Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Ključna” utakmica za Lakerse, Warriorsi idu kod Nuggetsa

Sedam je utakmica večeras u NBA ligi, a dvije će započeti prije ponoći. Zanimljiv bi trebao biti odmah prvi susret između Knicksa i Hornetsa koji u zadnje vrijeme jako dobro igraju, a i drugi dvoboj bi trebao biti neizvjestan, jer Raptorsi također igraju sjajno u posljednje vrijeme i mogli bi iznenaditi Milwaukee. Od ostalih susreta svakako treba izdvojiti one između Nuggetsa i Warriorsa te Blazersa i Thundera.

New York Knicks (23-13) – New Orleans Hornets (11-25)  18.00

New York Knicksima je prošla utakmica protiv Chicago Bullsa bila možda najlošija ove sezone. Poraženi su kod kuće s 108:101, no konačan rezultat ne odaje pravu sliku utakmice. Naime, Chicago je već prije odmora imao 20-ak koševa prednost i pobjednik se znao već tada. New York je igrao vrlo loše i Bullsi su ih jednostavno pregazili. Carmelo Anthony je zabio 39 koševa, no uz vrlo loš šut 14-32. Večeras imaju lakšeg protivnika, te se očekuje da su vrate na pobjedničke staze. New Orleans Hornetsi vjerovali ili ne, imaju četiri pobjede zaredom. Zadnju su ostvarili u petak kod kuće kada su ugostili putujuću bolnicu iz Minnesote. Slavili su rezultatom 104:92 iako su tijekom prvog dijela bili u zaostatku od 18 koševa. No, kako je utakmica odmicala tako je kopnila energija kod gostiju koji su u rotaciji imali samo devet zdravih igrača. New Orleans je tu prigodu iskoristio i brzim tempom su pretrčavali gostujuće igrače. Od šest dvoznamenkastih igrača Hornetsa najbolji je bio Greivis Vasquez s 18 koševa i 13 asistencija.

New York je očiti favorit u ovoj utakmici i očekujemo da se prekine gostujući niz od četiri pobjede.

Toronto Raptors (14-22) – Milwaukee Bucks (18-17)  19.00

Druga utakmica u ranom terminu će se odigrati u Kanadi gdje će probuđeni Toronto Raptorsi dočekati Milwaukee Buckse. Toronto je prošlu utakmicu kod kuće pregazio slabašne Charlotte Bobcatse s 99:78. Od samoga početka su zagospodarili terenom i gosti su cijelo vrijeme bili u podređenom položaju. Raptorsi su u zadnjih deset utakmica upisali sedam pobjeda i tako probudili nadu navijača s početka sezone o mogućem playoffu. Iako je ta priča još daleko Toronto se neće predati, a baš današnji protivnik drži osmo mjesto Istoka s četiri pobjede više. Milwaukee dalje igra po principu toplo-hladno i zadnju utakmicu su kod kuće uvjerljivo poraženi od Detroit Pistonsa s 103:87. Iako su na odmoru vodili s osam koševa prednosti, u nastavku utakmice su se potpuno raspali što najbolje prikazuje rezultat treće četvrtine koju su gosti dobili s 33:11. Milwaukee je pogodio samo jednu tricu od 16 pokušaja, a najbolji s 15 koševa je bio Brandon Jennings.

U jednoj vrlo izjednačenoj utakmici prednost s obzirom na formu dajemo domaćim Toronto Raptorsima.

Brooklyn Nets (21-15) – Indiana Pacers (23-14)  00.00

Netsi igraju odlično u zadnje vrijeme i ostvarili su pet pobjeda u nizu. Od kada su smijenili trenera Averyja Johnsona ostvarili su sedam pobjeda iz osam utakmica,a napad je postao puno efikasniji i zabijaju 102 poena u prosjeku. Posljednju pobjedu su ostvarili na domaćem terenu protiv Sunsa rezultatom 99:79. Loša vijest s tog susreta je ozljeda Geralda Wallacea koji danas neće nastupiti, a Deron Williams je upitan za večeras. Najbolji strijelac u susretu protiv Sunsa je bio Joe Johnson s 18 poena, a odlično su odigrali Andray Blatche s 15 poena i 8 skokova i MarShon Brooks sa 17 poena. Pacersi su također u odličnoj formi i imaju četiri pobjedu u nizu, a u zadnjih sedam utakmica ostvarili su šest pobjeda. Posljednju pobjedu su ostvarili u sinoćnjem susretu na domaćem terenu protiv Bobcatsa rezultatom 96:88. Pobjedu su ostvarili bez Paula Georgea koji je bio bolestan, a upitan je za večerašnji nastup. On je ujedno i najbolji strijelac svoje ekipe sa 16,9 poena u prosjeku. Najbolji strijelac u susretu protiv Bobcatsa je bio George Hill s 19 poena, a fenomenalan je bio David West koji je ubilježio prvi triple-double karijere s 14 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Odlično su još odigrali Lance Stephenson sa 17 poena i 7 skokova, te s klupe D.J. Augustin s 18 poena. Pacersi su od posljednjih 15 međusobnih susreta pobijedili 13 puta.

Očekujemo jako zanimljivu i neizvjesnu utakmicu, a prednost ćemo dati ekipi Pacersa zbog fenomenalne obrani i odlične forme.

San Antonio Spurs (28-11) – Minnesota Timberwolves (16-17)  01.00

Spursi su posljednji susret odigrali proti Grizzliesa od kojih su izgubili nakon produžetaka rezultatom 101:98. Utakmica je bila puna preokreta i mogli smo vidjeti jako zanimljiv susret. Posebno se istaknuo Tony Parker koji je zabio tricu za produžetak i završio utakmicu s 30 poena. U produžetku smo vidjeli ukupno devet poena, a Spursi su šutirali 1/10 u tom periodu. Od ostalih igrača Spursa dobro su odigrali Tim Duncan s 13 poena, 15 skokova, 4 asistencije i 3 blokade, Tiago Splitter s 13 poena, te s klupe Manu Ginobili s 14 poena, 6 skokova i 5 asistencija. U zadnjih šest domaćih utakmica ekipa Spursa je u prosjeku zabijala 112 poena. Timberwolvesi su izgubili dvije utakmice u nizu na gostovanjima, a posljednji poraz su doživjeli od Hornetsa rezultatom 104:92. Najbolji strijelac ekipe je bio Luke Ridnour s 20 poena, a solidno su odigrali Nikola Peković s 18 poena i Andrei Kirilenko sa 17 poena. Imaju velikih problema s ozljedama. Upitni su za večerašnji susret J.J. Barea i trener Rick Adelman koji ima osobnih problema. Spursi imaju 15 pobjeda u nizu na domaćem terenu protiv Timberwolvesa.

Prednost u ovom susretu dajemo ekipi Spursa zbog odlične igre na domaćem terenu na kojem su ostvarili 15 pobjeda iz 17 utakmica.

Denver Nuggets (22-16) – Golden State Warriors (23-12)  02.00

Nuggetsi su na četiri pobjede u nizu što im je ujedno i najduži niz pobjeda ove sezone, a večeras će im se možda vratiti i Wilson Chandler. U tom nizu pobjeda su prosječno zabijali 107 poena. Posljednju pobjedu su ostvarili na domaćem terenu protiv Cavsa rezultatom 98:91. Uspjeli su preokrenuti utakmicu nakon što su u prvom poluvremenu gubili 11 razlike. Najbolji strijela je bio Danilo Gallinari s 23 poena. Odlično su odigrali Kostas Koufos s 21 poenom, Kenneth Faried sa 17 poena i 11 skokova, Ty Lawson s 13 poena, 5 skokova i 8 asistencija, te Andre Iguodala s 13 poena i 11 skokova. Warriorsi su u posljednjem susretu pobijedili Blazerse na domaćem terenu rezultatom 103:97. Najbolji igrač je bio David Lee s 24 poena i 10 skokova, a odličnu pomoć je imao u ostatku ekipe. Stephen Curry je zabio 22 poena uz 12 asistencija, Klay Thompson je zabio 16 poena, Harrison Barnes 13 poena, a s klupe je Carl Landry pridodao 15 poena i 7 skokova. Ovo će biti posljednji meč sezone između ove dvije ekipe, a u prethodna tri susreta Nuggetsi su ostvarili dvije pobjede. Posebno dobro igra Gallinari koji zabija 20 poena u prosjeku, a Iguodala zabija prosječno 23 poena u tim susretima. U redovima Warriorsa odlično igraju protiv Nuggetsa Lee koji zabija 23 poena (posljednji susret je zabio 31 poen), te Thompson koji zabija 20 poena u prosjeku. Posljednji njihov međusobni susret pobijedila je ekipa Warriorsa rezultatom 106:105, a Iguodala je imao priliku odvest utakmicu u produžetak ali nije uspio pogoditi tri slobodna bacanja.

Ovo će biti odlična utakmica s puno poena i očekujemo pobjedu Nuggetsa kojima očito odgovara igra Warriorsa.

Portland Trail Blazers (20-16) – Oklahoma City Thunder (28-8) 03.00

Iako im goste dolazi vodeća momčad Zapada i jedna od najboljih napadačkih momčadi, Portland bi mogao imati lijek za napad Thundera. Naime, Portland u posljednjih 9 domaćih utakmica prima u prosjeku tek oko 92 poena, a tek su jednom primili više od 94 poena. Portland je u petak izgubio od gostima kod Golden Statea rezultatom 103:97 i s tom utakmicom su prekinuli niz od 4 uzastopne pobjede. U porazu je najbolji bio rookie Damian Lillard koji je zabio 37 koševa, što mu je najbolji učinak karijere. Obrana domaćina će danas biti stavljena na veliki test, jer Oklahoma u prosjeku zabija 105,7 koševa po utakmici, a osim toga imaju omjer 23-0 kada zabiju troznamenkasti broj koševa. Posljednja u nizu takvih pobjeda je došla u petak protiv Lakersa (116:101). Kevin Durant, jedan od najboljih strijelaca lige, je u pobjedu ugradio 42 koša, što je njegov najbolji učinak sezone. Pripomogao mu je i Russell Westbrook s 27 koševa i 10 asistencija.

Portland igra jako dobro kod kuće, ali naša prednost ide na stranu gostiju.

Los Angeles Lakers (15-21) – Cleveland Cavaliers (9-29) 03.30

Nije nova vijest da su Lakersi u velikim problemima, a dodatne probleme stvaraju i ozljede. Dwight Howard (rame) i Pau Gasol (potres mozga) neće igrati još neko vrijeme, a Jordan Hill koji je jedan od najvažnijih igrača s klupe vrlo vjerojatno neće više igrati ove sezone zbog ozljede kuka. Lakersi nisu igrali ovako loše još od početka 2007. godine, kada su imali periode od 5 uzastopnih poraza kod kuće, te 7 uzastopnih poraza sveukupno. Trener Mike D’Antoni smatra da je današnja utakmica ključna i da se od danas moraju napraviti promjene ako momčad želi izboriti playoff. S obzirom da igraju kod kuće protiv momčadi koja ima drugi najgori omjer lige, očito je zašto D’Antoni tako misli. No Cavsi se neće lako predati, kao što se najavljivalo i prije posljednjeg susreta ovih dviju momčadi. U toj utakmici, koja se igrala prije mjesec dana, Cavsi su izašli kao pobjednici, iako im je Kobe Bryant zabio 42 koša. Njihova glavna uzdanica je mladi playmaker Kyrie Irving koji igra izvrsno ove sezone, te ima prosjek 23,6 koševa i 5,6 asistencija po utakmici. Cavsi su u petak poraženi rezultatom 98:91 kod Denvera u prvoj od pet uzastopnih utakmica na Zapadu, a najviše problema stvara im izostanak Andersona Varejaoa kojega duže vrijeme neće biti na parketu.

Kao što je rekao trener D’Antoni, ova je utakmica ključna za Lakerse i eventualni poraz bi bio katastrofalan. Stoga prednost dajemo momčadi iz Los Angelesa koja ovu utakmicu jednostavno mora pobijediti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE