Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi traže nastavak niza pobjeda, Lakersi doèekuju Warriorse

Noæas je na rasporedu ponovno velik broj utakmica, èak 13 æe ih biti odigrano, što znaèi da æe biti i velik broj zanimljivih i uzbudljivih utakmica. Hawksi æe na svome terenu pokušati zaustaviti Miami, Knicksi traže nastavak serije pobjeda protiv Mavericksa, a Lakersi žele doæi do svoje tek druge pobjede sezone.

Washington Wizards (0-3) – Milwaukee Bucks (2-1)  01.00

Washington je loše krenuo u sezonu, no dva od tri njihova poraza su mogla završiti i njihovom pobjedom. Nakon što ih je Boston pobijedio kod kuæe 89:86 zamijenili su domaæinstvo i u Bostonu izgubili tek nakon produžetka 100:94. U dvije utakmice su pokazali da mogu biti vrlo neugodni  ako imaju svoj dan, ali ipak ova momèad bi trebala biti na dnu Istoka. U porazu su s 16 koševa najefikasniji bili Martell Webster, Kevin Seraphin i Bradley Beal. Milwaukee Bucksi su u srijedu ugostili Memphis Grizzliese koji su iz lako porazili 90:108. Protiv vrlo dobrih gostiju nisu imali previše šansi jer njihovi najbolji igraèi nisu bili na razini koja se od njih oèekuje. Monta Ellis i Brandon Jennings su kombinirano postigli 34 koša, ali uz loš šut 11/38. Vrijedi istaknuti i Larrya Sandersa koji je ostvario double-double uèinak od 10 koševa i 11 skokova.

Malu prednost dajemo gostima, prvenstveno što domaæini još uvijek igraju bez ponajboljih igraèa.

Orlando Magic (2-2) – Brooklyn Nets (1-2)  01.00

Nakon poraza od Chicago Bullsa i Minnesota Timberwolvesa momèad s Floride se vraæa kuæi. Susret s Minnesotom su poèeli vrlo loše i nakon toga se više nisu mogli vratiti u susret. Domaæini su pobijedili 90:75, a tijekom susreta su vodili sa 27 koševa razlike. Prvi play Jameer Nelson je ozlijeðen i to se mnogo vidi u momèadi Orlanda. Etwaun Moore i Arron Afflalo nisu igraèi koji mogu tako dobro organizirati napade i protivnici to koriste. Danas im u goste dolaze Brooklyn Netsi koji su teško poraženi kod Miami Heata sa 103:73. Netsi su iz igre gaðali samo 37 posto, a tako se ne mogu dobiti prvaci. Joe Johnson je imao vrlo lošu veèer te je zabio samo devet  koševa (šut 4/14), dok je Deron Williams zabio 14 koševa. Danas se imaju prigodu vratiti na pobjednièke staze jer  Orlandu s druge strane nedostaje nekoliko važnih igraèa.

Deron Williams bi trebao dobrano iskoristiti (moguæe)neigranje Nelsona, a kada je Williams pravi onda njegova ekipa ima mnogo više šansi za pobjedu.

Atlanta Hawks (2-1) – Miami Heat (4-1)  01.30

Atlanta je prošlu utakmicu kod kuæe pobijedila Indiana Pacerse sa 89:86. Utakmicu je odluèila furiozna završnica Atlante koja je zadnjih 12 minuta dobila rezultatom 24:9. Iako su gosti igrali bez svojeg najboljeg strijelca Dannyja Grangera bili su vrlo blizu pobjedi, no s nekoliko promašenih šuteva i dekoncentracijom u zadnjim minutama poklonili su pobjedu domaæoj momèadi. Najbolji strijelac kod domaæina je bio Al Horford sa 16 koševa, a vrlo dobar je bio i Jeff Teague sa 15. Veèeras imaju najveæi izazov trenutno u NBA ligi, a to je pobijediti prvake. Miami Heat je nakon neugodnog poraza od New York Knicksa pobijedio tri puta na domaæem terenu. Redom su padali Denver Nuggetsi, Phoenix Sunsi  i zadnje Brooklyn Netsi koje su pobijedili sa velikih 103:73. Najzanimljivije je što u tim utakmicama još uvijek nismo vidjeli LeBrona Jamesa na prošlogodišnjoj MVP razini. Èini se kako je Miami ove sezone jaèi i kako su zasad nepotrebne veèeri u kojima James mora zabiti 30-ak koševa da bi Miami došao do pobjede. Igraju sa mnogo više samopouzdanja i momèadskom igrom lome protivnike.

Pobjeda Miamija se nameæe kao realan izbor. Prošle sezone Miami je slavio na oba gostovanja u Atlanti.

New York Knicks (3-0) – Dallas Mavericks (4-1)  01.30

U MSG-u se veèeras susreæu dvije momèadi koje su ugodno iznenadile na poèetku sezone. Kao prvo New York Knicksi igraju kao preporoðeni i dosad nitko nije našao lijek za njihov napad. U prve tri utakmice su zabili èak 43 trice, što je rekord kada se gledaju prve tri utakmice u sezoni. Zadnju utakmicu su u gostima pobijedili Philadelphiju sa 110:88. Od èak sedam dvoznamenkastih igraèa Knicksa najefikasniji je bio Carmelo Anthony sa 21 košem. Dallas je takoðer sve iznenadio sa omjerom 4-1 prvenstveno što igraju bez Dirka Nowitzkog koji je alfa i omega kluba. Pravom momèadskom košarkom su nadigrali sve protivnike osim Utah Jazz od kojeg su izgubili u Salt Lake Cityu. Zadnju pobjedu su ostvarili u srijedu kod kuæe protiv Toronto Raptorsa rezultatom 109:104. Sa po 22 koša najbolji su bili O.J.Mayo i Chris Kaman koji su ovog ljeta došli u momèad Marka Cubana. Danas æe im uz Dirka Nowitzkog nedostajati  Shawn Marion i Rodrigue Beaubois.

Knicksi igraju u transu, a gosti su desetkovani pa se tako oèekuje pobjeda domaæina.

Boston Celtics (2-2) – Philadelphia 76ers (2-2)  01.30

Domaæini još nisu na razini koja se od njih oèekuje i to treba zabrinuti navijaèe zelenih. Nakon dva uvodna poraza od kojih domaæi poraz od Milwaukee Bucksa svakako nije prihvatljiv, upisali su dvije pobjede na jedvite jade protiv slabih Washington Wizardsa. Nakon što su ih svladali u glavnom gradu Amerike ugostili su ih u svojem TD Gardenu. Pobjedu su ostvarili tek nakon dodatnih pet minuta iako se èinilo da æe pobijediti u regularnom dijelu. Kevin Garnett je sa svojim double-double uèinkom od 20 koševa i 13 skokova bio najraspoloženiji kod Celticsa.  Dvoznamenkasti uèinak upisao je i Rajon Rondo koji je zabio 18 koševa i podijelio 14 asistencija. Philadelphia se nakon teškog domaæeg poraza od New Yorka uspjela vratiti na pobjednièke staze. U gostima su svladali New Orleans Hornetse euroligaškim rezultatom 77:62. Obrana Sixersa je bila prava i u nijednoj èetvrtini nisu primili preko 20 koševa.  Jrue Holiday je sa 14 koševa bio najbolji Sixer.

Boston nije onaj pravi, no Boston je uvijek Boston. Nikad ih ne treba otpisivati i danas vidimo Celticse kao pobjednike.

Oklahoma City Thunder (3-2) – Detroit Pistons (0-5) 02.00

Oklahoma City slavila je u prethodne dvije utakmice te su ispred njih tri susreta s nešto lakšim protivnicima i htjet æe slaviti u svim dvobojima. Prvi na redu je protiv Detroit Pistonsa, koji su do sada upisali svih pet poraza u sezoni i teško da æe do svoje prve pobjede stiæi protiv jedne od najboljih ekipa lige. Thunder je juèer upisao vrijednu pobjedu na gostujuæem terenu protiv Chicago Bullsa. Najviše zasluga ide Kevinu Durantu koji je svojim nezadrživim šutem u posljednjim minutama susreta držao Oklahomu u vodstvu sve do isteka utakmice. Na kraju je susret završio s 24 poena, dok je Serge Ibaka ubacio 21 uz 9 skokova. Ponovno je problematièan bio Westbrook kojemu je za 16 poena trebalo èak 22 šuta iz igre, ali donekle se ispravio s 12 asistencija. Detroit ima težak raspored na poèetku sezone i mora se nešto duže tražiti ekipa u njihovom rasporedu da se pronaðe njihova eventualna prva pobjeda. Prilika je bila u prošloj utakmici, protiv Sacramento Kingsa, ali su izgubili 103:105 unatoè 21 poena, 12 skokova i 11 asistencija Grega Monroea.

Oklahoma ne bi trebala imati problema u ovoj utakmici i oèekujemo njihovo uvjerljivo slavlje.

Memphis Grizzlies (3-1) – Houston Rockets (2-2) 02.00

Memphis na svome terenu doèekuje Houston Rocketse u dvoboju u kojem æe na velikom iskušenju biti James Harden, najveæe ovogodišnje pojaèanje Rocketsa. Memphis ima jednu od najboljih obrana u ligi, nemaju znaèajnijih problema s ozljedama i trebali bi imati dobar ulazak u sezonu. Za sada su na 3 pobjede i 1 porazu, a u prethodnoj utakmici su svladali Buckse 108:90. Petorica igraèa postigla su dvoznamenkast broj poena, a najviše, 18, su ubacili Marreese Speights i Zach Randolph. Houston je pak nakon dvije uvodne pobjede u sezoni upisao dva poraza. Protivnici znaju na koga treba najviše obraæati pažnje te ih uspijevaju zaustaviti. Nuggetsi su ih svladali 93:87 a Harden je susret završio sa “samo” 15 poena, uz šut iz igre 5-15. Najbolji strijelac ekipe na utakmici bio je Carlos Delfino s 19 poena.

Memphis pred svojim navijaèima ne bi trebao imati veæih problema protiv Rocketsa, posebno kada se uzme u obzir da bi Tony Allen treba vrlo dobro èuvati Hardena i prisiliti ga na još jednu lošu utakmicu.

Minnesota Timberwolves (3-1) – Indiana Pacers (2-3) 02.00

Minnesota želi pokazati kako njihov dobar ulazak u sezonu nije bio sluèajnost, a Indiana je prava ekipa za to. Zbog izostanka Dannyja Grangera Timberwolvesi su favoriti i htjet æe zadržati nepobjedivost na domaæem parketu. Do sada su pokazali jako dobru igru u obrani, niti jednom nisu primili više od 100 poena, a samo su im Netsi ubacili preko 90. U prošloj su utakmici svladali Orlando s 90:75, a najuèinkovitiji je bio Luke Ridnour s 19 poena. Ekipa se sastoji od velikog broja kvalitetnih igraèa, a kada im se vrate Kevin Love i Ricky Rubio trebali bi biti još i bolji te uæi u doigravanje. Pacersi se pak muèe na poèetku sezone, izostanak Grangera se jako osjeti, posebice u napadaèkom dijelu igre i trebat æe im još neko vrijeme da se naviknu na igru bez njega. Izgubili su prethodne dvije utakmice protiv Spursa i Hawksa u gostima, a najviše su pokazivali David West i George Hill, dok je Roy Hibbert još uvijek povuèen i ne radi ono što se od njega oèekuje.

Minnesota je naš favorit u ovoj utakmici, iako ih muèe izostanci glavnih igraèa uspjeli su povezati svoje redove, njihova igra ima glavu i rep i trenutno su bolja momèad od Indiane.

New Orleans Hornets (2-2) – Charlotte Bobcats (1-2) 02.00

Ovo je utakmica koja sigurno ne upada u oèi na prvu, naroèito kada se igra toliko utakmica kao veèeras. U dvoboju dvije najgore momèadi od prošle sezone susrest æe se i bivši suigraèi sa sveuèilišta Kentucky, te igraèi koji su izabrani kao prva dva picka na draftu – Anthony Davis i Michael Kidd-Gilchrist. No možda i neæe biti tako, jer je moguæe da æe Davis propustiti treæu utakmicu za redom zbog posljedica potresa mozga. Iako New Orleans ima jako loš napad, to neæe biti toliki problem jer æe igrati protiv ekipe koja ima najgoru obranu lige. Pitanje je koliko mogu Bobcatsi, jer u sastavu nemaju igraèe koji mogu napraviti mnogo, ni u obrani, ni u napadu. Kemba Walker im je najbolji igraè, a Charlotte æe trebati puno više od njegovih 19 poena koliko zabija u prosjeku da se izvuku u buduæim utakmicama. Iako su upisali pobjedu u prvoj utakmici sezone, Bobcatsi ostavljaju dojam kao da bi se mogao ponoviti (ne)uspjeh od prošle sezone, kada su pobijedili u tek 10.6% utakmica. Hoæe li, i koliko napredovati, tek æemo vidjeti kako sezona odmièe.

Naša prednost ide Hornetsima, jer se ipak teško kladiti na Charlotte.

Phoenix Suns (2-3) – Cleveland Cavaliers (2-3) 03.00

Phoenix nije baš najbolje ušao u sezonu nakon velikih promjena u ekipi. Prošla utakmica im je bila kao jaèi pucaèki trening. Pobijedili su Bobcatse 117:110. Odlièni su bili Michael Beasley (21 poen i 15 skokova) i Marcin Gortat (23 poena i 10 skokova). Cleveland je ostao bez Andersona Varejaoa i Tylera Zellera koji uz Kyriea Irvinga èine korijen ekipe. Prošlu su utakmicu bez njih izgubili od Warriorsa 96:106. Tu je stvar u svoje ruke uzeo Irving te je upisao 28 poena i 6 asistencija. Phoenix je bez Channinga Fryea, a upitan im je Kendal Marshall.

Prednost dajemo Sunsima jer su kompletni i igraju na svom terenu.

Sacramento Kings (2-3) – San Antonio Spurs (4-1) 04.00

Sacramento je drugu pobjedu (obje kod kuæe) upisao u zanimljivoj utakmici protiv Detroita. U zanimljivoj utakmici, koja je rezultatski završila 105:103, najbolji je bio DeMarcus Cousins. On je rekao da je ovo nova sezona, nova ekipa, te da se još uigravaju i upoznaju. S druge strane su Spursi preksinoæ upisali prvi poraz koji su im nanijeli Clippersi (84:106). Èak 13 igraèa je dobilo priliku zaigrati, a najviše poena je upisao Danny Green (12). Trener Greg Popovich je rekao da su se koliko-toliko držali do poluvremena, a kasnije nisu uspjeli održati korak s protivnicima što se pokazalo na kraju. Kingsima neæe nastupiti Hassan Whiteside zbog ozljede i Thomas Robinson koji je suspendiran. Spursi su kompletni.

Prednost dajemo Spursima jer su uigraniji i imaju bolju i raznovrsniju klupu.

Denver Nuggets (2-3) – Utah Jazz (2-3) 04.30

Nuggetsi su u gostima pobijedili Houston 93:87. Najbolji je bio Ty Lawson sa 21 poenom i 8 asistencija, a takoðer je odlièan bio i Kenneth Faried sa 16 poena i 16 skokova. Faried je rekao da moraju još puno raditi da bi igrali sve ono što rade na treninzima. Utah je prošlu utakmicu dobio na svom terenu protiv Lakersa (95:86). Najbolji je bio Al Jefferson sa 18 poena i 10 skokova. Realizacija trice im je bila na samo 29%. Jefferson je izjavio da moraju jako puno raditi da bi spojili nekoliko pobjeda zajedno, a Denver odlièno igra kod kuæe pa æe se morati pomuèiti veèeras. Denveru neæe nastupiti Julyan Stone, a gostujuæoj ekipi uz upitnost nastupa Ala Jeffersona neæe nastupiti Earl Watson.

Los Angeles Lakers (1-4) – Golden State Warriors (3-2) 04.30

Od Lakersa se oèekuju pobjede, no meðutim oni se nisu do sada pokazali kao pobjednièka ekipa. Još se nisu uigrali što pokazuje i prošla utakmica sa Utahom (poraz 86:95). Najviše poena je upisao Kobe Bryant (29) pogodivši 15 slobodnih bacanja iz 17 pokušaja. Dobar je bio i Dwight Howard ubacivši 19 poena i skupivši 9 lopti u skokovima. Moramo napomenuti kako su imali realizaciju trice mizernih 17%. S druge strane su im Warriorsi, ugodno iznenaðenje (ili nekima ne) dosadašnjeg dijela sezone. Mlada i brza ekipa predvoðena Stephenom Curryjem je u prošloj utakmici pobijedila Cleveland Cavalierse 106:96. Uz Curryja koji je ubacio 21 poen uz 6 asistencija odlièan je bio i David  Lee sa 22 poena i 14 skokova. Domaæoj ekipi neæe nastupiti Brandon Rush, te centarski igraè Andrew Bogut što otvara prostor Howardu. Lakersima je odsutan playmaker Steve Nash.

Oèekujemo zanimljivu utakmicu sa puno poena, a prednost dajemo Lakersima zbog domaæeg terena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE