Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi pokušavaju razmijeniti J. R. Smitha

Bilo je i vrijeme da u New Yorku shvate da ovako više ne ide. Nakon solidne prošle sezone i osvajanje svoje divizije, nešto se ozbiljno poremetilo u redovima New York Knicksa te jedna od najskupljih momčadi lige igra bez ikakve ideje i organizacije. Trener Mike Woodson je možda i najmanje kriv kada se uzmu u obzir gluposti koje njegovi igrači rade na terenu (ponajprije Andrea Bargnani i J. R. Smith) te besmisleni potezi ureda Knicksa kao naprimjer prvotno dovođenje Bargnanija.

Prvi koji će to “platiti glavom” je izgleda J. R. Smith, čovjek koji je prošle sezone odnio nagradu za najboljeg šestog igrača lige. Sve je krenulo nizbrdo nakon prošlogodišnje suspenzije koju je zaradio udarivši Jasona Terryja u doigravanju protiv Boston Celticsa. U slijedu tog incidenta i pompoznih izjava koje je netom dao sva su se svjetla spustila na njega, a J. R. je zagrizao više no što je mogao prožvakati. Očajna sezona, niz nepromišljenih djela te nedavna suspenzija vezana uz drogu, su osigurali Smithu jednosmjernu kartu iz Velike jabuke. Knicksi ga pokušavaju trejdati i mudro su pokrenuli glasine o njegovom mogućem transferu kako bi zainteresirani klubovi polako počeli stajati u red. Međutim, sve više izgleda da to neće biti lak posao jer velika većina smatra da Knicksi pokušavaju “uvaliti” robu s greškom.

Smith ne može biti razmijenjen do 15. siječnja jer su Knicksi iznad salary capa. Ostale su mu još dvije sezone nakon završetka ove na ugovoru sveukupno vrijednom 18 milijuna dolara.
Brod polako počinje tonuti, a pitanje je koliko dugo se glavna zvijezda Carmelo Anthony želi na njemu zadržati. Bullsi su upravo oslobodili poprilično cap spacea, te bi mogli još više ukoliko sljedeće ljeto amnestiraju Carlosa Boozera. Čini se da se spremaju na veliki potez nakon završetka sezone koji bi vrlo lako mogao uključiti Carmela Anthonyja koji će tada biti slobodni igrač.

Latest Posts

NE PROPUSTITE