Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi šokirali Cavalierse, ozljeda Westbrooka

Pet novih utakmica je odigrano sinoć u NBA ligi, a večer je obilježila pobjeda Knicksa nad Cavaliersima.

Večer je otvorena u Amway Centru dvobojem Magica i Wizardsa gdje su gosti iz glavnog grada odličnom trećom četvrtinom došli do vrijedne pobjede 105:98. Najzaslužniji za pobjede bio je dvojac s double double učinkom, John Wall i Marcin Gortan. Wall je predvodio momčad s 30 poena i 12 asistencija, dok je Gortat dodao 20 poena i predvodio ekipu s 12 skokova. Kod Magica su Europljani vodili glavnu riječ, Nikola Vučević s još jednom vrhunskom predstavom, 23 poena i 12 skokova, te Evan Fournier s 21 poenom, dok se s klupe „ukazao“ Ben Gordon s 22 poena.

Pistonsi na laganom „touru de Zapad“ nastavljaju s porazima, ovaj put su Timberwolvesi bili bolji 97:91. Startna petorka je odigrala jako loše predvođenja Joshom Smithom, a stvar s klupe su pokušali spasiti Caron Butler s 24 poena i D. J. Augustin s 20 poena. U redovima Timberwolvesa se istaknuo visoki dvojac, Thaddeus Young s 19 poena i Nikola Peković sa 17 poena i 10 skokova.

Iznenađenje večeri su priredili Knicksi u dvoboju s Cavsima, te nije ovo nije lijep doček za LeBrona Jamesa (17 poena) koji nikako nije mogao na kraj izaći s Carmelom Anthonyjem koji je ubilježio 26 poena i 6 asistencija. Od ostalih igrača Knicksa spomeni 12 poena Imana Shumperta i Jasona Smitha. Najbolji strijelac Cavsa bio je Kyrie Irving s 22 poena, a pojačanje iz Minnesote, Kevin Love je dodao 19 poena i 14 skokova.

Mavericksi su pred svojim navijačima utopili tugu od poraza sa Spursima, pa su tako Jazzeri sjeli na volej. Odradili su predivnu napadačku utakmicu s čak 69 poena u prvom poluvremenu, a briljirao je dvojac Dirk Nowitzki i Chandler Parsons s po 21 poenom, dok s klupe se istaknuo Al – Farouq Aminu sa 16 poena i 10 skokova. Jazzu nije pomoglo ni odlična šuterska večer, 14/35 za tri poena da bi bili konkurentniji , a s dobrim igrama je nastavio Derrick Favors, ostvario je double double sa 17 poena i 11 skokova.

Posljednji susret je priredio odličnu utakmicu, Thunder je ostao bez Russella Westbrooka (ozljeda šake; izvijestit ćemo vas popodne o čemu se točno radi), ali je predvođen Perryjem Jonesom (rekord karijere s 32 poena) držao utakmicu u egalu do zadnje sekunde. Clippersima su pobjedu 93:90 osigurali Blake Griffin i J. J. Redick s linije slobodnih bacanja, a mora se istaknuti da je Chris Paul 13 sekundi prije kraja pri rezultatu 89:88 za Clipperse promašio oba slobodna bacanja. Najbolji strijelci u redovima domaćina bili su Griffin s 23 poena i Paul s 22 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE