Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi imaju šanse dovesti Grega Monroea

Greg Monroe je prije početka ove sezone iskoristio mogućnost potpisivanja qualifying offera kako bi u ljeto 2015. postao nezaštićeni slobodni igrač. Govorilo se da bi ga potpisao i u slučaju da su mu Pistonsi ponudili maksimalni ugovor. To je i sasvim razumljivo jer je u četiri sezone prije ove Monroe igrao za četiri različita trenera i ni u jednoj sezoni Pistonsi nisu ostvarili više od 30 pobjeda. Jasno je da si je odlučio ostaviti sve opcije otvorene, te da će u slučaju da mu se ne svidi smjer u kojem se kreće momčad iz Detroita, potpisati za neku drugu momčad.

Jedna od njegovih mogućih budućih destinacija su i New York Knicksi koji će imati oko 25 milijuna dolara prostora za potpisivanje pojačanja. Razni menadžeri diljem lige smatraju da će unatoč pompoznim najavama, Knicksi zbog rasula u kojem se nalaze imati problema u potpisivanju slobodnih igrača ovo ljeto. Jedini igrači za koje im daju realnu šansu su Tobias Harris i naravno, Greg Monroe.

To je i potaknulo razna novinarska pitanja prije susreta Knicksa i Pistonsa ovaj tjedan u kojem je pobjedu nenadano odnijela momčad New Yorka. Monroe, naravno, nije htio previše odati o svojim ljetnim planovima : „ Da vam budem iskren, trenutno ne mislim o tome. Fokusiran sam sadašnjost i na ono što trebam činiti za ovu momčad. To je još daleka budućnost. Kada dođe to vrijeme, uvijek ću donijeti pravu odluku za mene i za moju obitelj.“ Nastavio je da mu se sviđa New York iako nema nikakve povezanosti s njim. Inače, njegova statistika izgleda odlično otkad su se Pistonsi odlučili riješiti Josh Smitha. U 30 minuta na parketu ostvaruje brojke od 16 poena i 11,9 skokova u prosjeku uz šut iz igre 49,5%. Takve su brojke zaslužile i pohvale trenera Knicksa, Dereka Fishera, koji je njemu i Andreu Drummondu dao titulu najboljeg visokog igračkog para u ligi.

To je kompliment, a ne znam nikoga tko odbija komplimente,“ prokomentirao je Monroe Fisherovu izjavu. „ On je osvojio mnogo naslova i izvrsno poznaje igru. Smatram da će biti odličan trener. Zahvalan sam mu na lijepim riječima.“

Pitanje je i koliki će ugovor Monroe zahtijevati. Njegov agent, David Falk, ima dugačku povijest podizanja cijene svojim klijentima i osiguravanja im ugovora koje žele. On vjeruje da će Monroe dobro unovčiti ovu uspješnu sezonu, a smatra i da će porast salary capa u sezoni 2015./16. osigurati njegovom klijentu pozamašan ugovor.

Inače, prva godina maksimalnog ugovora bi za Monroea započela s plaćom od 15,7 milijuna dolara. Interes za njegove usluge je već najavilo više momčadi, među kojima i Lakersi. Velika je mogućnost da će na ljeto morati pričekati par dana kako bi dobio ponudu kojoj se nada, jer će se sve momčadi s prostorom pod capom i u potrazi za visokim igračima, zasigurno prvo nuditi ugovore Marcu Gasolu i LaMarcusu Aldridgeu. Kada ti igrači izaberu klubove, vrlo je vjerojatno da će se naći momčad koja će mu ponuditi maksimalni ugovor.

Latest Posts

NE PROPUSTITE