Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi od -15 do pobjede, sjajni Kevin Love

New York Knicksi sve više dokazuju da su dovoðenjem Carmela Anthonyja i Chaunceyja Billupsa u svoje redove napravili dobar posao. Osjetio je to i Miami Heat.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Love (37)
  • Asistencije: Steve Nash (13)
  • Skokovi: Kevin Love (23)
  • Ukradene lopte: Monta Ellis (6)
  • Blokade: Tim Duncan (5)

Jakom obranom Knicksi su slavili na gostovanju u American Airlines Areni u kojoj su domaæina zadržali na 86 poena, ubacivši im pet više. Billups (16 koševa) je pogodio kljuènu tricu, Knicksi napravili seriju 13-2 pred kraj utakmice, a Amar’e Stoudemire (16 poena, deset skokova) “stisnuo” svoju jedinu blokadu sedam sekundi prije isteka vremena LeBronu Jamesu (27 koševa, sedam skokova) obranivši minimalnu prednost svoje momèadi. U dvoboju u kojem su Knicksi kaskali i petnaest koševa, Carmelo Anthony ponio je naslov najboljeg strijelca završivši ogled s 29 ubaèenih koševa i devet uhvaæenih lopti. Poraz je Miamiju bio prvi domaæi nakon niza od sedam pobjeda.

Za razliku od drugoplasirane momèadi Istoène konferencije, San Antonio Spursi, omjerom najbolja momèad Zapada i cijele NBA lige, dodatno su popravili svoj uèinak pobjedom protiv Memphis Grizzliesa. Slavlje 95-88, u koje je Emanuel Ginobili utkao 35 poena, šest skokova i osam asistencija, bilo im je 49. u sezoni u kojoj imaju i deset poraza. Sjajni argentinski košarkaš osamnaest poena ubacio je u posljednjoj èetvrtini dvoboja kojeg su Spursi doèekali s izjednaèenjem klupskog rekorda sezone od 21 uzastopne pobjede kod kuæe.

Utakmicu su obilježile i dvije ozljede, ona francuskog playmakera Tonyja Parkera (gležanj), ali i suca Tommyja Nuneza Jr. koji je ostao ležati na parketu nekoliko minuta nakon sudara s Tonyjem Allenom. Odsvirao je do kraja poluvremena, no poslije se nije vraæao u utakmicu.

Lakersi su do èetvrte uzastopne pobjede i 42. ukupno u sezoni došli ujednaèenom igrom u napadu. Pau Gasol zabio je 18 koševa uz 11 skokova, Kobe Bryant ubacio je osam od svojih 17 koševa u posljednjoj èetvrtini, dok je Andrew Bynum dodao 16 koševa uz 10 skokova. Kod 90-87 vodstva Lakersa 10,9 sekundi prije kraja Lamar Odom promašio je dva slobodna bacanja i tako otvorio Thunderu priliku za produžetak, ali su šuteve za tri poena promašili i Kevin Durant i James Harden.

U drugom dijelu Oklahoma City je zabio samo 31 koš, najmanje ove sezone, što je uvjetovalo upisivanje treæeg poraza u nizu, što im se ove sezone još nije dogodilo. Inaèe, kod poraženog sastava najbolji je bio Russell Westbrook s 22 koša, dok je Durant zabio 21.

Dallas Mavericksi su uz 31 poen i 13 skokova Dirka Nowitzkoga slavili u Torontu kod Raptorsa. Pobjeda 114-96 šest im je uzastopna i šesnaesta u posljednjih sedamnaest utakmica.

Pojedinaèni uèinak dana pripada Minnesotinom Kevinu Loveu. Ostvario je krilni centar Timberwolvesa, u slavlju 126-123 protiv Golden State Warriorsa, svoj 46. uzastopni double-double uèinak. Ovaj puta izgradio ga je na 37 poena i 23 uhvaæene lopte pod obruèima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE