Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Klay se dobro oporavlja, evo kada se vraća na parkete

Finalna serija NBA lige bila je kao iz pravog horor filma za Golden State Warriorse. Kevin Durant veći dio doigravanja muku je mučio s ozljedama, a kada se konačno vratio da pomogne momčadi u petoj utakmici finala, doživio je tešku ozljedu Ahilove tetive te će propustiti cijelu nadolazeću sezonu, doduše kod novog poslodavcau  Brooklynu.

Kao da to nije bilo dovoljno, u sljedećoj se utakmici ozlijedio i Klay Thompson, koji je zaradio puknuće prednjeg križnog ligamenta. Njegov oporavak teče sasvim zadovoljavajuće, a iz tabora Warriorsa stižu optimistične prognoze.

ESPN prenosi kako je Bob Myers, generalni menadžer Golden Statea, rekao da se ponajbolji šuter u NBA ligi sigurno neće vratiti prije All-Star pauze, ali u klubu očekuju da će ga u kasnijoj fazi sezone imati na raspolaganju. Sigurno je da propušta 55 utakmica, a ako bi se uspio vratiti 20-ak utakmica prije kraja regularnog dijela sezone te pritom uhvatiti radnu temperaturu, možemo mirne duše konstatirati kako će popularni Ratnici imati što za reći u postsezoni. Momčad predvođena Curryjem, Greenom i novopridošlim D’Angelom Russellom i dalje zvuči vrlo ozbiljno i nipošto ih se ne smije potcijeniti. No, konkurencija na Zapadu je paklena, jača nego ikad, tako da će izboriti doigravanje biti vrlo zahtjevna zadaća.

Ove vijesti s posebnim će odobravanjem primiti i Gregg Popovich, kojem se Klay već najavio da želi nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Amerikanci će imati na raspolaganju brutalnu momčad jer su brojne superzvijezde već potvrdile da su spremne igrati sljedećeg ljeta, a na Popovichu će biti težak posao da odabere samo 12 putnika u Japan.

Latest Posts

NE PROPUSTITE