Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kirilenko ostaje u Rusiji

Ruski košarkaš Andrei Kirilenko danas je donio odluku o ostanku u moskovskom CSKA, što znaèi da ga ove sezone neæemo gledati na NBA parketima.

Bivši košarkaš Utah Jazza popularno zvan AK47 objavio je na stranici svog tima da duguje svom timu punu sezonu sada kada je veæ potpisao za njih.

“Tijekom mjeseca razmatrao sam mnoge opcije, vagao ih i donio sam odluku o ostanku u CSKA”, izjavio je 30-godišnji bivši NBA All-Star igraè.

Kirilenko je u NBA došao 1999. godine kao 24. izbor NBA drafta upravo od strane Jazzera za koje je odigrao 10 sezona. Ove sezone tijekom lockouta odluèio se za odlazak u rodnu Rusiju. Poèetkom sezone primio je ponude raznih NBA timova, izmeðu ostalog i New Jersey Netsa èiji je vlasnik njegov sunarodnjak Mikhail Prokhorov, no ipak se odluèio za ostanak u Moskvi. Jazzeri su odlazak Kirilenka nadoknadili potpisivanjem Josha Howarda.

Kirilenko je u NBA karijeri bio poznat kao strahoviti bloker te je u 10 godina provedenih na parketima u prosjeku bilježio 2 blokade na utakmici. Uz to, postizao je 12,4 koša te bilježio 5,6 skokova i skoro 3 asistencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE