Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kirilenko pauzira do Nove godine

Ruski košarkaš Andrei Kirilenko zbog ozljede ramena neæe igrati do kraja tekuæe godine, objavio je njegov klub CSKA iz Moskve.

Kirilenko se ozlijedio 19. studenog na utakmici ruske lige protiv Krasnje Krilje (88:73), pokušavajuæi osvojiti jednu loptu. Tada je pored ozljede ramena zaradio i prijelom nosa i razbijenu arkadu.

Ove sezone je nastupio u pet euroligaških utakmica i prosjeèno bilježio uèinak od 13,8 poena, 9 skokova i 3,4 asistencije. Najbolji je skakaè elitnog europskog natjecanja i lider sa ukupnim vrijednosnim indeksom od 29,4.

Kirilenko je bio najkorisniji igraè (MVP) u listopadu, te MVP 1. i 5. kola Eurolige u kojoj je moskovska momèad dosad ostvarila maksimalan uèinak (6-0) u grupi B.

CSKA je veæ osigurao plasman u Top 16, a u utorak u 20.45 sati se sastaje sa njemaèkom ekipom Brose Basketsa u Bambergu.

Podsjeæamo, Kirilenko se u listopadu zbog lockouta u NBA ligi nakon 10 godina provedenih u Utah Jazzu vratio u CSKA. Potpisao je trogodišnji ugovor uz godišnju zaradu od otprilike èetiri milijuna eura, ali uz opciju moguæeg povratka “preko bare” po završetku lockouta.

Hoæe li se sada, kada je do prekida lockouta došlo, vratiti se u NBA, zasad nije poznato.

Latest Posts

NE PROPUSTITE