Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi dočekuju Warriorse, Mavericksi kod Grizzliesa

NBA sezone polako se približava kraju regularnog dijela i svaki dan se odigrava nekoliko važnih utakmica u utrci za doigravanjem. Mavericksi bi se porazom večeras od Grizzliesa mogli oprostiti od doigravanja, dok Jazzeri i Rocketsi hvataju pobjede kako bi se odvojili od Lakersa.

Orlando Magic (16-41) – Sacramento Kings (19-39) 01.00

Orlando osokoljen pobjedom nad Philadelphijom traži svoje drugo uzastopno slavlje. Jučer su slavili rezultatom 98:84 i tako iznenadili Sixerse, ali i sve pratitelje NBA lige. Sva petorica igrača iz početne postave postigla su dvoznamenkast broj poena, kao i jedan igrač s klupe, Tobias Harris koji je ubacio 16 poena i uhvatio 7 skokova. All-round učinak ostvario je Arron Afflalo sa 16 poena, 7 asistencija i 6 skokova, dok je obranom dominirao Nikola Vučević s 19 skokova, a ubacio je i 12 poena. Kingsi su također jučer igrali, ali nisu uspjeli slaviti. Protivnik je bio Miami, aktualni prvak lige, a Kingsi su poraženi nakon dva produžetka, 141:129. Imali su priliku na kraju prvog produžetka zabiti za pobjedu, ali nisu uspjeli. Sjajan je bio Marcus Thornton koji je ubacio 8 trica iz 12 pokušaja za 36 poena, 26 je ubacio Tyreke Evans a 24 uz 15 skokova DeMarcus Cousins.

Trebala bi ovo biti neizvjesna utakmica, a malu prednost dat ćemo košarkaškima Sacramenta.

Cleveland Cavaliers (19-38) – Toronto Raptors (23-34) 01.00

Veliko iznenađenje jučer su priuštili košarkaši Clevelanda koji su bez svog najboljeg igrača, Kyrieja Irvinga, porazili Chicago Bullse rezultatom 101:98. Prvo ime kod pobjednika bio je Dion Waiters s 25 poena, a dobar je bio i Shaun Livingston s 15 poena. Još uvijek nije poznato hoće li Irving večeras igrati. Jučerašnju utakmicu propustio je zbog blaže ozljede koljena tako da ne bi čudilo da ga večeras vidimo na parketu. Raptorsi su prije dva dana poraženi od Washingtona rezultatom 90:84, unatoč vrlo dobroj igri DeMara DeRozana koji je ubacio 25 poena. Vrlo loše odigrao je Rudy Gay koji je ubacio tek 7 poena uz šut iz igre 1/11. Svoju lošu igru djelomično je nadoknadio učincima od 6 skokova, 4 asistencije i 4 ukradene lopte. Trebat će Raptorsima puno bolja njegova igra večeras ako misle do pobjede.

Cavaliersi će biti nešto umorniji večeras te očekujemo da pobjedu upišu Toronto Raptorsi.

Washington Wizards (18-37) – Detroit Pistons (22-37) 01.00

Wizardsi nastavljaju s dobrim igrama i nizanjem pobjeda. Protiv Raptorsa upisali su treće slavlje u nizu te se postavlja pitanje što bi bilo da je John Wall bio spreman za igru od početka sezone. Sada im je doigravanje predaleko, no ovim igrama daju do znanja da bi budućnost trebala biti vrlo dobra za ekipu Wizardsa. Treće slavlje u nizu upisali su protiv Raptorsa rezultatom 90:84. Najbolji na parketu bio je Bradley Beal s 20 poena i 6 skokova, dok je Wall ubacio 10 poena uz 7 asistencija i 5 poena. Nemaju igrači impresivne statistike, ali svi pružaju svoj doprinos i ono najvažnije – pobjeđuju. Pistonsi s druge strane imaju tri poraza u nizu i nakon početnih pozitivnih igara, čini se da dolazak Josea Calderona ipak nije bio veliki pogodak. Zadnji poraz stigao je od Atlanta Hawksa rezultatom 114:103. Rodney Stuckey ubacio je 22 poena, a Jonas Jerebko 21, uz 6 skokova.

Ekipa Washingtona igra jako dobro u posljednje vrijeme te im dajemo prednost u večerašnjoj utakmici.

New York Knicks (33-20) – Golden State Warriors (33-24) 02.00

Vrlo uzbudljiv dvoboj u Madison Square Gardenu. Obje ekipe igraju nešto lošije u zadnje vrijeme i pobjeda u ovom dvoboju bi im mnogo značila. Knicksi su prije tri dana pobijedili Sixerse s 99:93 i tako prekinuli niz od 4 uzastopna poraza. Standardno dobar bio je Carmelo Anthony s 29 poena, a sjajno je odigrao Amare Stoudemire s 22 poena uz šut iz igre 9/10. Warriorsi su nakon 6 uzastopnih poraza upisali 3 pobjede, a zatim su ponovno izgubili, sinoć protiv Indiane rezultatom 108:97. Na utakmici smo vidjeli i veće naguravanje između brojnih igrača tako da je moguće i da će neki igrač biti suspendiran za večeras. “Vruć” je bio Stephen Curry koji je ubacio 38 poena uz šut za tricu 7/10, ali nije imao dobru potporu igrača kako bi ostvarili pobjedu. Jedini koji može dobiti prolaznu ocjenu, uz Curryja, je David Lee koji je ostvario double-double učinak od 12 poena i 12 skokova.

Bit će ovo zanimljiv dvoboj između ekipa koje se uvelike oslanjaju na šut za tri poena, a kao konačnog pobjednika vidimo momčad Knicksa.

Memphis Grizzlies (37-18) – Dallas Mavericks (25-31) 02.00

Još jedan zanimljiv dvoboj. Domaći Grizzliesi igraju sjajno u posljednje vrijeme i čini se da hvataju pravu formu za doigravanje. Trenutno imaju niz od 7 uzastopnih pobjeda, no treba spomenuti i kako do kraja sezone imaju velik broj gostujućih utakmica, tako da možemo očekivati da na kraju regularnog dijela sezone ostanu na 4. poziciji Zapada. U posljednjem dvoboju svladali su Brooklyn Netse sa 76:72, a i u dvije prethodne utakmice postigli su mali broj koševa, samo 88. Netsima je 16 poena ubacio Zach Randolph, koji je pridodao i 14 skokova, a raznovrsnu utakmicu odigrao je Marc Gasol s 14 poena, 7 skokova, 5 asistencija i 4 blokade. Dallas je ubilježio dva poraza, moglo bi se pokazati i ključna u utrci za doigravanjem. Prvo su izgubili od Lakersa 103:99, a zatim i sinoć od Bucksa 95:90. Da je ušao u sjajnu formu pokazao je Dirk Nowitzki s 21 poenom i 20 skokova, Darren Collison okončao je utakmicu s 12 poena, 8 asistencija i 7 skokova, dok je O.J. Mayo ubacio 18 poena. Na kraju to ipak nije bilo dovoljno jer su nakon vodstva 88:83 stali i zabili samo 2 poena u posljednje 3 minute utakmice.

Mavericksi bi mogli osjećati umor zbog neizvjesnih utakmica u posljednje vrijeme, tako da prednost stavljamo na stranu Grizzliesa.

Houston Rockets (31-27) – Milwaukee Bucks (27-28) 02.00

Rocketsima su sada u nizu od pet utakmica s ekipama koje imaju negativan omjer pobjeda i poraza, a trenutno se nalaze na posljednjem mjestu u zapadnoj konferenciji koje vodi u doigravanje s tri pobjede ispred devetoplasiranih Lakersa. Loše su otvorili taj niz jer su poraženi na gostovanju kod Wizardsa rezultatom 105:103. Najveći problem u njihovoj igri je bio preveliki broj ispucanih trica, realizacija trica 19/46 od ukupno 84 šuta. Dobro su odigrali James Harden s 27 poena i Chandler Parsons s 24 poena. Večeras postoji mogućnost da debitiraju njihove akvizicije iz razmjene s Kingsima, Thomas Robinson i Francisco Garcia. Bucksi su imali negativan niz od tri poraza sve do sinoć kada su pobijedili Maverickse na gostovanju rezultatom 95:90. Najbolji strijelac bio je Monta Ellis s 22 poena, 9 asistencija i 6 ukradenih lopti. Odlično su odigrali Larry Sanders s double-double učinkom od 13 poena i 13 skokova, a s klupe su odlično reagirali J.J. Redick s 14 poena i Mike Dunleavy s 13 poena. Do sada su odigrali jedan međusobni susret u BMO Harris Bradley Centru, a pobijedila je ekipa Rocketsa rezultatom 115:101. Odlični su bili Harden s 29 poena i 7 asistencija, te Carlos Delfino s 22 poena i 6/7 trica. U redovima Bucksa bilo je čak sedam igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najbolji strijelac bio je Ellis sa 16 poena.

Očekuje nas zanimljiva utakmica s puno poena, a prednost dajemo domaćinima zbog odlične igra koje pružaju pred svojom publikom.

Oklahoma City Thunder (41-25) – New Orleans Hornets (20-38) 02.00

Thunder je ponovno krenuo u pozitivnu seriju, te su ostvarili dvije uzastopne pobjede. Posljednja  pobjeda je ostvarena na domaćem terenu protiv Bullsa rezultatom 102:72. Kontrolirali su utakmicu od početka do kraja, a nakon treće četvrtine imali su prednost od 26 poena, te su glavni igrači Thundera odigrali oko 30 minuta. Najbolji strijelac bio je Russell Westbrook s 23 poena, a odlično su odigrali Kevin Durant s 19 poena, 16 skokova i 6 asistencija, te Serge Ibaka sa 17 poena i 10 skokova. Hornetsi su izgubili četiri od posljednjih pet susreta, a sinoć su poraženi od Netsa rezultatom 101:97 na domaćem terenu. Najbolji igrač u njihovim redovima bio je Greivis Vasquez s 20 poena, 8 skokova i 7 asistencija. Ove sezone su odigrali tri međusobna susreta, a pobjede u svim utakmicama ostvarila je ekipa Thundera. Odlično je te utakmice odigrao Durant s prosjekom od 27,3 poena, Kevin Martin s prosjekom od 21 poena, te Westbrook s prosjekom od 14 poena i 10,3 asistencije. U redovima Hornetsa najefikasniji bio ej Ryan Anderson s prosjekom od 13,3 poena.

Sve osim pobjede Thundera bilo bi veliko iznenađenje jer imaju niz od 17 pobjeda na domaćem terenu protiv ekipa sa zapadne konferencije.

San Antonio Spurs (45-13) – Phoenix Suns (19-39) 02.30

Spursi trenutno imaju najbolji omjer u NBA ligi, a to bi još mogli poboljšati jer od idućih 15 utakmica 13 ih igraju na domaćem terenu protiv ekipa koje imaju negativan omjer pobjeda i poraza. Posljednji susret su igrali upravo protiv Sunsa na gostovanju 24.02. i ostvarili su pobjedu rezultatom 97:87. Utakmicu igrali bez svog najboljeg igrača Tonyja Parkera koji je u posljednjih sedam utakmica ubilježio prosjek od 27,7 poena. Imali su šest igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najbolji strijelci bili su Kawhi Leonard i Patty Mills s po 16 poena. Sunsi su sinoć ostvarili pobjedu na domaćem terenu protiv Timberwolvesa nakon produžetaka, a najzaslužniji je bio Marcin Gortat (14 poena i 7 skokova) koji je pogodio za šut za produžetak i u dodanom vremenu je zabio 3 poena od ukupno 7 koje je zabila njegova ekipa. Odlično su odigrali Jermaine O’Neal s 10 poena i 13 skokova, te Wesley Johnson i Markieff Morris s po 14 poena. U sezoni su odigrali dva međusobna susreta u kojima je pobijedila ekipa Spursa s prosječnom razlikom od 9,5 poena.

Prednost dajemo ekipi Spursa koja je an domaćem terenu ostvarila score 22-2.

Utah Jazz (31-26) – Atlanta Hawks (32-26)  03.00

Utah Jazz je izgubio drugu utakmicu u nizu, a za to su zaslužni Boston Celticsi koji su ih porazili na domaćem terenu s 110:107 nakon produžetka. Bila je to jedna izjednačena utakmica u kojoj nijedna momčad nije imala dvoznamenkastu prednost. U produžetku bolje se snašla gostujuća momčad i sada Jazzerima preostaje vađenje na Hawksima. Drugu utakmicu u nizu najbolji strijelac je bio Gordon Hayward sa svojih 26 koševa. Atlanta je prošlu utakmicu u gostima s lakoćom svladala Detroit Pistonse s 114:103. Tijekom utakmice prednost Hawksa je iznosila i 26 koševa prednosti, a to im je četvrta uzastopna pobjeda u gostima. S po 23 koša najbolji su bili Josh Smith i Al Horford, ali Horford je uz to imao čak 22 skoka. Večeras im slijedi jedno od neugodnijih gostovanja, no u zadnjih nekoliko utakmica su pokazali kako igraju vrlo dobro i nitko ne može garantirati da će ih sa sigurnošću pobijediti.

Vrlo izjednačujuća utakmica u kojoj domaćini imaju veći pritisak jer im prijeti treći poraz u nizu, dok su gosti neopterećeni. Malu prednost, ali samo zbog domaćih navijača dajemo momčadi Utah Jazza.

Portland Trail Blazers (26-30) – Denver Nuggets (36-22)  04.30

Momčad Portland Trail Blazersa je pobjedom 92:86 protiv Boston Celticsa prekinula neugodan niz od sedam poraza. Pobjednik utakmice se odlučio u zadnjih minutu i pol, gdje su Blazersi napravili seriju 6:0 i tako otišli na 92:86, što je i konačan rezultat. Igrač odluke je bio Wesley Matthews sa svoja 24 koša, a vrlo dobar je bio i Nicolas Batum s 18 koševa. Večeras ih očekuje još teži protivnik, no moguće je da za goste ne nastupi Danilo Gallinari koji ima problema sa ozljedom i tu bi Portland trebao tražiti svoju prigodu. Denver Nuggetsi su u jednoj jurnjavi totalno nadigrali Los Angeles Lakerse i slavili s 119:108. Glavni razlog pobjede leži u tome da su Nuggetsi iz kontranapada zabili 33 koša, a Lakersi samo 3. Povratnik u momčad Wilson Chandler je bio najefikasniji s 23 koša, dok je Ty Lawson ubacio 22 koša.

Premda Portland u svome Rose Gardenu igra vrlo dobro, ulogu favorita dajemo gostima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE