Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi kod Heata, San Antonio kod Denvera po novi niz

Zadnji dan prije pauze koja æe trajati èetiri dana radi All-Star susreta nas oèekuju èetiri utakmice. Zanimljivosti ne bi smjelo manjkati jer su sva èetiri susreta izmeðu ekipa koje se bore za mjesta koja vode u doigravanje. Miami ugošæuje Knickse u susretu gdje æe svakako biti užarena atmosfera dok Orlando ide put Atlante. Nakon njih, u 03:00 poèinju Nuggetsi i Spursi i kao šeæer na kraju Oklahoma ugošæuje Lakerse sa kojima su uvijek vodili zanimljive obraèune i svakako æe imati motiva nakon Bostona dobiti još jedne ne tako davne prvake.

Miami Heat – New York Knicks  01.00

Miami (26-7) nije mogao poželjeti atraktivnijeg protivnika za zadnji dan pred All-Star pauzu. Ovo æe definitivno biti susret veèeras unatoè još tri zanimljiva ogleda i bit æe interesantno gledati sve te dvoboje vrhunskih igraèa. Heat je u strašnoj formi. Imaju 7 pobjeda za redom i uz Oklahomu drže najbolji omjer lige. Prekjuèer su bez puno muke dobili Kingse u svojoj dvorani i sigurno æe i veèeras htjeti doæi do pobjede pošto nakon pauze idu na tri uzastopna gostovanja protiv ekipa sa Zapadne konferencije a znamo kako su se prošli puta proveli tamo. Eric Spoelstra može raèunati na sve igraèe pa nema skoro nikakvih briga. Sa druge strane, Mike D’Antoni sigurno ne živi mirno. Pod velikim je poveæalom svaki korak njegove ekipe i nije mu sigurno lako raditi u toj situaciji. Juèer su ipak slavili protiv Atlante 99:82 pa je makar malo mira ugrabio. Bila je to jedna od boljih predstava Knicksa, brzo su došli do solidne prednosti i nije im bio problem ju saèuvati protiv ozljedama osakaæenih gostiju. Malo veæu minutažu su dobili i igraèi sa klupe što su iskoristili za 37 poena. Veèeras æe itekako biti potreban njihov dobar uèinak jer bi to moglo biti kljuèno. Bit æe zanimljivo vidjeti kako æe se Jeremy Lin nositi protiv vjerojatno najbolje ekipe lige i da li Anthony može i dalje konkurirati Jamesu kao nekada. Pod koševima nas takoðer èeka velika borba jer Joel Anthony i Udonis Haslem svakako imaju dosta energije i agresivnosti za zaustaviti Tyson Chandlera.

Miami je svakako favorit i vjerujemo kako æe pobijediti ali ne treba èuditi niti sluèajna pobjeda Knicksa, pošto je Anthony sa svojim ekipama znao dobivati Jamesa i zadavati mu velike probleme u prošlosti.

Atlanta Hawks – Orlando Magic  01.30

Bez dva kljuèna igraèa momèad kao što je Atlanta nema što tražiti ni protiv slabijih ekipa pa oèekivati njihovu pobjedu protiv New Yorka ili Chicaga je èista utopija. Juèer su na poluvremenu kod Knicksa gubili sa 25 poena razlike i da protivnici nisu malo popustili i dali više minuta rezervama vjerojatno bi rezultat bio još i gori. Uz jedva 40% šuta su imali èak i 24 izgubljene lopte pa niti ne èudi težak poraz. Jeff Teague je imao 18 poena ali uz to nije napravio niti jednu asistenciju za pola sata igre što je za startnog playmakera vjerojatno najlošiji podatak. Willie Green je zabio 16 uz 4 skoka i asistencije. Hawksi (19-14) su na tri poraza u nizu i svakako æe to htjeti veèeras prekinuti dok im protivnik ima dvije uzastopne pobjede i 22-12 omjer. Juèer je Orlando slavio kod New Jerseya dosta lako sa 108:91 a sjajan je bio kao što smo i prognozirali Dwight Howard kojeg nije imao tko èuvati sa 20 poena, 17 skokova i 4 asistencije. Opet su imali solidan šut za tri (13-29) a uz Howarda su imali još èak 6 igraèa sa dvoznamenkastim uèinkom. Jason Richardson je propustio treæi susret zaredom i takoðer je upitan i za veèeras. Atlanta æe takoðer muku muèiti sa Howardom a bit æe problema i sa obranom šuta izvan reketa jer im takve ekipe ne leže.

Iako je Atlanta domaæin i veæ su ih jednom dobili ove sezone i to u gostima dajemo prednost Orlandu jer vjerujemo kako su trenutno kvalitetnija ekipa i mogu lakše doæi do pobjede.

Denver Nuggets  – San Antonio Spurs  03.00

Denver Nuggetsi  (18-16) ove sezone stvarno nemaju sreæe sa ozljedama, trenutno im je gotovo cijela poèetna petorka izvan stroja, a to se jako odražava na njihove rezultate.  U zadnjih 15 utakmica izgubili su èak 11 puta. Juèer su gostovali kod Los Angeles Clippersa i upisali poraz 95:103. Unatoè tim brojnim ozljedama pružali su jak otpor favoriziranim domaæinima, te su pokleknuli tek u završnici. Arron Afflalo je sa 20 poena bio najefikasniji u redovima Denvera, dok je rookie Jordan Hamilton upisao rekord karijere od 18 koševa. Nene, Rudy Fernandez i Ty Lawson vjerojatno niti danas neæe nastupiti, dok se za Danila Gallinarija to veæ odavno zna. San Antonio Spursi (23-10) su nakon 11 uzastopnih pobjeda izgubili kod Portland Trail blazersa rezultatom 97:137. Rezultat izgleda dosta šokantno, no San Antonio je igrao bez Tima Duncana i Tonyja Parkera koje je Greg Popovich odluèio nagraditi odmorom. Ostatak ekipe se nije najbolje snašao na parketu te su razigrani domaæini samo punili koš Spursa.  Kawhi Leonard je sa svoja 24 koša bio najraspoloženiji. Za današnju utakmicu bi se trebali vratiti Parker i Duncan, dok je otprije ozlijeðen Manu Ginobili, koji æe još prièekati s povratkom na parket.

Ukoliko gostujuæi dvojac nastupi drastièno im se poveæavaju šanse za pobjedu. Denver je uz to što je osakaæen, juèer igrao utakmicu i sigurno æe se osjetiti umor na trenutno tankom rosteru.

Oklahoma Thunder City  – Los Angeles Lakers  03.30

Momèad Oklahoma City Thundera (26-7) je sinoæ na svom terenu pobijedila Boston Celticse 119:104. Gosti su bolje otvorili utakmicu i poveli  19:9, ali Thunder se brzo vraæa te do odmora pravi veliku prednost  od 72:49. Pred kraj utakmice je Boston malo zaprijetio došavši na minus 6, no više od toga nisu mogli. Do pobjede ih je predvodio Russell Westbrook sa 31 poenom, a Kevin Durant je zabio 28 koševa. Thunder  trenutno kod kuæe izgleda nepobjedivo. U napadu, stane li šut Duranta, tu je Westbrook, ne ide li i njega, uskoèi James Harden s ponekom tricom. A u obrani Serge Ibaka i Kendrick Perkins zaustavljaju sve nadobudne koji misle zabiti preko njih. Los Angeles Lakersi (20-13) su noæas na gostovanju kod Dallas Mavericksa upisali vrlo vrijednu 96:91 pobjedu. Gosti su izgledali vrlo raspoloženo na poèetku utakmice, ali nikako se nisu uspjeli odvojiti na osjetniju razliku. Utakmica se rješavala u posljednjim trenucima gdje su se bolje snašli gosti. Pau Gasol je predvodio Lakerse sa 24 koša, dok je inaèe najbolji Kobe Bryant upisao samo 15 koševa. Kod Oklahome su out Eric Maynor, Thabo Sefolosha i Lazar Hayward, dok Lakersi nemaju problema sa ozljedama.

Prednost dajemo igraèima Oklahome koji trenutno izgledaju puno bolje nego Los Angeles Lakersi. No oni mogu graditi neki optimizam na tome da su slavili u posljednja dva posjeta Chesapeake Energy areni.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE