Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi pronašli rješenje za poziciju razigravaèa

New York Knicksi ovog su prijelaznog roka doveli pojaèanje na centru, došao je Tyson Chandler, ali zbog toga su ostali “tanki” na poziciji razigravaèa. No Baron Davis bi trebao popuniti tu rupu.

Baron Davis sve je usmeno dogovorio sa èelnicima Knicksa i u narednim danima se oèekuje njegov potpis na jednogodišnji ugovor vrijedan oko 2,5 milijuna dolara. Knicksi su ostali bez dosadašnjeg prvog razigravaèa Chaunceya Billupsa kojeg su morali otpustit kako bi doveli Chandlera te su ostali bez kvalitetnih rješenja na poziciji organizatora igre.

Davisa su prije nekoliko dana otpustili Cleveland Cavaliersi koji su iskoristili novu opciju u Kolektivnom ugovoru, tzv. amnesty clause koji im omoguæuje da otpuste jednog igraèa i oèiste prostor pod salary capom. Dva dana nakon otpuštanja on je postao slobodan igraè te se spominjalo nekoliko ekipa u kojima bi mogao igrati te je na kraju odabir pao na Knickse, koje je i preferirao od poèetka.

No on neæe odmah preuzeti mjesto poèetnog razigravaèa, trenutno je još u fazi rehabilitacije od ozlijede leða i trebao bi izbivati s parketa narednih mjesec dana. Uzme li se u obzir da je sezona skraæena i da se igra po ubrzanom rasporedu, Davis æe imati problema s ukljuèivanjem u momèad, no ukoliko se uspije podrediti potrebama ekipe mogao bi biti odlièno pojaèanje.

Davis (32) postao je èlanom Charlotte Hornetsa nakon drafta 1999. godine kada je njegovo ime prozvano treæe po redu. Najbolje igre pružao je u dresu Golden State Warriorsa prije 5 godina, a nakon toga je njegova karijera ponešto usporena zbog ozljeda. Prošlu je sezonu završio u Cavaliersima èiji je dres nosio tijekom 15 utakmica i prosjeèno ostvarivao 13,9 poena i 6,1 asistenciju po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE