Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi i Grizzliesi u borbi za produljenjem sezone

Na rasporedu ove noæi imamo samo dva susreta doigravanja, ali u obje utakmice bi mogli biti “vatreno”. Prvo na teren u Miami izlaze domaæi igraæi Heata koji æe pokušati završiti seriju, odnosno ostvariti èetvrtu pobjedu nad New York Knicksima. U drugom susretu æe Memphis na domaæem terenu pokušati sprijeèiti Clipperse da ostvare još jednu pobjedu koja bi ih odvela u drugi krug doigravanja. Ako je suditi po prethodnih utakmicama ove serije, oèekuje nas iznimno zanimljiv dvoboj s napetom završnicom i rješavanjem susreta u zadnjim sekundama.

Miami Heat – New York Knicks  (3-1)  01.00

Od 101 momèadi u povijesti NBA doigravanja koja je izgubila prve tri utakmice, samo ih je deset uspjelo dobiti iduæe dvije, dok nijedna nije napravila preokret (još). Iako su prema brojkama u konferencijskom polufinalu, u Miamiju ne prepuštaju ništa sluèaju. U ova dva dana dobro su radili. Najprije pogledali ovu prethodnu utakmicu i pokušali shvatiti što je pošlo krivo. Slobodnih bacanja promašili su 11, trica 16, a dvaput ispustili dvoznamenkasto vodstvo i u jednom trenutku dozvolili seriju Knicksa 19:2. Sa 27 koševa ih je predvodio LeBron James, dok je Dwyane Wade zabio 22, ali je uprskao zadnji napad. Problem New York Knicksa su ozljede koje su im znaèajno skratile klupu. Posebno su sporni playevi koji izgleda imaju staklena koljena, pa tako nakon što su ranije otpali Jeremy Lin i Iman Shumpert, koljeno je ozlijedio i Baron Davis. Dva potrgana ligamenta i tetiva i neæemo ga gledati na parketima sljedeæu godinu dana. Bilo je prièe o moguæem Linovu povratku, da bi na kraju trener Mike Woodson to ipak demantirao. Poziciju prvog playa preuzet æe tako Mike Bibby od kojeg nismo vidjeli praktièki ništa ove sezone. Tako da sve pada na leða fenomenalnog Carmela Anthonya, koji je Miamiju utrpao 41 koš te skoro zabio polovicu koševa svoje momèadi.

Oèekujemo glatku pobjedu Miami Heata, koji sigurno neæe ponoviti greške iz prošle utakmice.

Memphis Grizzlies  – Los Angeles Clippers  (1-3)  03.30

Ove dvije momèadi nisu razoèarale što se tièe igre i zanimljivosti. Sve èetiri utakmice su bile posebne, svaka na svoj naèin. Prošla je bila najzanimljivija jer se odluèivala u dodatnih pet minuta, u kojima su se bolje snašli domaæi igraèi. Mogla je utakmica završiti i u regularnom dijelu, no Los Angeles Clippersi su propustili plus deset 82:72, koje su imali pet minuta prije kraja. Gosti se nisu predavali i uspjeli su utakmicu odvesti u produžetak, a napad za pobjedu je uprskao Chris Paul kojemu je Rudy Gay ukrao loptu u zadnjim sekundama. Paul se dobrano iskupio za taj potez, jer je u dodatnih pet minuta predvodio Clipperse do pobjede 101:97  na korak do drugog kruga, na koji navijaèi èekaju više od 40 godina. Paul je ubacio 27 koševa, no najbolji strijelac je bio Blake Griffin sa svojih okruglih 30 koševa. Kod Grizzliesa su se istaknuli Mike Conley sa 25, te Rudy Gay sa 23 koša. Danas oèekujemo mnogo agresivnije Grizzliese, koji svojom obranom moraju zaustaviti protok lopte gostiju.

Mišljenja smo da æe se serija vratiti u Kaliforniju i da ova borba još uvijek nije gotova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE