Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi dočekuju Spurse, Wizardsi kod Thundera

Večeras će se u NBA ligi odigrati samo četiri utakmice, ali će konačno jedna započeti i u nama prikladnom terminu, a to je 18 sati, kada će igrati New York Knicksi i San Antonio Spursi.

New York Knicks (2-3) – San Antonio Spurs (5-1) 18.00

Nedjeljom nas kao i obično u ranijem terminu očekuje barem jedna utakmica, a za danas je to dvoboj za sada neočekivano loših Knicksa i Spursa koji im u goste dolaze s prve pozicije zapadne konferencije. Večerašnjim domaćinima ne ide u prilog izostanak bitne karike momčadi u obliku Tysona Chandlera, no može ih veseliti povratak J.R. Smitha koji se vraća nakon odrađene suspenzije. Podsjetimo, bio je suspendiran na prvih 5 utakmica sezone zbog kršenja ligaškog  programa za borbu protiv droge. Sada nam još samo ostaje za vidjeti kako će se prošlosezonski najbolji 6. igrač lige uklopiti u ovogodišnji sistem Knicksa. U petak su Knicksi odnijeli pobjedu protiv Charlotte Bobcatsa. Carmelo Anthony i Andrea Bargnani su uz podosta uzetih šuteva (47) predvodili momčad do pobjede, a kombinirano su zabili 53 koša uz 16 skokova i 9 asistencija. Raymond Felton pridodao je 15 koševa i 5 asistencija. Spursi su također u petak igrali svoju posljednju utakmicu, a upisali su vrijednu pobjedu protiv vrlo jakih Golden State Warriorsa. U izrazito slaboj utakmici po broju koševa,  Tony Parker je kao i po običaju predvodio svoju momčad s učinkom od 18 koševa, a Kawhi Leonard je pridodao 13 koševa i 7 skokova.

Bez obzira na povratak Smitha, prednost dajemo Spursima koji su, za razliku od Knicksa, pokazali puno bolju igru.

Oklahoma City Thunder (4-1) – Washington Wizards (2-3) 01.00

U drugoj utakmici večeri Thunderi dočekuju neugodne Wizardse. Večerašnjim domaćinima je povratak Russella Westbrooka donio pozitivan šok i puno veću ofenzivnu prijetnju, kao i veliku količinu energije. Večeras će pokušati doći do 4. vezane pobjede protiv Wizardsa koji za sada “sporije startali”. Thunderi su u utakmici igranoj u petak pobijedili vrlo dobre Detroit Pistonse, a istaknuo se Kevin Durant s 37 koševa (od toga 17 pogođenih slobodnih bacanja), 8 skokova i 7 asistencija, koji je očito eksplodirao povratkom Westbrooka. Russell je pridodao 20 koševa, a rookie Steven Adams s klupe je dodao 17 koševa i uhvatio 10 skokova. Wizardsi su također u utakmici igranoj u petak pomalo iznenađujuće pobijedili za sada slabije Brooklyn Netse. Čak su petorica zabila 15 ili više koševa, a treba istaknuti Bradleya Beala s 29 koševa te Nenea s 20 koševa i 8 skokova.

Prednost dajemo domaćinima koji bi trebali nastaviti svoj niz pobjeda.

Phoenix Suns (4-2)  – New Orleans Pelicans (3-3)  03.00

Phoenix Sunsi su u petak kod kuće svladali Denver Nuggetse sa 114:103. Momčad Sunsa je u utakmicu ušla vrlo dobro, te na poluvremenu imala plus 17. Činilo se kako će lako doći do pobjede, no tada Denver treću četvrtinu dobiva s 40:20, te utakmicu dovodi u neizvjesne vode. Phoenix ipak nije dozvolio da Nuggetsi dobiju izgubljenu utakmicu i zadnjih 12 minuta utakmice odigrali su na visokom nivou. Markieff Morris je s 28 koševa bio najefikasniji igrač Phoenixa, dok je vrlo dobar bio Miles Plumlee sa svojih 18 koševa i 11 skokova.  New Orleans Pelicansi su nakon iznenađujuće pobjede protiv Memphisa, upisali pobjedu protiv Los Angeles Lakersa rezultatom 96:85. Od samoga početka utakmice su nametnuli svoj ritam i nisu  dozvolili nikakvo iznenađenje. Anthony Davis je bio maestralan sa svoja 32 koša i 12 skokova, a double-double učinak je ostvario i Jrue Holiday koji je imao 13 skokova i 13 asistencija.

Malu ćemo prednosti dati gostujućoj momčadi koja ima više individualnih rješenja u napadu.

Los Angeles Lakers (3-4) – Minnesota Timberwolves (4-2)  03.30

Kao što smo u prethodnoj najavi napisali, Los Angeles Lakersi su prošlu utakmicu gostovali kod New Orleans Pelicansa i tamo bili poraženi sa 96:85. Lakersi su odigrali jednu lošiju partiju, a iz igre su šutirali samo 38 posto. U momčadi se istaknuo Chris Kaman 16 postignutih koševa. Večeras im u Staples Centar dolaze Minnesota Timberwolvesi protiv kojih imaju 22 pobjede u nizu. Oni su u petak kod kuće slavili protiv Dallas Mavericksa rezultatom 116:108. Do pobjede su ih vodili Kevin Love sa 32 koša i 15 skokova, te Kevin Martin s također 32 koša. Dovođenje Martina se zasad pokazuje kao odličan posao i Minnesota je u njemu dobila ubojitog šutera. Večeras ako ponove igru protiv Dallasa mogu se nadati prekidu niza od 22 poraza zaredom.

Mišljenja smo da će Minnesota Timberwolvesi večeras prekinuti taj crni niz protiv Los Angeles Lakersa, jer momčad Lakersa trenutno nema rješenja za dvojac Love-Martin.

Latest Posts

NE PROPUSTITE