Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi ostali živi, Lakersi i Celticsi nadomak 2. kruga

Carmelo Anthony ubacio je 41, a Amare Stoudemire 20, uz 10 skokova, u 4. utakmici doigravanja Istoène konferencije NBA lige protiv Miami Heata. Košarkaši Knicksa su 89:87 pobjedom ostali “živi” u seriji, te smanjili zaostatak na 3-1.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (41)
  • Asistencije: Rajon Rondo (16)
  • Skokovi: Josh Smith (13)
  • Ukradene lopte: Dwyane Wade (4)
  • Blokade: Taj Gibson (4)

New York je ovom pobjedom ujedno prekinuo neugodni rastuæi NBA rekord po broju uzastopnih poraza u doigravanju koji je sinoæ (s nedjelje na ponedjeljak) zastao na brojci 13. Bila je to prva pobjeda Knicksa od 29. travnja 2001. godine.

Anthony je kod rezultata 84:84, 54,5 sekunde prije kraja, pogodio tricu za vodstvo, ali je u sljedeæem napadu promašio dva od tri slobodna bacanja. LeBron James je 20-ak sekundi prije kraja ubacio koš i slobodno bacanje, te smanjio na samo -1 (88:87), da bi jedno promašeno i jedno ubaèeno slobodno bacanje Stoudemirea, koji je zaigrao s povezom oko porezane ruke, omoguæilo Miamiju napad za pobjedu s 15 sekundi do kraja.

Dwyane Wade je uzeo loptu, optrèao cijeli reket Knicksa, izvukao se na tricu i – promašio. Njegovi su ga suigraèi u èudu gledali s obzirom da ni u jednom trenutku nije pokušao dodati loptu, dok su navijaèi Knicksa pali u ekstazu zbog prve pobjede u doigravanju nakon dugih 11 godina èekanja.

Spomenimo i da je u treæoj èetvrtini New York ostao bez još jednog igraèa zbog ozljede koljena – Barona Davisa. U jednom prodoru prema košu Davis je punom snagom pokušao “koèiti” s desnom nogom, ali koljeno nije izdržalo, te je iskoèilo. Davis je parket napustio na nosilima. Prije njega Knicksi su zbog ozljeda koljena ostali bez Jeremyja Lina i Imana Shumperta.

Peta utakmica igra se u Miamiju u srijedu.

Los Angeles Lakersi ostvarili su veliku pobjedu u Denveru protiv Nuggetsa kada su s 92:88 došli na jedan korak od plasmana u polufinale Zapadne konferencije. Kobe Bryant ubacio je 22 poena, Andrew Bynum 19, a Pau Gasol 13 za Lakerse koji su uspjeli u drugome poluvremenu nadoknaditi zaostatak od šest koševa nakon prve 24 minute igre.

Kod Nuggetsa je Danilo Gallinari bio najefikasniji s 20 poena i šest skokova, dok nijedan drugi igraè Denvera nije išao preko 15. Peta utakmica igra se u utorak u Los Angelesu.

Boston je lakoæom stigao do treæeg boda u seriji protiv Atlanta Hawksa kada je sa 101:79 slavio u svom TD Gardenu. Paul Pierce ubacio je 24 poena za 17 minuta igre, a Celticsi su otišli na 37 poena razlike u treæoj èetvrtini prije negoli su sve zvijezde momèadi povuèene s terena.

Rajon Rondo upisao je 20 poena i èak 16 asistencija, dok je Kevin Garnett dodao 13 koševa. Kod gostiju je Josh Smith, nakon što je propustio treæu utakmicu zbog koljena, ubacio 15 poena i uhvatio 13 skokova, dok je Al Horford u svom povratku na parket nakon èetiri mjeseca izbivanja ubacio 12 za 20 minuta igre.

Momèad s najboljim omjerom pobjeda i poraza regularnog dijela cijele NBA lige, Chicago Bulls, došla je na korak od ispadanja veæ u prvom krugu doigravanja Istoène konferencije. Philadelphia je treæom uzastopnom pobjedom došla do 3-1 prednosti protiv Bullsa, koji i dalje muku muèe s napadom otkako u njemu nema prošlosezonskog najkorisnijeg igraèa lige – Derricka Rosea.

Šutirali su igraèi Chicaga svega 40 posto iz igre, te su imali èak 14 izgubljenih lopti na susretu. Za razliku od Bullsa, 76-ersi su “prodali” tek osam lopti.

Centar Spencer Hawes bio je najbolji u pobjednièkim redovima s 22 postignuta koša i osam skokova, a njemu se s 20 ubaèaja prikljuèio i Jrue Holiday. Kod Bullsa je najefikasniji bio Carlos Boozer s 23 koša i 11 skokova.

Spomenimo i da ovaj treæi susret nije igrao centar Chicaga, Joakim Noah, zbog istegnuæa stopala.

Statistika nikako nije na strani Bullsa u ovoj situaciji. Osim što moraju igrati bez Rosea, moraju igrati i protiv tradicije koja kaže da su u povijesti doigravanja NBA lige samo osam momèadi nadoknadile zaostatak od 3-1.

Latest Posts

NE PROPUSTITE