Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi i Pistonsi otputovali u London

Ovoga će vikenda biti odigrana treća utakmica u povijesti NBA lige odigrana u sklopu regularnog dijela sezone, ali u Europi. U četvrtak će snage u londonskoj O2 Areni odmjeriti New York Knicksi i Detroit Pistonsi.

Obje momčadi već su otputovale u London jer im je ova utakmica jedina koju će igrati ovoga tjedna, a i trebat će im nekoliko dana da se prilagode na vremensku razliku između kontinenata. Knicksi mogu biti sretniji ovakvim rasporedom jer trenutno imaju velikih problema s ozljedama, tako da im tjedan u kojem igraju samo jednu utakmicu itekako odgovara.

Na listi ozlijeđenih igrača su Raymond Felton, Marcus Camby i Rasheed Wallace, sve igrači koji imaju svoje mjesto u rotaciji ekipe. Najviše im nedostaje Felton , bez kojega su upisali 4 pobjede i 5 poraza, ali uspjeli su zadržati priključak s Miamijem koji je na vrhu Istoka, ali također ne briljira u zadnje vrijeme. Prema dosadašnjim najavama, nakon oporavka od operacije koljena zadobivene prošle sezone, Iman Shumpert bi upravo u Londonu trebao odigrati svoju prvu utakmicu sezone.

“Mislim da je NBA liga napravila sjajan posao, dali su nam dva slobodna dana prije utakmice, kao priliku da se prilagodimo na London”, izjavio je Carmelo Anthony, najveća zvijezda Knicksa koja će sigurno biti “metom” brojnim obožavatelja u Londonu. “Imamo i nekoliko dana odmora nakon utakmice, što će također pomoći. Ovo je važan tjedan za nas, da se fizički pripremimo za preostale napore koji nas očekuju.”

I iz redova Pistonsa reakcije su pozitivne, te su brojni igrači jedva dočekali ovaj put, kao priliku za upoznavanje s ostatkom svijeta kojeg nemaju često priliku vidjeti. Ipak, nisu svi zadovoljni ovom “ekskurzijom”:

“Ništa me u Londonu ne zanima”, rekao je Will Bynum, igrač Pistonsa koji je dio karijere proveo u Maccabiju iz Tal Aviva. “Dobro mi je bilo u Americi. Mogli smo utakmicu odigrati i u Chicagu, ne zanima me London.”

Kao što smo spomenuli na početku teksta, ovo će biti treća utakmica odigrana u Londonu u sklopu regularnog dijela NBA sezone. Prve dvije odigrane su 2011. godine, a to su ujedno bile i prve utakmice regularne sezone odigrane u Europi, kada su dva dana za redom parket O2 Arene okupirali New Jersey Netsi i Toronto Raptorsi. Utakmica između Knicksa i Pistonsa (četvrtak, 21.00) bit će, povijesno gledano, 16. utakmica regularnog dijela sezone igrana izvan SAD-a. Prva je odigrana u Japanu 1990. između Phoenix Sunsa i Utah Jazza, a utakmice su još bile igrane i u Meksiku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE