Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kingsi žele razmijeniti mladog centra

Kako izvještava za ESPN Marc Stein momčad iz glavnog grada Kalifornije Sacramento Kingsi su spremni za razmjenu centra Willieja Cauley-Steina.

Cauley-Stein želi veću minutažu i značajniju ulogu nego što dobiva kod novog trenera Kingsa Davea Joergera. Nakon što je u svojoj rookie sezoni igrao 21,4 minut u prosjeku po utakmici, u svojoj drugoj godini NBA karijere igra svega 14,5 minuta i postiže 4,9 poena, 1,8 skokova i 0,6 blokada u prosjeku.

Willie Cauley-Stein je bio 6. izbor prve runde drafta 2015. godine kada su ga Kingsi izabrali nakon što je proveo samo jednu godinu na Kentuckyju.

Kingsi imaju previše igrača koji se bore za minutažu na mjestu centra. Pored startnog centra i njihovog najboljeg igrača DeMarcusa Cousinsa imaju još Kostu Koufosa, ovogodišnjeg rookieja mladog Grka Georgiosa Papagiannisa, dok na poziciji krilnog centra igraju Anthony Tolliver i drugi ovogodišnji rookie Skal Labissiere, dok po potrebi na poziciji niskog centra minute mogu odraditi i Rudy Gay i Izraelac Omri Casspi. Teško je pronaći minute za sve, a da rezultati ne trpe.

Kingsi su trenutačno na scoreu 4-6, te su deseti u playoff poretku na Zapadu. Vjerujemo da će uz dobre poteze Kingsi konačno nakon 10 godina ugledati svjetla playoffa i barem malo posjetiti navijače diljem svijeta na slavnu generaciju s Chrisom Webberom, Predragom Stojakovićem, Vladom Divcem, Dougom Christiejem, Mikeom Bibbyjem i drugima koja je uz trofejnu generaciju iz 1951. godine predstavljala najsvjetliju točku u povijesti Kingsa.

Kingsi već godinama imaju problem pronalaska vrhunskog startnog razigravača, pa vjerujemo da bi u zamjenu za Cauley-Steina mogli tražiti razigravača. Već smo prije neko vrijeme spomenuli da su bili zainteresirani za Slovenca Gorana Dragića. Da se nisu prošlog ljeta u tradeu s Philadelphia Sixersima olako odrekli draft resursa u vidu izbora prve runde taj trade bi vjerojatno već bio objavljen.

Latest Posts

NE PROPUSTITE