Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ključna utakmica Lakersa i Mavericksa, Miami ponovno bez zvijezda

Večeras nas očekuju samo tri NBA susreta, ali to ne znači da neće biti uzbudljivosti. Knicksi gostuju kod Miamija, za koje ponovno neće igrati najveće zvijezde, a na kraju dana će Lakersi i Mavericksi odigrati dvoboj iznimno bitan za rasplet borbe za doigravanjem na Zapadu.

Washington Wizards (27-46) – Chicago Bulls (40-32) 01.00

Bullsi su bez obzira na sezonu s puno ozljeda i dalje u borbi za četvrto mjesto na istočnoj konferenciji koje donosi prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja. Budu li igrali kao u posljednje dvije utakmici teško će ostvariti taj cilj. Nakon šokantnog poraza od Mavericksa (prokockali 12 poena u zadnje tri minute) u posljednjoj utakmici su imali na papiru lagani dvoboj protiv Pistonsa u United Centru. Na sreću njihovih navijača ostvarili su pobjedu 95:94, a najbolji strijelac susreta bio je Luol Deng s 28 poena i 9 skokova. Večeras su upitni Marco Belinelli i Joakim Noah, dok Derrick Rose sigurno neće igrati. Igrači Wizardsa su si zacrtali cilj do kraja sezone i žele se popeti do devetog mjesta na istočnoj konferenciji. U prethodnih deset utakmica su ostvarili šest pobjeda i momčad im igra puno bolje u odnosu na početak sezone. Prošlu utakmicu su igrali u Verizon Centru protiv Raptorsa te su pobijedili 109:92. Najbolji je bio igrač s klupe, Bradley Beal s 24 poena. Odlično su odigrali John Wall s 18 poena, 6 skokova i 10 asistencija, te Emeka Okafor s 19 poena i 10 skokova. Wizardsi su u posljednjih šest utakmica pred svojim navijačima prosječno zabijali 108,2 poena uz 52,4% šuta za tri. U ovoj sezoni su odigrali dva međusobna susreta u kojima su obje ekipe ostvarile po jednu pobjedu na domaćem terenu. Posljednju međusobnu utakmicu pobijedili su Wizardsi 86:73, a najbolji igrač bio je Okafor s 15 poena i 16 skokova, dok je kod Bullsa najbolji bio Nate Robinson s 19 poena. Wizardsima je večeras upitan Nene zbog problema s koljenom.

Mislimo da će biti zanimljiva utakmica, a malu prednost dajemo Bullsima.

Miami Heat (58-15) – New York Knicks (46-26) 02.00

Heat je nakon 29 pobjeda iz 30 utakmica zasjeo na prvo mjesto NBA lige, ali Knicksi su trenutno ekipa s najdužim nizom od osam pobjeda u ligi. Ekipa Heata je u prošloj utakmici pobijedila 88:86 na gostovanju kod Spursa. Pobjedu su izborili bez prve dvije zvijezde ekipe LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea jer ih je trener Erik Spoelstra odlučio odmoriti, dok je razigravač Mario Chalmers ozlijeđen i sva trojica će vjerojatno propustiti večerašnji dvoboj. Stanje s ozljedama kod Knicksa je nešto bolje, a večeras im se možda vrati Tyson Chandler nakon deset propuštenih utakmica. Najvažniji igrač bio je Chris Bosh s 23 poena i 9 skokova, a zabio je pobjedničku tricu jednu sekundu prije kraja susreta. Knicksi su posljednju pobjedu ostvarili protiv Celticsa u Madison Square Gardenu, rezultat je bio 108:89. Jako dobro su odigrali Carmelo Anthony s 24 poena i 10 skokova, Chris Copeland s 22 poena, te J.R. Smith s 15 poena i 12 skokova. Ekipa Knicksa je u odličnoj šuterskoj formi, zadnjih pet utakmica u prosjeku su zabili 107,8 poena uz 41% šuta za tri. Ove sezone su odigrali tri međusobna susreta, a Knicksi vode 2-1. Anthony je Heatu u prošle četiri utakmice zabijao 34,5 poena u prosjeku, dok je James u ove tri ovogodišnje utakmice na prosjeku od 27,7 poena, 9,3 skoka i 7 asistencija. Heat je protiv Knicksa ostvario devet pobjeda u zadnjih 11 susreta.

S obzirom na situaciju i ozljede igrača malu prednost dajemo ekipi Knicksa.

Los Angeles Lakers (38-36) – Dallas Mavericks (36-37) 04.30

Mavericksi će pokušati doći do 12 uzastopnog nastupa u doigravanju, a večeras im starta serija od četiri gostujuće utakmice. Igraju u dobroj formi i ostvarili su četiri pobjede iz prethodnih pet utakmica. Prošlu utakmicu su igrali na domaćem terenu protiv Bullsa i ostvarili su pobjedu 100:98 ponajviše zahvaljujući seriji 15:1 u zadnje tri i pol minute. Najzaslužniji za pobjedu bio je Dirk Nowitzki s 35 poena i 7 skokova, a zabio je zadnjih osam poena ekipe i odlučujuću tricu dvije sekunde prije kraja.  Jako dobro su odigrali Brandan Wright sa 17 poena i 13 skokova, te Vince Carter sa 17 poena. Lakersi u posljednjih devet utakmica šest igraju u Staples Centru, a u zadnjih 13 susreta pred svojim navijačima ostvarili su 11 pobjeda. Ekipa Lakersa je u lošem nizu i doživjeli su četiri poraza u prošlih šest utakmica. U zadnjoj utakmici su pobijedili 103:98 na gostovanju kod Kingsa. Utakmica je izazvala velike kontroverze zbog loše odluke sudaca u posljednjem napadu Kingsa. U redovima Lakersa najbolji su bili Dwight Howard s 24 poena (slobodna bacanja 4/10) i 15 skokova, te Kobe Bryant s 19 poena (šut 5/18), 9 skokova i 14 asistencija. Bryant igra s ozljedom lijevog stopala koja mu stvara probleme prilikom šutiranja i u prethodna dva susreta je pogodio 11 od 35 šuteva. Odlično igra Howard koji je u prethodne tri utakmice na prosjeku od 21,3 poena uz 71,4% šuta i 15,3 skoka, dok je Pau Gasol na prosjeku od 10,4 poena od povratka nakon ozljede. Do sada su u sezoni odigrali tri međusobna susreta, a Lakersi vode 2-1, dok su Mavericksi u regularnoj sezoni odigrali 67 utakmica u Los Angelesu i doživjeli su 55 poraza. Posljednji međusobni susret su igrali u American Airlines Areni gdje su slavili Lakersi 103:99. Fenomenalan je bio Bryant s 38 poena, 12 skokova i 7 asistencija, te Steve Nash s 20 poena. Kod Mavericksa je Nowitzki zabio 30 poena i pridodao 13 skokova.

Prednost dajemo Lakersima zbog odlične igre na domaćem terenu u posljednje vrijeme.

Latest Posts

NE PROPUSTITE