Tuesday, June 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi prepustili Lina Houstonu

Senzacija NBA lige prošle sezone, Tajvanac Jeremy Lin (23), novi je èlan Houston Rocketsa nakon što New York Knicksi nisu izjednaèili ponudu košarkaške momèadi iz Teksasa.

“Dobro došao u Houston JLin7! Ovoga puta namjeravamo ostati zajedno. Zavoljet æeš crvenu naciju”, pisalo je na Twitter profilu generalnog menadžera Houstona Daryla Moreya malo iza ponoæi (utorak na srijedu).

Naime, Knicksi su imali do ponoæi da izjednaèe ponudu Rocketsa od 25,1 milijun dolara za tri godine koliko su ponudili Linu, a ovaj to potpisao. Nakon što to nisu napravili, nedraftirani playmaker mogao je ponovno poèeti pakirati stvari za Teksas.

Bit æe to po drugi put u svega godinu dana da Lin postaje igraè Houstona. Podsjetimo, Rocketsi su ga prošle sezone, nakon dvije pripremne utakmice, otpisali iz kluba. Razlog je bio prenatrpani roster s igraèima koji igraju na istoj poziciji kao i on – razigravaè.

Nakon što je i službeno postao èlan Houstona, Lin je odmah iskoristio priliku i zahvalio se New Yorku te njegovim navijaèima za prošlu sezonu.

“Zahvalan sam Knicksima i New Yorku na podršci prošle sezone. Bez razmišljanja mogu reæi da je to bila najbolja godina mog života! Zauvijek zahvalan!”, napisao je Lin putem Twittera.

Podsjetimo, student s Harvarda i jedini azijsko-amerièki igraè koji je zaigrao u D-ligi (razvojna NBA liga), svoju je avanturu u Knicksima zapoèeo tako što je spavao po kauèevima apartmana svog brata, a kasnije i suigraèa Landryja Fieldsa. Nakon niza ozljeda razigravaèa u momèadi, trener Mike D’Antoni je jednostavno bio prisiljen gurnuti “štrebera” u igru i njegov san je postao java.

Lin se kroz nekoliko tjedana profilirao u kljuènog igraèa Knicksa, a njegovo je lice bilo po svim magazinima i plakatima.

Lin se na samom kraju regularnog dijela sezone ozlijedio (koljeno), te je morao biti podvrgnut operaciji zbog koje je propustio seriju doigravanja protiv Miami Heata, kasnijeg pobjednika NBA lige.

Tajvanac je u 35 utakmica prošle sezone u prosjeku ubacivao 14,6 poena po utakmici i upisivao 6,2 asistencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE