Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi i Nuggetsi osigurali doigravanje

Nakon gotovo dva mjeseca pauze, odnosno 27 propuštenih utakmica zbog ozljede pete, u nedjelju se na parket u dresu Boston Celticsa vratio Shaquille O’Neal. Samo nakratko.

Nakon samo 5,5 minuta igre u prvoj èetvrtini 39-godišnji se košarkaš kandidata za NBA naslov ponovno ozlijedio. Odšepao je vremešni centar prema klupi s ozljedom lista desne noge. Pitanje je kada æe se oporaviti i jesu li s novom njegovom ozljedom šampionski planovi Doca Riversa dobili pretežak udarac.

Celticsi su inaèe pred svojom publikom u nedjelju pobijedili Detroit 101-90. Kevin Garnett ubacio je 23 koša, Paul Pierce 22 uz šest skokova, dok je Rajon Rondo podijelio 14 asistencija.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Martin (35)
  • Asistencije: Rajon Rondo (14)
  • Skokovi: Andray Blatche (17)
  • Ukradene lopte: DeMarcus Cousins (5)
  • Blokade: JaVale McGee (3)

San Antonio Spursi napokon su stali na kraj seriji od šest uzastopnih poraza, najtežoj u 14-godišnjoj karijeri u dresu Spursa legendarnog centra Tima Duncana. U nedjelju su na svom parketu pobijedili Phoenix Sunse 114-97. predvodio ih je George Hill s 29 koševa. Matt Bonner dodao je 16 koševa i 11 skokova.

Više od njihove pobjede Spurse je na prvom mjestu Zapadne konferencije uèvrstio neoèekivani domaæi poraz (95-90) LA Lakersa od Denver Nuggetsa. Kalifornijska je momèad tako stala na seriji od devet pobjeda. S druge strane, Nuggetsi su pobijedili šesti put u nizu, te osigurali doigravanje.

Lakersi imaju do kraja sezone još za odigrati šest utakmica u kojima æe pokušati dostiæi i prestiæi Spurse.

Danilo Gallinari predvodio je sastav iz Colorada s 22 koša, dok je Kenyon Martin dodao 18, od èega šest u posljednje 3,5 minute dvoboja. Bryant je bio najbolji u redovima domaæina s 28 koševa.

Miami je osigurao naslov u svojoj diviziji (Southeast) pobijedivši na gostovanju New Jersey 108-94. Predvoðeni LeBronom Jamesom (31 koš, 11 skokova, 7 asistencija) igraèi Erika Spoelstre došli su do osme pobjede u devet posljednjih nastupa.

Pobjedom (123-107) nad Cleveland Cavaliersima u Madison Square Gardenu New York Knicksi su došli do svog prvog doigravanja nakon 2004. godine. Amare Stoudemire bio je najefikasniji igraè u sastavu Mikea D’Antonija s 28 koševa. Carmelo Anthony dodao je 25, a Chauncey Billups 23 uz sedam asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE