Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi ispunili zahtjeve Carmela Anthonyja

Predsjednik košarkaških operacija New York Knicksa, Phil Jackson, izjavio je da su njegove konzultacije s prvom zvijezdom Knicksa Carmelom Anthonyjem glavni razlog nešto agresivnijeg pristupa ovog ljeta.

Na sastanku po okončanju sezone, Jackson je upitao tridesetdvogodišnjeg Carmela ‘da li se Knicksi kreću dovoljno brzo’ u skladu s njegovim planovima. Anthony je odgovorio očekivano, kako Phil kaže, ‘da je u godinama kada se stvari za njega moraju dogoditi instantno’ i to je bio znak za front office Knicksa da pritisne papučicu gasa.

Jackson je poteze povlačio brzo i odlučno, dovevši Derricka Rosea putem tradea krajem prošlog mjeseca, te potpisivanjem veterana Joakima Noaha, Courtneya Leeja i Brandona Jenningsa u free agency periodu.

Sva tri igrača su predstavljena u timskom trening centru u petak. Franšiza je također objavila potpise rezervnog krila Lancea Thomasa, bivšeg igrača Real Madrida Willyja Hernangomeza, litavsko krilo Mindaugasa Kuzminskasa i najmlađeg iz Plumlee loze, Marshalla. Zen Master i ostali službenici organizacije, vjeruju da su sklopili ‘tim s malo više iskustva i natjecateljskog potencijala’ nego u prethodnim sezonama.

Knicksi su pobijedili u ukupno 49 utakmica u prve dvije godine Jacksonovog mandata, te promijenili dva trenera.

Jackson je ovoga puta odbio komentirati playoff predikcije, ali je dao do znanja da je tim dosta kvalitetniji od onog prošle sezone, kada su Knicksi pobijedili u 32 utakmice i propustili doigravanje treću godinu uzastopce.

Sviđa nam se ovaj tim“, rekao je Jackson. „Joakim Noah je bio na mojoj listi duže vrijeme.“

Jedna od glavnih briga za Knickse ove sezone će biti mogućnost ozljeda. Rose je igrao u 39% mogućih utakmica od starta sezone 2013-14 uslijed nekoliko ozljeda koljena. Noah je bio ograničen na 29 utakmica prošle sezone zbog ozljede lijevog ramena, dok je Jennings propustio skoro 12 mjeseci zbog pokidane lijeve Ahilove tetive.

Tu su momci koji su imali zdravstvene probleme u prošlosti, ali mislim da posjedujemo dovoljnu dubinu rostera i imamo vjere u posao koji smo napravili“, rekao je generalni menadžer Steve Mills.

Mills je dodao da je pristup momentalnog pobjeđivanja poduzet s Kristapsom Porzingisom na umu. Postojala su predviđanja da će Knicksi polako graditi momčad oko dvadesetogodišnjaka koji ulazi u svoju drugu sezonu, ali GM je istaknuo da smatraju ‘da je za njegov razvoj najbolje kreirati pobjedničku kulturu u ekipi’.

Na papiru, nova ekipa Knicksa ne izgleda loše. S druge strane, katastrofa nije nerealan ishod. Ipak su u pitanju New York Knicksi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE