Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

‘Kiša’ trica u Oaklandu, poraz Bostona

Devet je utakmica odigrano u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta u noæi s petka na subotu po srednjoeuropskom vremenu. U svima su pobjedu upisale domaæe momèadi.

Omjerom najbolji sastav NBA lige, San Antonio Spursi, ugostili su Sacramento Kingse i svladali ih 108-103, te tako došli do jedanaeste uzastopne pobjede u njihovim suèeljavanjima. Za produžetak niza koji traje od 2007. godine pobrinuli su se Tony Parker (27 poena, šest asistencija), Emanuel Ginobili (24 koša, sedam skokova) i Tim Duncan (15 poena, deset uhvaæenih lopti).

Zanimljivo, kao i 2009. godine kada su Kingsi gostovali u AT&T Centeru, u utakmicu se “ukljuèio” šišmiš. Prošli puta za njega se pobrinuo Ginobili, i tako na sebe navukao gnjev Udruge za zaštitu životinja, a ovaj je puta šišmiš svoj put okonèao zaletjevši se u nekoga u publici. Navodno je preživio.

“Rekao sam si: nema šanse. Odluèio sam hvatanje šišmiša prepustiti nekome drugome”, kazao je Ginobili.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Monta Ellis (39)
  • Asistencije: Stephen Curry (12)
  • Skokovi: Dwight Howard (21)
  • Ukradene lopte: Hedo Turkoglu (5)
  • Blokade: Al Horford (4)

Za razliku od Spursa, Boston Celticsi i Orlando Magic, najbolja i èetvrtoplasirana momèad Istoka, svoje su utakmice okonèali porazima. Celticsi su s 89-86 pali kod Philadelphia 76ersa predvoðenih Andreom Iguodalom (13 poena, osam skokova, devet asistencija), dok je Magic poražen u Oaklandu nakon produžetka kod Golden State Warriorsa. U konèanih 123-120 za pobjednike Monta Ellis ubacio je 39 poena uz 11 asistencija, Dorell Wright dodao 32, a Stephen Curry 22 uz 12 asistencija, a do pobjede su Warriorsi stigli nadoknadivši 21 poen manjka. Pogodili su klupski rekord od 21 trice. Obje ekipe zajedno su ubacile 36 trica i time srušile NBA rekord po broju ubaèenih trica u jednoj utakmici. Rekord su do danas držali Phoenix i Seattle, koji su u utakmici 2006. godine postigli 32 trice.

Jason Richardson postigao je 30 koševa za Magic, Jameer Nelson i Hidayet Türkoglu dodali po 24 za Magic, dok je Dwight Howard ostvario uèinak od 13 poena uz 21 skok.

Drugoplasirana momèad Istoka, Chicago Bullsi nisu se namuèili protiv Atlanta Hawksa. Uz 34 koša Derricka Rosea svladali su ih 94-76.

Svoj i rekord NBA lige u uzastopnim double-double uèincima produljio je Kevin Love na brojku 53. Uèinio je to uz 24 koša i 12 uhvaæenih lopti u pobjedi Minnesota Timberwolvesa protiv Utah Jazza. Bilo je uvjerljivih 122-101.

Latest Posts

NE PROPUSTITE