Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi sve bliže promjeni grada i naziva kluba

Prema najnovijim informacijama naèinjen je još jedan korak prema potencijalnom preseljenju ekipe Sacramento Kings južnije, prema kalifornijskom gradu Anaheimu. Dok iz kluba sagledavaju moguænost preseljenja, odvjetnik koji predstavlja vlasnike kluba ovoga je mjeseca podnio zahtjeve za registraciju èetiri nova zaštitna znaka.

Prema web stranici Patentnog ureda i ureda za registraciju zaštitnih znakova SAD-a, odvjetnik Scott Hervey je prijavio sljedeæa imena: Anaheim Royals, Anaheim Royals of Southern California, Orange County Royals i Los Angeles Royals.

Ovo znaèi da bi klub preseljenjem trebao vratiti staro ime Royals, koje je korišteno veæ u prvoj NBA sezoni 1949. godine. Tadašnji Rochester Royals postali su i prvacima 1951. godine, a veæ 1957. godine dolazi do promjene grada, preseljenja u Cincinnati. Naziv je iz Royals u Kings promijenjen 1972. godine kada je klub preselio u Kansas City, a do promjene naziva došlo je zbog toga što je u gradu veæ postojao bejzbol klub Kansas City Royals. Kada je klub 1985. godine dolazio u Sacramento zadržan je naziv Kings.

Anaheim je grad u oblasti Orange County, nalazi se vrlo blizu Los Angelesa i vrlo je povezan uz taj grad koji veæ broji dvije NBA ekipe. Preseljenjem iz Sacramenta, Kings odnosno Royals postali bi praktièki treæi NBA klub iz Los Angelesa. U Los Angelesu veæ postoji NHL klub Kings pa stoga bi došlo do promjene naziva kluba.

Vlasnik Kingsa Joe Maloof odbio je komentirati registraciju èetiri nova imena koje bi klub koristio ako doðe do preseljenja, za što postoji sve veæa vjerovatnost.

Zanimljivo je to što su Kingsi nekoliko domaæih utakmica ove sezone odigrali u replici dresova Rochester Royalsa iz šampionske 1951. godine.

NBA liga je klubu veæ odobrila produljenje roka za prijavu nove lokacije za sljedeæu sezonu do 18. travnja, dok je inaèe taj rok 1. ožuljka. Ukoliko doðe do odluke o preseljenju, Kingsi æe posljednju utakmicu u Sacramentu i opæenito igrati 13. travnja protiv rivala Los Angeles Lakersa.

Kljuèna stvar koju je trebalo uèiniti da klub ostane u Sacramentu bila je izgradnja novog kompleksa što godinama nije prolazilo. Gradonaèelnik Sacramenta Kevin Johnson, bivši NBA igraè, prošloga mjeseca sastao se sa obitelji Maloof koja je vlasnik kluba i izjavio da je moguænost odlaska veæa nego moguænost ostanka, ali isto tako da to još nije potpuno riješena stvar. Johnson je takoðer izjavio da æe grad Sacramento graditi novu arenu za NBA franšizu, bilo to za Kingse ili neki drugi klub.

Latest Posts

NE PROPUSTITE