Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Klay Thompson: Samo klupa nam može ući u doigravanje

Golden State Warriorsi nastavljaju stvarati povijest i prkositi kritikama s najdominantnijim regularnim dijelom sezone koji smo vidjeli (u ovome trenutku). Stephen Curry zasluženo dobiva sve pohvale, ali pravi izvor neshvatljive snage Warriorsa je njihova širina. Dok momčadi kao što su Clippersi i Thunderi imaju jednog džokera s klupe (Jamal Crawford i Enes Kanter) u najboljem slučaju se mogu nadati teškom dobivanju utakmice kada su njihove zvijezde van parketa. Nije takav slučaj s Golden Stateom – igrači kao Andre Iguodala i Shaun Livingston mogu sami izvući utakmicu s vremena na vrijeme.

Klay Thompson to zna i u the Hang time podcastu sa Sekouom Smithom (snimljenom tijekom All – Star pauze) iznio je tvrdnju o ekipi Warriorsa s klupe :

Imamo puno utakmica kada startna petorka nema svoju večer, ali naša druga petorka je po meni dovoljno dobra da bude momčad za doigravanje, tako da je to ono što nas gura preko svake granice. To je naša širina.

Znamo da Zapadna konferencija više nije ono što je nekoć bila i da Warriorsi imaju jako dobru klupu, ali to su samo priče. Druga petorka bi sadržavala igrače poput Shauna Livingstona, Leandra Barbose, Andrea Iguodale, Marreesea Speightsa i Festusa Ezelija. Iskreno, to je grupa s dosta dobrih i kompletnih pojedinaca, ali ni Iguodala niti Barbosa nisu dovoljno opasni šuteri za tri poena da naprave dovoljno prostora u igri za Livingstona, Speightsa i Ezelija. Dobro bi se branili, ali bi se mučili da zabiju.

Naravno, startna petorka ne čini momčad za doigravanje već cijela ekipa. Druga momčad bi vjerojatno imala najgoru klupu u ligi. Vjerojatno ne bi došli do postsezone.

Ali opet, koga briga? Klay zna koliko je važna klupa Golden Statea i njegovo je pravo da ih hvali koliko god hoće. Naš posao je jednostavno da kritiziramo rupe i nedostatke u svakoj momčadi. I na kraju da budemo iskreni, što više razmišljamo o tome, više počinjemo vjerovati da startna petorka može u postsezonu – ako bi bili u Istoku 2014.

Latest Posts

NE PROPUSTITE