Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi slomili Celticse, Memphis bolji od Clippersa

Noć s petka na subotu donijela nam je još četiri sudionika drugog kruga doigravanja u NBA ligi. Konferencijska polufinala su izborili New York, Indiana, Oklahoma City i Memphis.

Svi su spomenuti klubovi riješili svoje serije s 4-2, a jedina preostala nepoznanica je hoće li u drugi krug Chicago ili Brooklyn koji su nakon šest odigranih utakmica izjednačeni (3-3).

Boston i Houston su se nadali da bi mogli postati prve momčadi u povijesti NBA lige koje su dobile seriju nakon zaostatka 0-3. I jedni i drugi su slavili u dvije utakmice zaredom, ali u petak su njihove nade ugašene. New York je pobijedio u bostonskom TD Gardenu s 88:80 i plasirao se u drugi krug doigravanja prvi put nakon 2000. godine.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Matt Barnes (30)
  • Asistencije: Reggie Jackson (8)
  • Skokovi: Omer Asik (13)
  • Ukradene lopte: Tony Allen (4)
  • Blokade: David West (4)

Vodili su Knicksi sa 75:49, ali malo je nedostajalo da sve bace u vjetar. Velikom su serijom Celticsi došli na zaostatak od samo četiri poena (79:75), ali onda je Carmelo Anthony ubacio pet koševa u nizu, tricom se nadovezao J.R. Smith i priči je bio kraj. Anthony je zaključio dvoboj s 21 poenom, a 17 je dodao Iman Shumpert. Celticse je s 21 košem predvodio Jeff Green, 15 je, uz deset skokova, ubacio Kevin Garnett, ali vjerojatno je najveći problem za domaće u ovoj utakmici bio loš dan Paula Piercea koji je postigao 14 koševa, ali uz šut 4/18 (trice 1-9).

New York će u drugom krugu igrati protiv Indiane koja je u petak slavila u Atlanti s 81:73. Bila je to prva utakmica u ovoj seriji u kojoj su pobijedili gosti, a i u njoj je malo nedostajalo do velikog preokreta.  Atlanta je u drugoj četvrtini postigla samo devet koševa čime je srušila negativni klupski rekord u doigravanju. Nakon treće četvrtine Hawksi su zaostajali 65:50, ali nisu se predavali i dvije minute prije kraja su došli na samo minus tri (76:73). No, priča o velikom povratku je tu i stala, Pacersi su se uspjeli sabrati i pobjednički okončati večer.

David West i George Hill su s 21 košem bili najbolji u dresu Indiane, dok je kod Atlante najefikasniji s 15 poena bio Al Horford.

Oklahoma City je bez Russella Westbrooka izgubila dvije utakmice u nizu, ali je u petak u Houstonu napokon došla do potrebne četvrte pobjede (103:94), osiguravši drugi krug doigravanja treću sezonu zaredom. Thunder je nakon tri četvrtine imao minimalnu prednost (78:77), ali je posljednju dionicu otvorio serijom 14-4 i riješio sve nedoumice.

Kevin Durant je ubacio 27 koševa, dodao im osam skokova i šest asistencija, a u ovoj je utakmici napokon imao i dobru šutersku pomoć. Kevin Martin, koji je uoči sezone došao upravo iz Houstona za Jamesa Hardena,  zaključio je ogled s 25 koševa, odnosno samo poenom manje od osobnog rekorda kad su u pitanju utakmice doigravanja. Reggie Jackson, koji mijenja Westbrooka na mjestu playmakera, istaknuo se sa 17 poena, sedam skokova i osam asistencija. Kod Rocketsa je spomenuti Harden ubacio 26, a Chandler Parsons poen manje.

Oklahoma u drugom krugu ide na Memphis koji je u petak pred svojim navijačima bio bolji od Los Angeles Clippersa sa 118:105. Grizzliesi su izgubili prve dvije utakmice, da bi onda prvi put u klupskoj povijesti nanizali četiri pobjede zaredom u doigravanju. Postali su ujedno tek deseta momčad u povijesti najjače svjetske košarkaške lige koja je dobila seriju s 4-2 nakon što je gubila s 2-0.

Memphis je zaključio utakmicu s čak sedmoricom igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a predvodili su ih Mike Conley i Zach Randolph s po 23 koša. Tony Allen je dodao 19, a Jerryd Bayless 18 poena. Clippersima nisu pomogla sjajna izdanja Matta Barnesa koji je ubacio 30 koševa (rekord karijere u doigravanju) i Chrisa Paula koji je ubilježio 28 poena i osam asistencija. Blake Griffin je zbog ozljede gležnja odigrao samo 14 minuta, postigavši devet koševa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE