Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi i Thunderi večeras žele dovršiti posao

Večerašnji NBA raspored nudi nove tri utakmice doigravanja. Od te tri, dvije bi mogle biti eliminacijske, jer Knicksima i Thunderima nedostaje još samo jedna pobjeda za prolazak u drugi krug. U preostaloj utakmici, Indiana i Atlanta su izjednačeni na 2-2 i traže svoju treću pobjedu u seriju.

New York Knicks – Boston Celtics (3-1) 01.00

Serija ponovno dolazi u Madison Square Garden, gdje će Knicksi pokušati izboriti plasman u drugi krug doigravanja. Nakon vodstva 3-0 u seriji, Boston je na svome parketu uspio upisati prvu pobjedu i tako izbjeći “metlu”. Veliki nedostatak u toj utakmici za Knickse je bilo neigranje J.R. Smitha, koji je zbog udarca laktom Jasona Terryja morao odraditi jednu utakmicu suspenzije. Večeras je spreman za igru, sigurno i dodatno motiviran te će napad Knicksa sada lakše funkcionirati s njime u postavi. U četvrtoj utakmici, koju je Boston dobio rezultatom 97:90 nakon produžetka, Carmelo Anthony ubacio je 36 poena, ali dojam je uvelike pokvario lošim šutom iz igre od 10/35. Dobru partiju pružio je i Raymond Felton koji je ubacio 27 poena, dok je Iman Shumpert ubilježio double-double od 12 poena i 12 skokova. Kod Bostona je najbolji bio Paul Pierce s 29 poena, 8 skokova i 6 asistencija, a u produžetku je stvari u svoje ruke preuzeo Terry koji je susret završio s 18 poena. Treba istaknuti i dobru partiju Kevina Garnetta koji je postigao 13 poena, 17 skokova i 6 asistencija. Celticsi su uvijek opasni kada su “pritisnuti uz zid”, odnosno kada igraju odlučujuće utakmice (a za njih je odlučujuća svaka do kraja serije), te se može računati na velike partije iskusnog dvojca Pierce – Garnett, a ako im se još netko priključi, mogli bi dodatno produžiti seriju.

Prednost ćemo ipak dati na stranu domaćina, koji je nešto bolje igrao od Bostona tijekom cijele serije, a i povratak J.R. Smitha bi trebao olakšati posao, barem u napadačkom dijelu.

Indiana Pacers – Atlanta Hawks (2-2) 02.00

Nakon što su Indiana i Atlanta pobijedile u dvije domaće utakmice, serija se ponovno vraća u Indianapolis. Večerašnji domaćini, Pacersi, uvjerljivo su ubilježili prve dvije pobjedu, te su se prema vlastitom priznanju pomalo i opustili misleći da će lako doći do pobjede, ali Hawksi su “pokazali zube” na svome terenu, te su i oni upisali dvije uvjerljive pobjede, napunili se samopouzdanjem i željno iščekuju večerašnju utakmicu jer bi pobjedom došli veoma blizu prolasku u drugi krug. Nakon prve pobjede od 21 razlike, Hawksi su prije dva dana slavili rezultatom 102:91 i tako izjednačili seriju. Do pobjede ih je vodio Josh Smith s 29 poena i 11 skokova, a dobar je bio i Al Horford s 18 poena. Bitan doprinos imao je i Kyle Korver, koji je s klupe ubacio 19 poena, pogodivši 5 trica od 8 pokušaja. Prvo ime Pacersa u četvrtoj utakmici, ali i u cijeloj seriji do sada, je Paul George, koji je u posljednjem susretu ubacio 21 poen i uhvatio 12 skokova. Svi ostali igrači iz početne petorke Pacersa postigli su dvoznamenkast broj poena, ali to nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz, prije svega zbog slabog šuta iz igre od 38%. Problem za Pacerse je bio i što nisu uspjeli uspostaviti skakačku dominaciju. Tijekom regularne sezone bili su najbolja skakačka ekipa lige, te su tijekom prve dvije pobjede serije uvjerljivo uhvatili više skokova od protivnika, dok su u porazima bitke za skok bile izjednačene, te je čak Atlanta imala jedan skok više od Indiane u četvrtoj utakmici serije.

Vjerujemo da će ponovno domaćin slaviti u ovoj seriji te da će Indiana povesti rezultatom 3-2.

Oklahoma City Thunder – Houston Rockets (3-1) 03.30

Oklahoma se nakon dvije gostujuće utakmice vrača kući i pokušava dovršiti posao protiv Houstona. To im sigurno neće biti lako jer bez Russella Westbrooka ova momčad ne izgleda isto i imaju puno više problema u igri. I bez njega će vjerojatno slaviti u ovoj seriji, no u sljedećoj rundi neće biti favoriti za prolazak dalje, bilo to protiv Memphisa ili Clippersa. U prvoj utakmici bez Westbrooka, Oklahoma je slavila 104:101, dok su u drugoj ipak upisalo poraz 105:103, čime se Houston spasio od “metle”. Očekivano je prvo ime kod poraženih bio Kevin Durant, koji je ubacio 38 poena, uhvatio 8 skokova i podijelio 6 asistencija, ali je za razliku od treće utakmice bio puno efikasniji te je imao šut 12/16. Pokušao je više uključiti svoje suigrače u igru, a to su iskoristili Reggie Jackson s 18 poena i Kevin Martin sa 16. Kod Rocketsa je blizu triple-double učinka bio Chandler Parsons, koji je susret završio s 27 poena, 10 skokova i 8 asistencija, dok je slabo odigrao James Harden s 15 poena i čak 10 izgubljenih lopti. Unatoč njegovoj lošoj partiji Houston je uspio slaviti, no ako ponovi lošu igru, ne vjerujemo da će njegova ekipa uspjeti večeras pobijediti. Ključ za Houston da “prežive” još jednu utakmicu bit će šut za tri poena, koji je na prošloj utakmici bio vrlo dobrih 12/27 (44%).

Prednost u ovoj utakmici dajemo Oklahomi, prvenstveno iz razloga što obrana Houstona ne može zaustaviti gotovo nikoga, pa će tako Kevin Durant novom velikom utakmicom odvesti svoju ekipu do drugog kruga doigravanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE