Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Klay Thompson: SAD može poslati tri ekipe na Olimpijske igre

Približavaju nam se nove Olimpijske igre, a s njima i košarka, gdje je glavni favorit za osvajanje zlata tim Amerike. To mišljenje dijeli i Klay Thompson pa je izjavio sljedeće:

Mogli bismo poslati tri ekipe, i mislim da bismo bili uspješni.“

Tim Amerike je pun talenata, tako da će im najveći izazov biti kojih 12 izvanserijskih igrača da pošalju u Rio de Janeiro.

Mislim da je to težak, ali sladak problem.“, kaže osvajač dvije zlatne medalje s Amerikom, Chris Paul, te nastavlja: „ Druge zemlje nemaju tako mnogo sreće da imaju toliku mogućnost izbora igrača.“

Izvršni direktor košarkaškog tima Amerike, Jerry Colangelo, je imao suprotan problem ne tako davno.

Neko mi je nedavno rekao: ‘Gledaj, imaš previše igrača, to je problem.’. Odgovorio sam mu: ‘Ne, pravi problem je bio 2005. godine kada sam tek počeo, kada nismo imali igrača koji žele da igraju.’ Tada smo tražili igrače, a sada navodno imamo problem jer ih imamo previše.

Colangelo dodaje da će izbor ovoga tima biti najteži do sada.

Amerikanci imaju čak trideset i jednog igrača u izboru, među kojima su Stephen Curry, Kevin Durant i LeBron James, mada je James rekao da nije siguran o tome da li želi igrati. Mnogi od tih igrača su bili u Torontu na All-Star utakmici, no Colangelo kaže kako ne želi All-Star tim.

Reći ću još jednom, tu neće biti dvanaest All-Star igrača.“, kaže Colangelo te dodaje: “Želimo dopunske dijelove na našem rosteru. Pa kada izaberemo naših dvanaest, vjerojatno će biti moguće za reći ‘Gledaj, uzeli smo ovoga ili onoga zato što je on najbolja mješavina talenta.’“

Curry i Paul su samo neki od igrača na poziciji jedinice. Tu su još i Russell Westbrook, Kyrie Irving, John Wall i Damian Lillard. Što se velikih tiče, tu su DeMarcus Cousins, Dwight Howard, Andre Drummond i Anthony Davis.

Zamislimo samo kako je Thompsonu. Igrao je za Ameriku kada su dominirali na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, odličan je šuter i defenzivac te se odlično uklapa u sistem Mikea Krzyzewskog.

Ipak, njegovu konkurenciju čine igrači poput Jamesa, Duranta, Carmela Anthonyja, Jamesa Hardena, Kawhija Leonarda, MVP-a finala Andrea Iguodale te Paul Georgea.

To bi bilo nešto posebno za mene, Olimpijske igre su mi uvijek bile na listi želja. Ipak, neće biti kraj svijeta ako ne budem izabran, no bila bi to velika čast za mene jer volim igrati za Ameriku. To je jedna od najboljih stvari koje možete ostvariti.“, rekao je Thompson.

Amerikanci su uvijek preferirali niže i svestranije timove, no stvari su se promijenile prije dvije godine kada su poveli Drummonda kao dodatnog centra. Colangelo ne zna kako će ići ovaj put, pa je izjavio: „Nisam siguran, jer imamo mnogo igrača na krilima i bekovima, no bolji smo s centrima. Imamo više igrača kod centara nego što smo navikli. Tako da je to sladak problem.“

On ne žuri s odlukom, znajući da problemi s povredama te s ugovorima uvijek mogu izbaciti neke igrače. On planira da objavi finalni spisak negdje u vrijeme oko NBA drafta, dakle pri kraju lipnja te će promatrati kandidate cijelu godinu.

Nakon godina preferiranja igrača koji su igrali prije, Colangelo neće dopustiti da to bude slučaj i ovoga puta. Previše igrača je pobjeđivalo u dresu Amerike da bi pustio da to bude prednost.

„Ovoga puta je stvar u tome za kojih dvanaest smatramo da bi bili najbolji, potrebno nam je dvanaest igrača koji će nam pomoći da osvojimo medalju.“, završava Colangelo.

Latest Posts

NE PROPUSTITE