Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Klay Thompson: Želimo biti poput Jordanovih Bullsa

Tijekom predsezonskog putovanja u Kinu, Klayja Thompsona pitali su kako se Golden State Warriorsi mogu klasificirati u povijesnom kontekstu te mogu li slijediti korake Chicago Bullsa iz ere Michaela Jordana.

“Osvojili su šest naslova u osam godina. Mi smo tek na trećini od toga”, rekao je Thompson. “Mislim da smo na putu, ali imamo puno posla. Mislim sam da smo u sličnoj situaciji kao Bullsi 90-ih godina kada su oni bili glavna priča u gradu u kojem su gostovali, sada je takav slučaj kada su Warriorsi u gradu, a mi to ne uzimamo zdravo za gotovo. Nama je to super, jer gotovo nikada ne igramo u nerasprodanoj dvorani. To je čudesno.”

Warriorsi u idućoj sezoni žele osvojiti treći naslov u četiri godine.

“Nismo još na njihovoj razini, ali to želimo postići”, rekao je. “Želimo postati dinastija, jer će nas navijači zauvijek zapamtiti.”

Šuter Warriorsa je također priznao da ekipi laskaju usporedbe s Jordanovim Bullsima. “Bilo je super prije dvije godine kada smo ostvarili 73 pobjede”, rekao je Thompson. “Čast nam je da nas uspoređuju s njima, to je ono što nas motivira, volio bih igrati protiv Michaela Jordana.”

Činjenica je da ne bi trebali gubiti vrijeme na te usporedbe, barem po riječima Stevea Kerra, trenera Golden Statea, koji je kao igrač osvojio tri naslova s Jordanom i Bullsima.

“Željeli bismo nastaviti biti tako uspješni, ali moramo raditi za to i biti sretni ako ostanemo zdravi te da učinimo sve što možemo da uživamo u tom putovanju”.

To je savjet koji su Kerrovi igrači prihvatili ozbiljno. Oni su svjesni koliko ljubavi i potpore dobivaju od obožavatelja diljem svijeta. Kerr možda ne želi povećati očekivanja, no igrači izgledaju kao da uživaju u razgovoru o tome gdje se nalaze u kontekstu povijesnih činjenica. Warriorsi, baš kao i Bullsi prije njih, ne vjeruju da mogu biti poraženi ako u utakmicama koriste svoj potencijal do maksimuma.

Latest Posts

NE PROPUSTITE