Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi i bez Anthonyja “razbili” Miami, gostujuće slavlje Dallasa

U noći s četvrtka na petak odigrane su tek dvije utakmice najjače košarkaške lige svijeta (NBA), a jedna od njih bila je derbi Istočne konferencije između prvaka Miami Heata i trenutno vodećeg sastava New York Knicksa.

Gostujući košarkaši iz New Yorka nanijeli su Miamiju prvi ovosezonski poraz u American Airlines Areni (8-1) slavivši sa 112:92. Identičnih 20 razlike bilo je i u prvom srazu ove sezone kada su u New Yorku Knicksi slavili sa 104:84. Tada su Knicksi pogodili 19 trica, a Carmelo Anthony je postigao 30 poena. Sinoć su ubacili jednu tricu manje i razbili Heat bez svojeg najboljeg igrača.

Miami je dobio prvu dionicu 26:23 zahvaljujući trici Mikea Millera s istekom vremena, a Knicksi su na predah otišli s poravnatim rezultatom, 53:53, zahvaljujući svom sjajnom razigravaču Raymondu Feltonu. Te prve 24 minute utakmice su ujedno bile i jedine neizvjesne u ovome susretu, jer je New York u trećoj i četvrtoj dionici u potpunosti razbio Heat.

Gostujući košarkaši ubacili su čak osam trica u 12 minuta treće dionice, koju su dobili rezultatom 37:27. U posljednjoj su domaći košarkaši u potpunosti podbacili, te ubacili svega 12 poena, a Knicksi su upisali petu uzastopnu i 14. sveukupnu pobjedu ove sezone.

Felton je ubacio 27 poena (šest trica), te upisao četiri skoka i sedam asistencija. Čak još pet igrača New Yorka bilo je dvocifreno po broju ubačaja, a prednjačio je Steve Novak s 18 koševa (četiri trice). New York je u konačnici ubacio 18 od 44 pokušaja za tri poena.

Recimo i da je sjajna šuterska večer Knicksa upropastila jednako sjajnu individualnu partiju LeBrona Jamesa, koji je za 38 i pol minuta ubacio 31 poen, upisao 10 skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte. Preostala dvojica iz “velike trojke” (Dwyane Wade i Chris Bosh) kombinirano su gađali samo 6/25 iz igre.

U drugoj “manje važnoj” utakmici večeri Dallas Mavericks slavio je kod Phoenix Sunsa s 97:94 u doista “posebnoj” utakmici. Naime, predsjednik kluba iz Arizone obećao je dobru zabavu svim navijačima koji kupe ulaznicu, a ukoliko zadovoljni ne napuste US Airways Center, tada će im klub refundirati novac od ulaznice. Prvi puta u povijesti NBA lige je jedan od klubova ponudio tako nešto svojim navijačima.

Dallas je u konačnici slavio u uzbudljivoj završnici, iako je Slovenac Goran Dragić imao sjajnu priliku da odvede svoju momčad do produžetka. Svega 24 sekunde do kraja, Dragić je sjajno probio svog čuvara i imao dobru priliku za polaganje pri zaostatku 89:87, ali je njegova lopta “zaplesala” na obruču i izašla van.

Dallas je nakon toga ubacio osam poena iz slobodnih bacanja, a Sunsi četiri uz tricu Shannona Browna šest sekundi prije kraja koja ih je dovela na svega -1 (95:94). Collison stavlja dva slobodna za Maverickse, a Phoenixu preostaje tri sekunde za pokušaj trice i odlazak u produžetak. Brown s malo manje od polovice parketa pogađa samo tablu i Dallas slavi svoju osmu pobjedu u sezoni, te nanosi Sunsima peti uzastopni poraz.

O. J. Mayo bio je najefikasniji Maverick s 23 poena, te s po pet skokova i asistencija, ali i šest izgubljenih lopti. Kod ujednačenih Sunsa po 15 su ubacili Markieff Morris i spomenuti Dragić.

Latest Posts

NE PROPUSTITE