Friday, December 1, 2023

ZADNJE OBJAVE

Kirilenko: Osjeæam se savršeno, trèim poput srne

Košarkaši Rusije su otvorili Olimpijske igre u Londonu elegantnom pobjedom protiv domaæina, Velike Britanije. Bilo je 95:75 za Kirilenka i društvo.

Baš je Andrej Kirilenko bio najbolji ruski igraè sa èak 35 poena, uz èetiri skoka i tri blokade. Amerikanci s velikom pažnjom prate košarkaški turnir, kako zbog svog Dream Teama, tako i zbog svih ostalih, jer mnoštvo košarkaša iz drugih reprezentacija ima itekako važnu ulogu u NBA ligi.

Jedan od njih je baš Kirilenko, koji, istina, prošle sezone nije igrao u NBA ligi, veæ u svom moskovskom CSKA. No, nakon dugog boravka u Utah Jazzu, od iduæe æe sezone najbolji Rus igrati u Minnesoti.

“Osjeæam se savršeno. Pa, jeste me vidjeli? Trèim po parketu kao srna”, veselo je nakon pobjede protiv Britanaca govorio Kirilenko.

Potom su amerièki novinari pitali Kirilenka što oèekuje od povratka u NBA ligu.

“Lijepo je bilo u Moskvi, igrao sam doma i to su uvijek posebni osjeæaji. Ali, još mnogo toga mogu ponuditi na parketu, pa je šteta da to ne pokazujem u NBA ligi. No, u Minnesoti æu, vidim, imati i dalje osjeæaj da igram u Europi. Bit æe oko mene mnogo Europljana: Rubio, Šved i Pekoviæ.”

Njegov trener, ruski izbornik David Blatt samo je dodao:

“Da sam navijaè Minnesote i da sam gledao Kirilenka danas protiv Britanaca samo bih na licu namjestio ogroman, najveæi osmijeh. Bio je sjajan.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE