Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi žele Lawsona

Od odlaska Georgea Karla iz Denver Nuggetsa, uprava ove franšize se prema jednoj od svojih najvećih zvijezda ne odnosi baš najbolje. Riječ je o igraču kojeg je Karl specifično htio vidjeti u dresu Nuggetsa, Tyu Lawsonu. Veza između uprave i igrača je vrlo jednostavna, igrač više ne želi igrati u plavom dresu, a uprava želi da očisti taj prostor. Karl obožava Lawsona te se sada, s obzirom na to da je Karl preuzeo Kingse sredinom veljača, nagađa o razmjeni Sacramentovog šestog izbora na ovogodišnjem draftu za ovog playmakera.

Ipak, američki ESPN javlja da Nuggetsi ne mogu Lawsona razmijeniti ni u Kingse, kao ni u jedan drugi tim s obzirom da ga, kako se čini, nitko ne želi. Iako je naravno igrač koji već šest godina igra na jednom relativno visokom nivou, 18. izbor drafta 2009. ima još dvije godine na ugovoru koji je potpisao u listopadu 2012. ($48 miliona, četiri godine, počinje sa sezonom 2013/14) koji po mnogima svojom igrom ne zaslužuje, tako da će bilo koji igrač kojeg Vlade Divac i ostatak uprave Kingsa uzme sa tim šestim izborom biti jeftiniji od Lawsona. Također, imali bi mlađeg prospekta koji bi čak mogao da bude bolji od Tya, tako da bi generalno više imali od tog izbora nego od onoga što bi im Lawson ponudio. Sigurnost s ugovorom je isto nešto što ide tom možebitnom izboru u korist, s obzirom da je Lawson još samo dvije godine pod ugovorom, dok bi rookie imao petogodišnji i kao što sam već rekao jeftiniji ugovor.

Ovaj trade mogao bi biti razlika između strpljivog i nestrpljivog Sacramenta. Ako žele riskirati mnogo i idu na nekog igrača koji će im instantno dići klub, trebaju raditi na ovoj razmjeni. Međutim, platiti jednu ili dvije sezone u istoj poziciji u kojoj su sad da bi imali jednu mladu ekipu koju predvodi DaMarcus Cousins sa još prospekata oko njega bi bio realno gledajući pravi potez za Kingse i njihovu upravu koju predvode vlasnik Vivek Ranadive te predsjednik košarkaških operacija Vlade Divac.

Sa Denverove strane ovaj trade je čisto zlato. Graditi ekipu oko Danila Gallinarija i Jusufa Nurkića te oko dva top-10 izbora sa ovogodišnjeg drafta (sigurni njihov sedmi te možebitni Sacramentov šesti) i sigurno sa makar jedinim top-10 izborom na sljedećem draftu (realno, tko od njih očekuje neku borbu za playoff?) zvuči stvarno odlično. Za dvije do tri godine, sa pametnim izborima na draftu, sa pametnim ophođenjem sa salary capom i sa malo sreće u smislu izbjegavanja ozljeda, Denver bi mogao biti na sličnom mjestu kao u vremenu Karla. Što se ove razmjene tiče, mislim da iako je u prirodi Kingsa da budu brzopleti i da previše gledaju neki short-term uspjeh teško će ovo prihvatiti, što su i dokazali svojim odbijanjem isprva. Dobivaju premalo, a odriču se previše toga, te ne držim Divca, a ni Ranadivea za tako neinteligentne osobe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE