Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi doèekuju 76erse, Lakersi traže prekid niza poraza

Konaèno je na rasporedu i jedna utakmica u “normalne” sate, gledano sa stajališta Europljana. Od 18 sati na parket æe izaæi New York Knicksi i Philadelphia 76erse, obje ekipe koje su dobro krenule u novu sezonu. Od preostalih dvoboja dana može se istaknuti susret Thundera i Hawksa, kao i utakmica izmeðu Lakersa i Pistonsa, u kojoj æe jedna od te dvije ekipe upisati svoju prvu pobjedu u sezoni.

New York Knicks – Philadelphia 76ers  18.00

U Madison Square Gardenu se sastaju dvije momèadi koje su izvrsno otvorile novu sezonu. New York je s 19 pogoðenih trica pobijedio Miami Heat, dok su Sixersi kod kuæe lagano dobili Denver Nuggetse. New York je bez Amarea Stoudemirea ugostio branitelje naslova i malo tko je mislio da æe ishod biti takve prirode. Miami je poražen sa 104:84 i publika u MSG-u je bila u transu. Carmelo Anthony je bio najbolji u redovima domaæina s 30 koševa, a u dobrom svijetlu se pokazao i Raymond Felton koji je ubacio 14 koševa i podijelio devet asistencija. Danas ih oèekuje takoðer jedan vrlo neugodan protivnik s èijom obranom bi mogli imati dosta problema. Philadelphia je pobijedila Denver s 84:75 i pokazala da se s pravom svrstavaju u vrh Istoène konferencije. Još kada im se na teren vrati Andrew Bynum biti æe još neugodniji. Svojom agresivnom obranom totalno su uništili protok lopte kod Denvera i najefikasniji napad prošle sezone limitirali na 75 koševa. New York igra sliènim stilom kao i Denver pa æe biti zanimljivo vidjeti da li je ta predstava bila sluèajnost ili Sixersi stvarno igraju vrhunsku obranu.

Malu prednost dajemo domaæim Knicksima.

Toronto Raptors – Minnesota Timberwolves  00.00

Nakon što su kod kuæe poraženi od Indiana Pacersa, Toronto Raptorsi su sinoæ poraženi i u gostima kod Brooklyn Netsa rezultatom 100:107. Iako su prvu èetvrtinu dobili s 35:27, nakon toga su odigrali dosta slabije i domaæini su preokrenuli utakmicu i držali prednost do kraja utakmice. U porazu je najbolji bio Kyle Lowry koji je ubacio 28 koševa i imao po osam skokova i asistencija, a vrlo dobar je bio DeMar DeRozan sa svojih 25 koševa. Minnesota Timberwolvesi su u petak na svom terenu svladali Sacramento Kingse s 92:80 iako Kevin Love i Ricky Rubio nisu mogli pomoæi svojoj momèadi na ulasku u novu sezonu, ali s obzirom kako ostali igraèi odigrali trener Rick Adelman æe imati slatke brige u dijeljenju minuta. Najbolji strijelac bio je J.J. Barea s 21 košem.

Mišljenja smo da æe Toronto veèeras upisati prvu pobjedu u novoj sezoni.

Orlando Magic – Phoenix Suns 00.00

Orlando je u svojoj prvoj utakmici sezone iznenaðujuæe pobijedio Denver s 13 poena razlike, što je vratilo osmijeh na lica navijaèa Orlanda nakon što su ovog ljeta ostali bez Dwighta Howarda kojeg su poslali u Lakerse nakon tradea u kojem su mogli dobiti i više od Afflala, Vuèeviæa, Harringtona i sliènih imena, pa je pobjeda jako dobro sjela. U redovima Magica u toj utakmici Glen Davis je zabio 29 poena i uhvatio 10 skokova, te se nada dobroj sezoni kao jedan od glavnih igraèa Orlanda. Sunsi su takoðer ovog ljeta dosta promijenili roster, vratio im se Slovenac Goran Dragiæ koji u prve dvije utakmice ove sezone ima prosjek 16 koševa i 9 asista, dok Gortat opravdava svoj status jednog od ponajboljih obrambenih centara u ligi (u prve dvije utakmice je skupio 25 skokova i 8 blokada). S obzirom da je u posljednjoj utakmici imao uèinak od 16 poena i 15 skokova, ulazi pun samopouzdanja u okršaj protiv svojeg bivšeg kluba u kojem je igrao 3 sezone.

Orlando je krenuo iznenaðujuæe dobro u sezonu s pobjedom protiv Denvera, ali naša je prognoza pobjeda Sunsa i njihovog run’n’gun sistema.

Oklahoma City Thunder – Atlanta Hawks 01.00

Utakmica dana, uz susret Knicksa i 76ersa, igra se u Oklahomi, gdje Thunder doèekuje Atlanta Hawkse. Durant i društvo imaju polovièan uèinak u prve dvije utakmice sezone, prvo su izgubili od Spursa a zatim svladali Blazerse. Protiv Portlanda je sjajan bio Russell Westbrook s 32 poena, a nije zaostajao ni Durant koji je upisao 23 poena, 17 skokova i 7 asistencija. Kod kuæe je Oklahoma sjajna te æe biti favorit protiv Hawksa koji su do sada odigrali samo jednu utakmicu, i u njoj su poraženi 109:102 od Houstona. Atlanta je tako zapoèela svoj “život” bez Joea Johnsona, dugogodišnjeg prvog imena franšize. Šestorica igraèa postigla su dvoznamenkast broj poena, što je dobar pokazatelj njihove raznovrsnosti, ali su ipak primili previše poena da bi ih to odvelo do pobjede. Najviše je postigao Lou Williams, prošlogodišnji igraè Philadelphije, 22 poena.

Oklahoma æe na svome terenu biti favorit protiv svih ekipa s kojima se susretne, a tako æe biti i u ovoj utakmici u kojoj oèekujemo velik broj poena i njihovu pobjedu.

Los Angeles Lakers – Detroit Pistons 03.30

Vrijeme je za Los Angeles Lakerse da upišu prvu pobjedu u sezoni. Nakon tri uvodna poraza veæ se može išèitati zabrinutost u javnosti, no igraèi su ipak smireni i znaju da æe sve sjesti na svoje mjesto. Problem je što æe s parketa oko tjedan dana izbivati Steve Nash zbog lakše ozljede lijeve noge, ali i bez njega bi Bryant, Howard i Gasol trebali biti nepremostiva prepreka za Pistonse. Košarkaši Detroita su takoðer bez pobjede na poèetku sezone, ali oni su odigrali samo dva susreta. Prvo su ih svladali Houston Rocketsi, a zatim i Phoenix Sunsi. U te dvije utakmice pokazali su kako imaju skupinu podjednakih košarkaša, od kojih se niti jedan ne istièe kao voða niti se ubraja meðu zvijezde NBA lige. Možda æe se to za koju godinu promijeniti jer imaju velik broj mladih igraèa, no trenutno su ipak premladi za neki ozbiljniji uspjeh. U prve dvije utakmice najviše su pokazali Tayshaun Prince i Brandon Knight.

Može se oèekivati velika utakmica Bryanta koji je svjestan kako bi novi poraz bio neugodan i sigurno æe dati sve od sebe da donese prvu pobjedu svojoj ekipi i “mir u kuæi”, stoga prognoziramo pobjedu Lakersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE