Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicks: Nekada drugi pick potpisao za veteranski minimum

Nekada drugi pick drafta, a danas novi igrač Knicksa, čija vijest je prošla skromnije od prelaska našeg košarkaša u Veliku Britaniju. Ili je stvar da nas Michael Beasley danas više posebno ne zanima, ili pak veteranski minimum od dva milijuna dolara nije sam po sebi transfer dana.

Nikada do kraja iskorštišen potencial, koji je prošle sezone kod Jasona Kidda u Millwaukeeju bio na prosjeku od 9,4 poena i 3,4 skoka, što je oko 3 poena i 1 asistencija manje od prosjeka njegove 9-godišnje karijere.

Sada već očito veteran, s 28 godina, doduše dekada igranja je za njim, ali bez obzira procjene o vlastitoj vrijednosti i želji za igranjem u New Yorku su u toj priči isključivo osobno nagovještavanje. No, kada kralj vijest izvan parketa dođe u klub gdje kraljuju s vijestima izvan parketa, ne vjerujete u popravrak krvne slike.

Nostalgički na kraju, Beasley je generacija drafta Derricka Rosea. Bilo je to 2008. godine, kada su se veće karijere predviđale njemu ili primjerice trećem O.Y. Mayu. Ali oni su se odlučili više živjeti nego igrati, dok primjerice Russell Westbrook kao 4. pick ulazi u sezonu kao MVP.

Kad već o generaciji 2008. pišemo, između ostalog u početku druge runde Nikola Peković, pa sredinom druge i Goran Dragić, pa odmah iza njega “naš centarski dvojac” koji nikada nije zaigrao u NBA Trent Pleisted (tadašnji igrač Zadra) i Ante Tomić.

Latest Posts

NE PROPUSTITE