Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi svladali Heat, pobjede Dallasa i Bostona

Loša šuterska veèer LeBrona Jamesa, ali i odlièno odigrana posljednja èetvrtina, lansirali su New York Knickse do pobjede protiv Miamija (93-88) u njihovom Madison Square Gardenu.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Dwyane Wade (34)
  • Asistencije: Jason Kidd (10)
  • Skokovi: LaMarcus Aldridge (16)
  • Ukradene lopte: Rudy Fernandez (3)
  • Blokade: Jordan Hill (3)

Tri su èetvrtine Knicksi kaskali za razvikanom momèadi s Floride, u zadnju su dionicu ušli s minusom od devet koševa (64-73), ali onda je napokon Amar’e Stoudemire, koji je dotad sam vukao domaæine, dobio pomoæ Danila Gallinarija i Landryja Fieldsa. New York je završnu èetvrtinu dobio rezultatom 29-15 i slavio drugi put zaredom nakon što je prethodno bio u seriji od šest poraza. Miami je, pak, izgubio i peti put u posljednjih šest dvoboja u NBA ligi. Heat je ponovno igrao bez Chrisa Bosha koji vuèe ozljedu lijevog gležnja, ali se u sastav vratio Dwyane Wade koji je posljednjih dana imao problema s migrenom, zbog èega je u New Yorku zaigrao s naoèalama na glavi.

Nisu mu one smetale veæi dio dvoboja (34 poena, 16 skokova), ali u zadnjoj je èetvrtini promašio svih sedam šutova. James je, pak, ubacio 24 koša, ali uz mizeran šut 7-24 (0-2 za tricu). Pobjednike je predvodio Stoudemire s 24 poena i osam skokova, Gallinari je dodao 20 koševa, a Fields 19, uz 13 skokova.

Boston je turneju po zapadnoj obali zapoèeo pobjedom protiv Portlanda (88-78). Najbolju momèadi Istoène konferencije predvodili su Ray Allen s 18 i Paul Pierce sa 17 koševa. Celticsima je to bila sedma pobjeda u posljednjih osam utakmica.

Dallas je u prvom poluvremenu utakmice protiv Houstona imao i 25 koševa prednosti, ali na kraju se morao dobro pomuèiti da doðe do pobjede (111-106). Tyson Chandler je izjednaèio svoj najbolji uèinak sezone s 21 košem (uz 15 skokova), J. J. Barea je dodao 19, a Dirk Nowitzki 18 poena za Maverickse, dok je Rocketse predvodio sjajni Luis Scola s 30 koševa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE