

Evans je bio jedan od zanimljivijih slobodnih igrača ovoga ljeta te se nije znalo hoće li ga Kingsi zadržati ili ne. Očito je novo vodstvo ekipe procijenilo da je vrijeme za rastanak, a uspjeli su dogovoriti ovu razmjenu kojom će ipak dobiti Vasqueza za uzvrat. Postojala je i opcija dolaska Josea Calderona, ali on je ipak odbio dolazak u Sacramento.

Pelicansi su na dan drafta doveli Jruea Holidaya za poziciju razigravača, u ekipi ostaje Eric Gordon na poziciji šutera, što znači da bi Evansa mogli dosta gledati na poziciji niskog krila. Evans je odigrao sjajnu rookie sezonu u kojoj je prosječno postizao 20,1 poen, 5,8 asistencija i 5,3 skoka, ali svaka sljedeća sezona bila je sve lošija, tako da je prošle, koja mu je bila četvrta sezona u ligi, bilježio 15,2 poena, 4,4 skoka i 3,5 asistencija.

Vasquez dolazi u Kingse kod kojih je također gužva na bekovskim pozicijama. Za mjesto razigravača konkurirat će mu Isaiah Thomas, dok će se za poziciju šutera boriti Marcus Thornton, Ben McLemore i Jimmer Fredette, a tu je i John Salmons koji može igrati i kao krilo. Prijelazni rok je tek počeo, tako da ne bi iznenadilo kada bi Kingsi napravili još neku razmjenu kojom bi smanjili broj igrača na ove dvije pozicije.

Prošle je sezone Vasquez bio jedan od najboljih igrača Hornetsa te je bilježio 13,9 poena i 9 asistencija po susretu. Suigrač mu Lopez, koji će igrati za Portland sljedeće sezone, također je bio vrlo dobar te je odigrao svih 82 utakmice tijekom kojih je postizao 11,3 poena i 5,6 skokova po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE