Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi će sada imati dovoljno cap prostora da dovedu Duranta i Irvinga?

Iako je odluka o tradeu Kristapsa Porzingisa u Dallas Maverickse iznenadila mnoge, postoji razlog za “ludilo” New York Knicksa.

Kao jedna od momčadi s najboljim koeficijentom za izbor 1. picka NBA drafta ove godine, Knicksi će ići što “dublje u rupu”. To bi im trebalo dati barem malo bolje šanse za “slijetanje” prvog picka u njihovo gnijezdo.

“Veliki plan” je potpisati i Kevina Duranta i Kyrie Irvinga s raspoloživim novcem, prema pisanju Franka Isole.

ESPN-ov Bobby Marks piše da će Knicksi imati 74,6 milijuna dolara “prostora” u budžetu. Porzingis je imao timsku opciju od 17,1 milijuna dolara. No, njegovim tradeom se to “briše” iz knjiga, a uspjeli su maknuti 18,1 milijuna dolara koje su “dugovali” Hardawayju, kao i 12,7 milijuna dolara Leeju. Zauzvrat, primili su ugovore DeAndrea Jordana i Wesa Matthewsa. I jednom i drugom na kraju sezone istječe ugovor. To ostavlja mnogo prostora za izgradnju respektabilnog tima.

Može se činiti malo vjerojatnim, ali ako Knicksi mogu iskoristiti taj prostor na capu kako bi osigurali Duranta i Irvinga (ili nekog drugog slobodnog agenta), sinoćnji trade u retrospektivi neće izgledati tako ludo.

Latest Posts

NE PROPUSTITE