Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi ne posustaju, Netsi “razbili” Orlando

Glavna prièa najjaèe košarkaške lige svijeta (NBA) su i dalje New York Knicksi. Momèad prepuna sjajanih igraèa i dalje je na savršenom omjeru pobjeda i poraza nakon sinoænjeg slavlja protiv Dallasa 104:94.

Carmelo Anthony ponovno je bio sjajan u redovima domaæina unatoè problemima s osobnim pogreškama (do kraja susreta 5). Utrpao je 31 poen i uhvatio sedam lopti pod obruèima, a pripomogao mu je i J. R. Smith s 22 poena i èetiri ukradene lopte. Kod gostiju je najraspoloženiji bio O. J. Mayo s 23 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Vodio je Dallas tijekom druge i treæe èetvrtine, ali su Knicksi snažnom završnicom u treæoj dionici i èvrstom obranom u èetvrtoj slomili inaèe vrlo dobri Dallas. Knicksi su nakon ove pobjede na omjeru 4-0, dok su Mavericksi na 4-2.

Los Angeles Lakersi su na dan utakmice protiv Golden State Warriorsa otpustili trenera Mikea Browna nakon katastrofalnog ulaska u sezonu s momèadi koja ima aspiracije biti prvak NBA lige. Ubrojimo li i pripremne utakmice, Lakersi su bili na omjeru 1-12 (1-4 u regularnoj sezoni).

Momèad je privremeno preuzeo dosadašnji pomoænik Bernie Bickerstaff, a Lakersi su u noæi s petka na subotu razbili u Staples Centru Golden State 101:77 uz 27 koševa Kobea Bryanta, devet skokova i sedam asistencija. Solidan je bio i Španjolac Pau Gasol koji je upisao 16 skokova i 14 poena, ali je pritom i potrošio 18 lopti.

U poraženoj momèadi vrijedi istaknuti samo pojedinaèni uèinak Stephana Curryja koji je upisao 18 poena, tri skoka i pet asistencija.

Prvak Miami Heat gostovao je kod Atlante Hawks te je pobijedio i po šesti puta zaredom u Philips Areni, 95:89, iako je igrao bez Dwyanea Wadea kojeg je shrvala gripa. No, zato je LeBron James još jednom bio sjajan upisavši skoro triple-double. Ubacio je King James 21 poen, te upisao 11 skokova i devet asistencija. Nekoliko spomenutih asistencija bile su i za Chrisa Bosha koji je pak bio najefikasniji kod Heata s 24 poena.

Kod domaæina je Jeff Teague bio najraspoloženiji s 20 poena i 11 asistencija, dok je voða momèadi Josh Smith u potpunosti podbacio. Upisao je 13 poena, ali mu je za to trebalo èak 19 lopti. Ubilježio je Smith i osam skokova u porazu svoje momèadi.

Spomenimo i da su Brooklyn Netsi (bivši New Jersey) skinuli sa sebe “kletvu” kada su gostovanja na Floridi u pitanju. Naime, Netsi su do petka izgubili èak 15 uzastopnih utakmica, ukljuèujuæi poraz od Miami Heata minule srijede.

Netsi su sjajnom momèadskom igrom razbili indisponirani Orlando 107:68. Domaæi su košarkaši u nastavku susreta ubacili svega 32 poena, a u nijedomj od èetiri èetvrtine nisu prebacili brojku 20 po broju postignutih poena u 12 minuta igre.

Recimo i da su se u New Orleansu sudarili bivši suigraèi sa sveuèilišta Kentucky, koji su na ovoljetnom NBA draftu ispisali novu stranicu povijesti. Naime, po prvi puta su za prvog i drugog picka NBA drafta izabrana dva igraèa iz iste sveuèilišne momèadi. Rijeè je naravno o Anthonyju Davisu i Michaelu Kidd-Gilchristu.

Uspješniji je bio najbolji igraè Kentuckyja na putu do naslova u prošloj sezoni, Davis, koji je s 23 poena, 11 skokova, te sa po dvije asistencije i ukradene lopte predvodio svoju momèad do pobjede 107:99. Kidd-Gilchrist upisao je 12 poena i šest skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE