Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi otpustili Phila Jacksona

Nakon što je Kristaps Porzingis propustio ekipno druženje na kraju sezone i otišao trenirati kući u Latviju umjesto da ostane u trening centru Knicksa postalo je jasno da nešto ne štima u odnosima unutar ekipe. Kada bi igrač koji je pokazao naznake franšiznog igrača to napravio u ostalih 29 franšiza, vjerojatno bi se svi u panici zaletjeli i pokušali riješiti situaciju. To nije način kako je reagirao izgleda bivši GM Knicksa Phil Jackson. Jackson je pokušao mladu zvijezdu ohladiti prijetnjama da će biti zamijenjen te je čak ušao u neke pregovore i odbio neke ponude za mladog Latvijca. Legendarni trener s 13 naslova prvaka, 2 kao igrač upravo s Knicksima i 11 kao trener s Chicago Bullsima i Los Angeles Lakersima, pokazao je da mu ipak nedostaju soft skills za vođenje ovakve vrste poslova.

Kada tome dodamo loš tretman prema Carmelu Anthonyu i forsiranje triangle offense koji ga je proslavio kao trener, kojega je btw izmislio legendarni pomoćnik Jacksona iz dana Chicago Bullsa, Tex Winter, a ne sam Jackson, kako se često interpretira (stariji pratitelji košarke će se sjetiti tko je Tex Winter), predsjednik Knicksa, James Dolan, odlučio je da je vrijeme za zaokret i bacit će se u potragu za novim GM-om.

Prema navodima The Verticala, službeni Dolanov razlog razlaza su godine i fizičko stanje Jacksona koji sa svojih 72 godine vjerojatno teže prati sva zbivanja bitna za budućnost kluba.

Jackson je pod ugovorom teškim 12 milijuna dolara godišnje još 2 godine. Kada je dolazio u klub, prvi potez mu je bilo dovođenje Dereka Fishera za trenera. Fisher nije bio oduševljen triangle offenseom, nije bio u najboljim odnosim s igračima te je dosta energije gubio u privatnim okršajima s Mattom Barnesom. Umjesto Fishera je doveden Jeff Hornacek koji je u ruke dobio najveći mismatch  super team u novijoj povijesti lige kada su Knicksi doveli već potrošenog Derricka Rosea i preplatili Joakima Noaha koji nisu napravili ništa vrijedno spomena.

Da li je pametno tražiti novog GM netom prije početka free agencyja, slično kao što su napravili Cleveland Cavaliersi koji su se brzo pokrpali s Chaunceyom Billupsom ili ući u sezonu s očitim nezadovoljstvom igrača i struke, i pokušati pokrpati rupe s nekoliko skupih zvijezda?

Čini se da se ipak samo čeka službena potvrda neminovnog razlaza, a kao izgledniji kandidati za ovu popularnu poziciju spominju se legenda Detroit Pistonsa Joe Dumars te bivši play Knicksa i trener Golden State Warriorsa Marc Jackson.

Latest Posts

NE PROPUSTITE