Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi i dalje stopostotni, Spursi bolji od Lakersa

Košarkaši New York Knicksa još ne znaju za poraz ove sezone u NBA ligi i nakon pete odigrane utakmice, dok su Los Angeles Lakersi pognutih glava parket napustili veæ pet puta u osam odigranih susreta.

Sinoæ su u Staples Centeru Lakersi odmjerili snage sa San Antonio Spursima i gosti su slavili 84:82 u tijesnoj završnici. Pobjedu im je donio Danny Green tricom 9,3 sekundi prije kraja preko Kobea Bryanta. Treæu je uzastopnu utakmicu Lakerse vodio privremeni trener Bernie Bickerstaff, dok se dolazak novoizabranog trenera Mikea D’Antonija oèekuje tijekom današnjeg dana (srijeda).

Tony Parker vodio je Spurse s 19 koševa, Tim Duncan dodao je 18 uz 9 skokova, dok je strijelac pobjednièkog koša Green utakmicu završio s 11 koševa. Kod Lakersa, koji su igrali bez ozlijeðena prva dva playmakera Stevea Nasha i Stevea Blakea, uobièajeno najbolji s 28 koševa i 8 skokova bio je Bryant, dok je Dwight Howard upisao 13 koševa i 15 skokova.

New York Knicksi slavili su na gostovanju kod Orlando Magica u Amway Centeru 99:89 nošeni na krilima Carmela Anthonyja koji je zabio 25 koševa. J.R. Smith je ušao s klupe i zabio 21 koš i tako pomogao Knicksima da ostvare savršen omjer 5-0 po samo treæi puta u 66. sezona klupske povijesti.

Kod Orlanda, kojem je ovo peti uzastopni poraz, najefikasniji je sa 18 koševa bio J.J. Redick.

Za pobjedu u sezoni i dalje ne znaju Washington Wizardsi i to šestu uzastopnu utakmicu. Sinoæ su bolji od njih bili Charlotte Bobcatsi koji su slavili pred domaæim navijaèima 92:76. Ramon Sessions ušao je s klupe i s 21 košem predvodio Bobcatse do druge uzastopne pobjede, što momèadi nije uspjelo od dvije završne utakmice sezone 2010/11. Kemba Walker dodao je 17 koševa, a Michael Kidd-Gilchrist 15 koševa uz 8 skokova za pobjednièki sastav, dok je kod Washigtona jedini dvoznamenkasti igraè bio Trevor Ariza s 19 koševa.

Brooklyn Netsi su na domaæem parketu savladali Cleveland Cavalierse 114:101 predvoðeni raspoloženim trojcem Deron Williams (26 koševa i 10 asistencija), Brook Lopez (23 koša) i Joe Johnson (25 koševa i 6 asistencija), dok gostima iz Clevelanda nisu pomogle ni sjajne partije Andersona Varejaoa i Kyriea Irvinga. Varejao je ostvario rekordnih u karijeri 35 koševa i 18 skokova, a Irving 34 koša i 8 asistencija.

Tvrdu utakmicu s malo koševa gledali su gledatelji u Bankers Life Fieldhouseu u Indianapolisu gdje je domaæa Indiana poražena od Toronta 74:72. Najefikasniji kod gostiju iz Toronta s 15 koševa bio je DeMar DeRozan, dok je Jose Calderon ostvario triple-double s 13 koševa, 10 asistencija i 10 skokova. Kod Indiane se istaknuo George Hill s 18 koševa.

U posljednjoj utakmici veèeri Portland je slavio na gostovanju kod Sacramenta 103:86. Petoricu dvoznamenkastih igraèa Trail Blazersa predvodio je Damian Lillard s 22 koša, a pridodao je i 9 asistencija. Portlandu je to treæa ovosezonska pobjeda u osam odigranih utakmica, kojom su prekinuli niz od èetiri uzastopna poraza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE