Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Klupa Thundera osigurala pobjedu i poravnanje serije

Oklahoma City uspjela je ostvariti pobjedu nad domaæim Dallas Mavericksima i izjednaèiti rezultat u seriji. Utakmica je cijelim svojim tijekom bila neizvjesna te su tek igraèi s klupe Oklahome u posljednjoj èetvrtini uspjeli osigurati pobjedu svojoj ekipi.

Odmah na poèetku utakmice vidjeli smo situaciju koja se nije èesto dogaðala tijekom prve utakmice, a to je da je Dirk Nowitzki promašio jedan od svojih šuteva. Ekipe su igrale koš za koš sve do rezultata 11:11 nakon èega Dallas podiže nivo igre u obrani te s nekoliko realiziranih kontri radi seriju od 10-0. Pri tome treba istaknuti i dva uzastopna alley-oop zakucavanja Tysona Chandlera na dodavanja Jasona Kidda. Sjajno je u prvoj èetvrtini za Oklahomu igrao Kevin Durant koji je minutu prije odmora zakucao preko Brandona Haywooda te do kraja èetvrtine ubacio još jedan svoj šut za 14 poena u prvih 12 minuta igre.

Drugi period igre sjajno otvaraju igraèi Oklahome koji uspijevaju poentirati u prvih 6 napada druge èetvrtine te tricom Cooka dolaze na prednost od pet poena. No nije dugo trebalo da se Dallas vrati u igru, Chandler i Nowitzki su svojim koševima uspjeli vratiti svoju ekipu u vodstvo te su održavali minimalnu razliku pred Oklahomom sve do pred kraj prvog poluvremena kada prvo Durant ubacuje šut za svoje jedine poene u ovoj èetvrtini a zatim Russell Westbrook postiže tricu i na veliki odmor od odlazi sa rezultatom 59:57 na gostujuæu ekipu.

Ponovno poèetak èetvrtine pripada igraèima Oklahome. Dallas nije uspio postiæi koš iz igre 3 i pol minute što je Oklahoma iskoristila te je Westbrook sa nekoliko pogoðenih šuteva odveo svoju momèad na 8 poena razlike. Ali tada Oklahoma pomalo zastaje te sada oni ne uspijevaju postiæi koš tri minute te Dallas tricom Stevensona dolazi do izjednaèenja rezultata. Do kraja ponovno smo vidjeli nekoliko obrata, a James Harden je pogoðenom tricom uz prekršaj i realiziranim slobodnim bacanjem odveo Thunder na minimalnu prednost prije poèetka posljednje èetvrtine. Ova èetvrtina je bila prva u cijeloj seriji u kojoj niti jedna od ekipa nije uspjela postiæi barem 20 poena (19-18 za Dallas).

Dirk Nowitzki jasno je dao do znanja da želi što èešæe dobivati loptu u posljednjoj èetvrtini, što su mu suigraèi i omoguæili. Otvorio je èetvrtinu sa brzih 6 koševa, ali uvijek kada bi Dallas zabio Oklahoma je imala odgovor. Prvenstveno se to odnosilo na Hardena koji je gotovo sam držao Oklahomu u vodstvu. Oklahoma je na parketu sve do pred kraj utakmice imala Duranta i èetvoricu igraèa s klupe, što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Tri minute prija kraja Harden je svojim šutem odveo Oklahomu na 10 poena razlike, no sljedeæa dva napada Nowitzki poentira i vraæa utakmicu u neizvjesne vode. Dallas se uspio približiti i na 4 poena, Peja Stojakoviæ je 9 sekundi prija kraja imao priliku vratiti Dallas na minimalan zaostatak ali promašio je tricu te je Thabo Sefolosha sa dva slobodna bacanja postavio konaèan rezultat 106:100.

Durant je nakon sjajne prve èetvrtine ponešto usporio, ali pogaðao je kada je bilo najpotrebnije i utakmicu je završio sa 24 poena i 4 asistencija. Sjajan je bio Harden koji je postigao 23 poena, 7 skokova i 4 asistencije. Westbrook je ubacio 18 poena uz 4 asistencije, no cijelu je posljednju èetvrtinu proveo na klupi jer je Eric Maynor vrlo dobro odigrao i zaslužio svoje mjesto na parketu. Utakmicu je završio sa 13 poena. Ovoga puta klupa Oklahome je bila puno bolja od Dallasove te su nadigrali zamjene Dallasa sa 50:29.

Kod Dallasa oèekivano je najbolji bio Nowitzki koji se probudio u posljednjoj èetvrtini te ukupno postigao 29 poena uz po 5 skokova i asistencija. Vrlo dobru utakmicu odigrao je Chandler sa 15 poena i 13 skokova, dok je Kidd ostvario all-round uèinak od 13 poena, 7 asistencija, 5 skokova i 5 ukradenih lopti.

Serija je ovom pobjedom Oklahome izjednaèena na 1-1 te se sljedeæa utakmica igra 22. svibnja od 03.00 po našem vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE